Pěší doručovatelka - zkušenosti s dovolenou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pěší doručovatelka- zkušenosti
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s prací Pěší doručovatelka pro Českou poštu-hlavně pražské pobočky- ohledně dovolené? Mám nastoupit od 1.8. Jenže máme s přítelem zaplacenou už dovolenou týden na začátku listopadu a týden na začátku prosince. Myslíte, že bude problém si nahlásit dovolenou na to období? Moc děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@IDV píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s prací Pěší doručovatelka pro Českou poštu-hlavně pražské pobočky- ohledně dovolené? Mám nastoupit od 1.8. Jenže máme s přítelem zaplacenou už dovolenou týden na začátku listopadu a týden na začátku prosince. Myslíte, že bude problém si nahlásit dovolenou na to období? Moc děkuji za odpověď
Proč se nezeptáš svého zaměstnavatele, jestli bude problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jsi vazne tak hloupa, ze si myslis, ze to tady nekdo bude vědět? Tohle se resi individualne se zamestnavatelem. Mela jsem teda o postackach lepsi mineni ale asi tam berou kazdeho trotla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať se nestane, že tobě nezůstane dovolená na svátky v prosinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jsemtuzas píše:
Ty jsi vazne tak hloupa, ze si myslis, ze to tady nekdo bude vědět? Tohle se resi individualne se zamestnavatelem. Mela jsem teda o postackach lepsi mineni ale asi tam berou kazdeho trotla
Hloupa budes nejspis ty, kdyz potrebujes hned nekomu vynadat, jen za to, ze se zeptal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mela jsi jim to nahlasit uz pri pohovoru, ze mas zaplacenou dovolenou. Ted muzes a nemusis ji dostat. Hlavne, kdyz je to pred Vanocema.
- Citovat
- Upravit
Pokud to řekneš hned při nástupu, neměl by být problém. Spíš bych ale řešila tu dovolenou, nevím jak je to přesně a nechci kecat, ale myslím, že na 1 odpracovaný den připadá 2 dny dovolené.. Když tedy začínáš v srpnu měla bys mít 10 dní dovolené, tak aby ti to vyšlo. Bude potřeba se zeptat a domluvit se zaměstnavatelem, třeba ti dá neplacené volno, aby ti to vyšlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou zeptám se co nejdřív. Známá pracuje na poště a musí dovolenou hlásit v lednu, v každém čtvrtletí vybrat část a nedostává dovolenou po dnech, ale rovnou po týdnech. Tak si zjisti jak je to u vás. Bala bych se, že je předvánoční provoz, to i těch doručovacích služeb bývá největší frmol, tak abys nějaké volno vůbec dostala.
- Citovat
- Upravit
@IDV píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s prací Pěší doručovatelka pro Českou poštu-hlavně pražské pobočky- ohledně dovolené? Mám nastoupit od 1.8. Jenže máme s přítelem zaplacenou už dovolenou týden na začátku listopadu a týden na začátku prosince. Myslíte, že bude problém si nahlásit dovolenou na to období? Moc děkuji za odpověď
je otázka, jestli v té práci vůbec do listopadu vydržíš ![]()
a jak psaly ostatní, doručovatelky před Vánoci dovolenou vůbec nedostávají - ale zas - vše je na místních poměrech, pošta od pošty, závisí na vedoucích
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neklapne ti to, pošta zakazuje dovolené v prosinci a naopak je pro jistotu předem nařizuje přes prázdniny, pokud si jí někdo nevybere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IDV píše:
Optej se na to co nejdříve, nejlépe jsi se na to už měla zeptat při pohovoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já pracovala jako pěší dorucovatelka přes deset let. S dovolenou v prosinci vůbec nepočítej, jedine pokud ji máš až po vánocích. Do vánoc fakt ne. A už od začátku se připrav, že práci nebudeš stíhat v pracovní době a čeká tě spousta přesčasu, některé možná i placené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stonyllka píše:
Tak já pracovala jako pěší dorucovatelka přes deset let. S dovolenou v prosinci vůbec nepočítej, jedine pokud ji máš až po vánocích. Do vánoc fakt ne. A už od začátku se připrav, že práci nebudeš stíhat v pracovní době a čeká tě spousta přesčasu, některé možná i placené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit