Exekuce a výplata

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.7.23 10:48

Exekuce a výplata

Ahoj chci se zeptat jsem na MD a dneska mi přišla na účet exekuce protože manžel má exekuci postihlo to i me nyni se ptám kdyz nastupuji do práce 1.9 a mam pouze minimální mzdu z toho 2 deti 4 a 8 let tak může mi z toho platu exekutor neco vzít? Penize si budu muset posilat k mamce na účet a nebo na ruku či složenkou ale nevím co mam nyni dělat :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
14.7.23 10:51

Já si myslí, že je jedno kam si budeš peníze posílat. O té exekuci bude vědět zaměstnavatel a ten ti to stejně strhne. Pokud nebudeš dělat na černo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64918
14.7.23 10:57
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat jsem na MD a dneska mi přišla na účet exekuce protože manžel má exekuci postihlo to i me nyni se ptám kdyz nastupuji do práce 1.9 a mam pouze minimální mzdu z toho 2 deti 4 a 8 let tak může mi z toho platu exekutor neco vzít? Penize si budu muset posilat k mamce na účet a nebo na ruku či složenkou ale nevím co mam nyni dělat :roll:

to ti můžou strhnout rovnou v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.7.23 11:08
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat jsem na MD a dneska mi přišla na účet exekuce protože manžel má exekuci postihlo to i me nyni se ptám kdyz nastupuji do práce 1.9 a mam pouze minimální mzdu z toho 2 deti 4 a 8 let tak může mi z toho platu exekutor neco vzít? Penize si budu muset posilat k mamce na účet a nebo na ruku či složenkou ale nevím co mam nyni dělat :roll:
…tohle pořeší už zaměstnavatel a pokud si peníze odkloníš „na černo“ na cizí účet, můžeš ohrozit i jeho.
Jinak co exekutor může/nemůže se ptej např. v některé z občanských poraden. Jsou bezplatné a pomůžou. Je dobré znát svá práva a povinnosti, jinak si může exekutor dovolit opravdu hodně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.23 11:58

@xkoup21 a kolik mi můžou z minimálni mzdy strhnout? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.23 11:59

@axlpol a nevíte o nějaké? :roll: na netu jsem uz volala na 2 čísla a nikdo mi to nebral

• Citovat
  • Upravit
5837
14.7.23 12:00

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/ …a zajímala bych se i o chráněný účet u banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18215
14.7.23 12:02

Pokud jsi v roli manžela povinného, tak ti žádný srážky ze mzdy dělat nebudou.

Kontaktuj občanskou poradnu, je to bezplatne a neradi na základě lidové tvořivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.23 12:03

Me právě zaměstnavatel musí doplatit do minimální mzdy tech 17300 mam 2 deti a zatím ještě manžela tak me zajímalo kolik mi tedy může strhnout z platu protože jsem četla ze Základní nezabavitelné minimum jednotlivce je 13 638 Kč (platí od 1.1.2023). Pokud má zaměstnanec manželku (manžela) nebo nějaké děti, pak se nezabavitelná částka zvyšuje o 3409,50 Kč (platí od 1.1.2023) za každého z nich

• Citovat
  • Upravit
18215
14.7.23 12:05
@axlpol píše: …tohle pořeší už zaměstnavatel a pokud si peníze odkloníš „na černo“ na cizí účet, můžeš ohrozit i jeho.
Jinak co exekutor může/nemůže se ptej např. v některé z občanských poraden. Jsou bezplatné a pomůžou. Je dobré znát svá práva a povinnosti, jinak si může exekutor dovolit opravdu hodně.

Posílat mzdu na účet třetí osoby je zcela legální, umožňuje to zákoník práce. Srážka se dělá u zaměstnavatele a jak se zbytkem naloží, je na povinném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.7.23 12:11
@bertoldina píše:
Posílat mzdu na účet třetí osoby je zcela legální, umožňuje to zákoník práce. Srážka se dělá u zaměstnavatele a jak se zbytkem naloží, je na povinném.

Pokud je vše jak má být, tak to tak funguje…

@bertoldina píše:
Pokud jsi v roli manžela povinného, tak ti žádný srážky ze mzdy dělat nebudou.
…to né, odstaví ti účet rovnou, případně pujdou po dalším majetku. Taky možnost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18215
14.7.23 12:21
@axlpol píše: …to né, odstaví ti účet rovnou, případně pujdou po dalším majetku. Taky možnost.

Jednu dobu to bylo možné, už je to teda celkem dlouho. Ale pořád přetrvává mýtus, že to jde. Oni lidi taky moc nerozlišuji, jestli jsou oba manželé povinni a nebo jen jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
14.7.23 12:33
@bertoldina píše:
Jednu dobu to bylo možné, už je to teda celkem dlouho. Ale pořád přetrvává mýtus, že to jde. Oni lidi taky moc nerozlišuji, jestli jsou oba manželé povinni a nebo jen jeden.

Neříkám, že je to běžná praxe, ale soudila jsem se rok v tomhle tématu. A ted čekám další rok na proplacení soudních výnaloh. Exekutor v pohodě, já s dětma na pokraji existence.
I když jsem soudy vyhrála, stejně to nic nezměnilo na těch problémech, které mi to způsobilo. I když nepovinná, bezúhonná, kdy povinný platí, bez SMJ… přesto se to děje. Přijde mi fér, aby člověk počítal se vším, i s tím nezákonným co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18215
14.7.23 12:46
@axlpol píše:
Neříkám, že je to běžná praxe, ale soudila jsem se rok v tomhle tématu. A ted čekám další rok na proplacení soudních výnaloh. Exekutor v pohodě, já s dětma na pokraji existence.
I když jsem soudy vyhrála, stejně to nic nezměnilo na těch problémech, které mi to způsobilo. I když nepovinná, bezúhonná, kdy povinný platí, bez SMJ… přesto se to děje. Přijde mi fér, aby člověk počítal se vším, i s tím nezákonným co se děje.

Rozumím. Tohle je strašný průšvih, že ty excesy nejsou rychle a tvrde potrestane, samoregulace nefunguje vůbec :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.7.23 13:01
@Anonymní píše:

Ty nemůžeš bránit exekuci tím, že zatajis svůj plat. Prost a zaplaťte co máte a hotovo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat