Výpověď ze zdravotních důvodů

Anonymní
18.7.23 19:17

Výpověď ze zdrav. důvodu

Dobrý den, dnes jsem byla u firemního lékaře, ale ten mě nepustil kvůli mému zdravotnímu stavu. Dostala jsem tedy výpověď dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti na základě posudku firemního lékaře.
Jak tedy postupovat dál? Určitě zajdu na ÚP, mám narok na podporu aspoň ve vyšši 65%?
Jenom doufám, že mi v práci nelhali. Děkuji moc za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8106
18.7.23 19:30

Dostala jsi jednostrannou výpověď ze strany zaměstnavatele, nebo jsi podepsala dohodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20900
18.7.23 19:36
@Anonymní píše:
Dobrý den, dnes jsem byla u firemního lékaře, ale ten mě nepustil kvůli mému zdravotnímu stavu. Dostala jsem tedy výpověď dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti na základě posudku firemního lékaře.
Jak tedy postupovat dál? Určitě zajdu na ÚP, mám narok na podporu aspoň ve vyšši 65%?

To neexistuje. Buď jsi dostala výpověď nebo jsi podepsala dohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
18.7.23 19:39
@Anonymní píše:

Bud jsi dostala vypoved nebo jsi pristoupila na dohodu. :nevim: :nevim:

Dohodu jsi podepisovat nemusela. Nevim co ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 19:43

@Cenarius rozvázání pracovního poměru dochází dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti. Takhle to mam psané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 19:44

Rozvázání pracovního poměru dochází dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti. Takhle to mam psané @rmot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
18.7.23 20:04
@Lenka1919k. píše:
Rozvázání pracovního poměru dochází dohodou z důvodu pozbytí dlouhodobě zdravotní způsobilosti. Takhle to mam psané @rmot

Takže tě ukecali na to, že dobrovolně odcházíš a nemusí ti platit odstupné. To asi nebyl nejlepší nápad jim to podepsat. Nejsem si tím jistý, ale možná ses tím i připravila o podporu na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 20:05

@rmot no jasný, ale člověk je ve stresu a když neví tak co má dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
18.7.23 20:06
@Lenka1919k. píše:
@rmot no jasný, ale člověk je ve stresu a když neví tak co má dělat…

Nepodepisovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 20:06

@rmot bohužel s tím už nic neudělám. Kdyby byla nějaká možnost určitě bych stim něco udělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 20:08

@Lendava no neměla jsem možnost se s někým poradit, nevěděla jsem no moje blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
18.7.23 20:11
@Lenka1919k. píše:
@rmot no jasný, ale člověk je ve stresu a když neví tak co má dělat…

Tohle jsem nikdy nepochopil, kolik lidí funguje na „tady dole to podepište“, aniž by si pořádně přečetli co podepisují a promysleli si následky. Obvzvlášť ve stresu se nic nepodepisuje, to samé pokud něčemu nerozumím. Podpisem se obvykle něčeho vzdávám, s něčím souhlasím, prostě se dostávám do nevýhody. Naopak pokud někdo něco podepisuje mě, dostávám se do nějaké výhody. To jsou základní principy. A úplně nejdůležitější je, že nikdo nikdy nemá povinnost nic podepsat. Ani když to tvrdí policista, doktor, nebo třeba papež! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 20:12

@rmot jasný, moje blbost už to nevrátím bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
18.7.23 20:14
@rmot píše:
Takže tě ukecali na to, že dobrovolně odcházíš a nemusí ti platit odstupné. To asi nebyl nejlepší nápad jim to podepsat. Nejsem si tím jistý, ale možná ses tím i připravila o podporu na UP.

pokud to není pracovní důsledek, tak je to její problém a žádné odstupné nedostane. A na pracáku normálně dostane plnou podporu, když je tam zmíněný zdravotní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
18.7.23 20:15
@Lenka1919k. píše:
@rmot jasný, moje blbost už to nevrátím bohužel

nedostala bys žádné odstupné a podporu normálně dostaneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek