Pěší doručovatelka - zkušenosti s dovolenou

IDV
16
17.7.23 06:49

Pěší doručovatelka- zkušenosti

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s prací Pěší doručovatelka pro Českou poštu-hlavně pražské pobočky- ohledně dovolené? Mám nastoupit od 1.8. Jenže máme s přítelem zaplacenou už dovolenou týden na začátku listopadu a týden na začátku prosince. Myslíte, že bude problém si nahlásit dovolenou na to období? Moc děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
17.7.23 07:27
@IDV píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s prací Pěší doručovatelka pro Českou poštu-hlavně pražské pobočky- ohledně dovolené? Mám nastoupit od 1.8. Jenže máme s přítelem zaplacenou už dovolenou týden na začátku listopadu a týden na začátku prosince. Myslíte, že bude problém si nahlásit dovolenou na to období? Moc děkuji za odpověď :)

Proč se nezeptáš svého zaměstnavatele, jestli bude problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.7.23 07:29

Ty jsi vazne tak hloupa, ze si myslis, ze to tady nekdo bude vědět? Tohle se resi individualne se zamestnavatelem. Mela jsem teda o postackach lepsi mineni ale asi tam berou kazdeho trotla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.7.23 07:33

Ať se nestane, že tobě nezůstane dovolená na svátky v prosinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IDV
16
17.7.23 07:35
@Jsemtuzas píše:
Ty jsi vazne tak hloupa, ze si myslis, ze to tady nekdo bude vědět? Tohle se resi individualne se zamestnavatelem. Mela jsem teda o postackach lepsi mineni ale asi tam berou kazdeho trotla

Hloupa budes nejspis ty, kdyz potrebujes hned nekomu vynadat, jen za to, ze se zeptal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
17.7.23 07:42

Mela jsi jim to nahlasit uz pri pohovoru, ze mas zaplacenou dovolenou. Ted muzes a nemusis ji dostat. Hlavne, kdyz je to pred Vanocema.

• Citovat
  • Upravit
144
17.7.23 07:44

Pokud to řekneš hned při nástupu, neměl by být problém. Spíš bych ale řešila tu dovolenou, nevím jak je to přesně a nechci kecat, ale myslím, že na 1 odpracovaný den připadá 2 dny dovolené.. Když tedy začínáš v srpnu měla bys mít 10 dní dovolené, tak aby ti to vyšlo. Bude potřeba se zeptat a domluvit se zaměstnavatelem, třeba ti dá neplacené volno, aby ti to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 08:22

Být tebou zeptám se co nejdřív. Známá pracuje na poště a musí dovolenou hlásit v lednu, v každém čtvrtletí vybrat část a nedostává dovolenou po dnech, ale rovnou po týdnech. Tak si zjisti jak je to u vás. Bala bych se, že je předvánoční provoz, to i těch doručovacích služeb bývá největší frmol, tak abys nějaké volno vůbec dostala.

• Citovat
  • Upravit
77379
17.7.23 08:24
@IDV píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s prací Pěší doručovatelka pro Českou poštu-hlavně pražské pobočky- ohledně dovolené? Mám nastoupit od 1.8. Jenže máme s přítelem zaplacenou už dovolenou týden na začátku listopadu a týden na začátku prosince. Myslíte, že bude problém si nahlásit dovolenou na to období? Moc děkuji za odpověď :)

je otázka, jestli v té práci vůbec do listopadu vydržíš :nevim:
a jak psaly ostatní, doručovatelky před Vánoci dovolenou vůbec nedostávají - ale zas - vše je na místních poměrech, pošta od pošty, závisí na vedoucích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
17.7.23 08:27

Neklapne ti to, pošta zakazuje dovolené v prosinci a naopak je pro jistotu předem nařizuje přes prázdniny, pokud si jí někdo nevybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
17.7.23 09:56
@IDV píše:

Optej se na to co nejdříve, nejlépe jsi se na to už měla zeptat při pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
17.7.23 10:11

Tak já pracovala jako pěší dorucovatelka přes deset let. S dovolenou v prosinci vůbec nepočítej, jedine pokud ji máš až po vánocích. Do vánoc fakt ne. A už od začátku se připrav, že práci nebudeš stíhat v pracovní době a čeká tě spousta přesčasu, některé možná i placené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
18.7.23 18:20
@Stonyllka píše:
Tak já pracovala jako pěší dorucovatelka přes deset let. S dovolenou v prosinci vůbec nepočítej, jedine pokud ji máš až po vánocích. Do vánoc fakt ne. A už od začátku se připrav, že práci nebudeš stíhat v pracovní době a čeká tě spousta přesčasu, některé možná i placené.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat