Daně jako brigádník

31
18.7.23 13:25

Daně jako brigádník

Zdravím pěkně, mám dotaz. Nejsem plnoletá a mám nastoupit na 2 brigády. Jedna je v obchodě s potravinami a druhá je jako obsluha v mini kavárně. Dnes jsem byla řešit pár věcí, ohledně brigády v obchodě a prý nemůžu dostat od Vedoucí žádnou úlevu nebo slevu na daně, to si mam prý vyřešit já.. jak to tedy mám udělat? Daně bych chtěla platit z té kavárny, protože ta daň z toho obchodu by byla vysoká a nechci přijít o tolik peněz.. když já si domluvím, že budu platit daně v té kavárně, tak se mi nic z toho obchodu strhávat nebude? Abych zase neplatila dvoje daně, jsem z toho zmatená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36402
18.7.23 13:40
@kkkackaaa píše:
Zdravím pěkně, mám dotaz. Nejsem plnoletá a mám nastoupit na 2 brigády. Jedna je v obchodě s potravinami a druhá je jako obsluha v mini kavárně. Dnes jsem byla řešit pár věcí, ohledně brigády v obchodě a prý nemůžu dostat od Vedoucí žádnou úlevu nebo slevu na daně, to si mam prý vyřešit já.. jak to tedy mám udělat? Daně bych chtěla platit z té kavárny, protože ta daň z toho obchodu by byla vysoká a nechci přijít o tolik peněz.. když já si domluvím, že budu platit daně v té kavárně, tak se mi nic z toho obchodu strhávat nebude? Abych zase neplatila dvoje daně, jsem z toho zmatená :lol:

A máš to v tom obchodě normálně na smlouvu?
Můžeš u jednoho z těch zaměstnavatelů podepsat růžové prohlášení a pak si příští rok podáš daňové přiznání a když budeš mít přeplatek na dani tak se ti vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.7.23 14:01

@JancaS84 ano normálně na DPČ, ona tam byla i sestra na brigádě a ty daně ji nevrátili, proto nechci aby mi to strhli z toho obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
18.7.23 14:17

@kkkackaaa ale to si musíš sama zařídit a v březnu si podat daňové přiznání. Samo se ti nic nevrátí.
Vzít si potvrzení ze všech výdělku, co jste za ten rok měly a udělat si jednoduché daňové přiznání. To vám rodiče neřekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.7.23 14:22

@mado ano, já se omlouvám, teď jsem o tom mluvila s mamkou a sestra to prý nějak nestihla, proto ji to nevrátili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
18.7.23 14:35

@kkkackaaa tak vidíš, stačí si hlídat termín a daně se ti vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.7.23 16:36

@mado a nevíte, jestli budu platit daň z obou dvou brigád? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
18.7.23 17:49
@kkkackaaa píše:
@mado a nevíte, jestli budu platit daň z obou dvou brigád? :(

Danit se bude oboje. Kde budeš mít podepsané růžové prohlášení tak ti zřejmě daň pokryjí slevy. Když si pak uděláš přiznání tak je možný že ti vrátí i ty daně z druhé brigády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
18.7.23 17:51
@kkkackaaa píše:
@JancaS84 ano normálně na DPČ, ona tam byla i sestra na brigádě a ty daně ji nevrátili, proto nechci aby mi to strhli z toho obchodu.

Tak to ji řekni, že tam chceš podepsat růžové prohlášení. Není důvod proč by ti to neměla umožnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
18.7.23 20:58
@kkkackaaa píše:
@mado ano, já se omlouvám, teď jsem o tom mluvila s mamkou a sestra to prý nějak nestihla, proto ji to nevrátili :D

Na podání přiznání má 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat