Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cloui píše:
Ahojky, mám dotaz. Jsem v novém zaměstnání za 3 dny mi konci zkusebka, 1M jsem na PN z důvodu rizikového tehu. Dnes mi došla výpověď.Do nové práce mě jako tehu nevemou ani jít nemuzu. Mate někdo radu co teď? Jestli mi seberou nemocenskou? Jak docílit nějaké podpory? Moc děkuji za rady
Teď tě musí podporovat manžel/přítel.
Nemocenskou ti neseberou, pokud budeš na neschopence, tak ti dál budou chodit peníze. Až do porodu a pak ještě celé šestinedělí.
Nemocenskou ti neseberou, zůstaneš na neschopence, která pak přejde v rodičák, na mateřskou mít nárok nebudeš, ale bez peněz taky nebudeš. Úřad práce těžko, když jsi práce neschopná.
@Cloui píše:
@Šáruší moc děkuji
nemáš zač. Prostě zůstaň na neschopence, pak doktorovi řekni, že nemáš nárok na mateřskou a chceš zůstat na neschopence, můžeš až do konce šestinedělí. Pak rodičák.
@Lychee13 toto je rada opravdu nad zlato, Vás komentář mi přijde více než nevhodný! Zadala jsem o radu, ne o dle mého jizlivou poznámku tak nevidím jediný důvod toho ze se vyjadřujete k tématu!
@Cloui Opravdu ti přijde nevhodné, že by se o tebe měl starat otec dítěte a ne stát, když očividně nemáš nic odpracováno? Aha ![]()
@Lychee13 jak muzes vedet, ze predtim treba deset let nepracovala?
Ty mas kristalovou kouli a vis hned vsechno o kazdem? ![]()
@Tazvesnice píše:
@Lychee13 jak muzes vedet, ze predtim treba deset let nepracovala?Ty mas kristalovou kouli a vis hned vsechno o kazdem?
To by asi měla nárok na mateřskou, ne? ![]()
@Lychee13 nemela,ptze by nenastoupila na MD v ochranne lhute, ale to mas jedno
nejdriv si precti podminky pro PPM a pak davej rady ![]()
@Lychee13 ale ona nikde měl nepíše, že nemá nárok na mateřskou… Může být klidně ve třetím měsíci těhotenství…
@Cloui píše:
@Lychee13 toto je rada opravdu nad zlato, Vás komentář mi přijde více než nevhodný! Zadala jsem o radu, ne o dle mého jizlivou poznámku tak nevidím jediný důvod toho ze se vyjadřujete k tématu!
Tak ono to tak bohužel je
máš štěstí, že máš PN. A musíš doufat, aby tě na ní Dr. nechal. Tohle je holt blbé ![]()
@Sashie píše:
@Lychee13 ale ona nikde měl nepíše, že nemá nárok na mateřskou… Může být klidně ve třetím měsíci těhotenství…
No, je to možné, ale záleží, jestli pracovala někde před tím, a jak to navazovalo. Pokud ne, pak má ochrannou lhůtu třeba jenom ty necelé tři měsíce ![]()
@Lychee13 prominte my se známe? Pracovala jsem 3,5 roku a pak změnila práci, bohužel po půl roce snažení se tehu dostavilo tak akorát úplně ne vhod, ze zdr důvodu mám rizikové. Nemusím vám tady nic vysvětlovat. Samozdrejme ze se o mě postará chlap ale nevím jak vy, já jsem rada sama sobě soběstačná. Vám to možná nevadí brát od chlapa i na rohlík apod já mám zas rada mít nějaké svoje peníze.
Moc děkuji holkam/maminkam co se mě tu zastávají a rádi jste skveleeee <3