Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte, koupila jsem z jednoho eshopu povlečení do dětské postýlky…z jedné strany hnědá a z druhé bílá se vzorem, vyprala jsem polštář i peřinku na 30 v dětským prášku…no a když jsem ho z pračky vytáhla, tak mě malém omylo…Vše je zaprany!!mantinel, který jsem neprala je zářivě bílý a perinka i polštář hrůza!!!myslíte, že mám šanci na reklamací? povlečení bylo drahé a předpokládala jsem, že paní co to šíje má kvalitní látky…požadovala bych ušiti nového bez hnědé látky, která evidentně pouští…mám šanci?
@Sanyy píše:
Ahojte, koupila jsem z jednoho eshopu povlečení do dětské postýlky…z jedné strany hnědá a z druhé bílá se vzorem, vyprala jsem polštář i peřinku na 30 v dětským prášku…no a když jsem ho z pračky vytáhla, tak mě malém omylo…Vše je zaprany!!mantinel, který jsem neprala je zářivě bílý a perinka i polštář hrůza!!!myslíte, že mám šanci na reklamací? povlečení bylo drahé a předpokládala jsem, že paní co to šíje má kvalitní látky…požadovala bych ušiti nového bez hnědé látky, která evidentně pouští…mám šanci?
ano, na reklamaci máš nárok.
Otázkou je, jestli ti vezmou reklamaci, když jsi oblečení vyprala
Většinou v obchodech reklamace na vyprané oblečení neuznávají, řeknou, že jsi nedodržovala pokyny a tak.
Něco podobného se mě stalo u Tchiba. Koupila jsem halenku z materiálu té jejich bio bavlny. Prala jsem ji přesně dle pokynů a z halenky slezla barva. Reklamaci neuznali a já neměla sílu se hádat kvůli pětistovce. Prý jsem halenku špatně prala tak..
Mám zkušenost s tím, že byla zakoupená látka, poté vyprána dle pokynů a barvy vybledly snad o dva odstíny. reklamaci uznali. nedej se.
Posílala jsem paní meil i s fotkou..ale zatím nereagovala…zkusím ji př. týden zavolat…to povlečení vypadá po vyprani hrozne oproti mantinelu…je to přece dětský povlečení, který se předpokládá, že se bude často prat…a taky jsem dbala pokynů na prani!
Nechapu jaky vyznam ma detske povleceni, ktere se muze prat jen na 30. Povleceni peru na 90, takove povleceni je jaksi k nicemu.
Povleceni, polstare a periny kupuju jen takove, co se muze prat na 90, tto je fujky, kdyz si predstavim, kuzi, pot a roztoce a pada to z kazdeho a ne jen v tehle hycech.. prat to na 30, to by bylo jak welnes pro ty parazity:DD pokud jste to kupovala od nekoho, kdo sije, mel by poskytnout navod na prani a pred sitim latku vyprat.
@Sanyy Záleží, zda jsi dodržela pokyny k údržbě, které byly k výrobku přidány (všitý štítek). Jinak ano, ze své podstaty je povlečení část lůžkoviny, která se běžně udržuje praním a pokud látky po praní výrazně změní svou barvu, v pořádku to rozhodně není a máš nárok na reklamaci. Kdyby se obchodník cukal, upozornila bych ho, že to budu řešit přes českou obchodní inspekci, na netu najdeš telefon, oni i zdarma radí, jak postupovat. Zajímalo by mě, kde jsi nakoupila.
Holky prala jsem na 30 dle jejího návodu na netu, štítek povlečení nemá…prala jsem to z toho důvodů, poprvé, že je to nový…klasický povlečení peru na 60, i když je na štítku 40 a nikdy se mi nic takového nestalo…vzhledem k tomu, že na neil paní nereagovala, v pondělí ji zavolám…ale chápu, že je čas dovolených…tak jak budu vědět, napíší sem:-)děkuji za reakce:-)
Ahoj holky, tak koho by to zajímalo…tak s paní jsem mluvila po Tlf..říkala, že se ji to ještě nestalo, ale reklamací uznala a povlečení mi usila nové bez te hnědé…:-)