Výpověď ze zdravotních důvodů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dostala jsi jednostrannou výpověď ze strany zaměstnavatele, nebo jsi podepsala dohodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, dnes jsem byla u firemního lékaře, ale ten mě nepustil kvůli mému zdravotnímu stavu. Dostala jsem tedy výpověď dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti na základě posudku firemního lékaře.
Jak tedy postupovat dál? Určitě zajdu na ÚP, mám narok na podporu aspoň ve vyšši 65%?
Jenom doufám, že mi v práci nelhali. Děkuji moc za odpovědi.
To neexistuje. Buď jsi dostala výpověď nebo jsi podepsala dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, dnes jsem byla u firemního lékaře, ale ten mě nepustil kvůli mému zdravotnímu stavu. Dostala jsem tedy výpověď dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti na základě posudku firemního lékaře.
Jak tedy postupovat dál? Určitě zajdu na ÚP, mám narok na podporu aspoň ve vyšši 65%?
Bud jsi dostala vypoved nebo jsi pristoupila na dohodu.
![]()
Dohodu jsi podepisovat nemusela. Nevim co ted
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius rozvázání pracovního poměru dochází dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti. Takhle to mam psané
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozvázání pracovního poměru dochází dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti. Takhle to mam psané @rmot
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka1919k. píše:
Rozvázání pracovního poměru dochází dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti. Takhle to mam psané @rmot
Takže tě ukecali na to, že dobrovolně odcházíš a nemusí ti platit odstupné. To asi nebyl nejlepší nápad jim to podepsat. Nejsem si tím jistý, ale možná ses tím i připravila o podporu na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot no jasný, ale člověk je ve stresu a když neví tak co má dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka1919k. píše:
Nepodepisovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot bohužel s tím už nic neudělám. Kdyby byla nějaká možnost určitě bych stim něco udělala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendava no neměla jsem možnost se s někým poradit, nevěděla jsem no moje blbost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka1919k. píše:
Tohle jsem nikdy nepochopil, kolik lidí funguje na „tady dole to podepište“, aniž by si pořádně přečetli co podepisují a promysleli si následky. Obvzvlášť ve stresu se nic nepodepisuje, to samé pokud něčemu nerozumím. Podpisem se obvykle něčeho vzdávám, s něčím souhlasím, prostě se dostávám do nevýhody. Naopak pokud někdo něco podepisuje mě, dostávám se do nějaké výhody. To jsou základní principy. A úplně nejdůležitější je, že nikdo nikdy nemá povinnost nic podepsat. Ani když to tvrdí policista, doktor, nebo třeba papež! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Takže tě ukecali na to, že dobrovolně odcházíš a nemusí ti platit odstupné. To asi nebyl nejlepší nápad jim to podepsat. Nejsem si tím jistý, ale možná ses tím i připravila o podporu na UP.
pokud to není pracovní důsledek, tak je to její problém a žádné odstupné nedostane. A na pracáku normálně dostane plnou podporu, když je tam zmíněný zdravotní stav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka1919k. píše:
@rmot jasný, moje blbost už to nevrátím bohužel
nedostala bys žádné odstupné a podporu normálně dostaneš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit