Vyrábíme - recyklujeme
- Fotoalbum (8)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyrábíme - recyklujeme
Ahoj, ráda bych nějak užitečně recyklovala věci, co se doma jen válejí, zatím akorát ze staršího oblečení šiju obaly na knihy.
Dáte další tipy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jé, přidávám do oblíbených, ráda se dočtu něco od někoho jiného.
Já hojně využívám sklenice, oblepuju je přízí nebo provázkama a dělám z nich vázy, stejně jako krabice od bot.
- Citovat
- Upravit
Já se v tomto přímo vyzivam
z krabic od bot mame bedny na hracky, plinky, kapesníky, serepericky všeho druhu. Ze starého oblečení jiné oblečení, obaly na všechno možné, tašky, kabelky, boty.. ze sklinek nebo kelímku stojany na pastelky, květináče…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela píše:
Já se v tomto přímo vyzivamz krabic od bot mame bedny na hracky, plinky, kapesníky, serepericky všeho druhu. Ze starého oblečení jiné oblečení, obaly na všechno možné, tašky, kabelky, boty.. ze sklinek nebo kelímku stojany na pastelky, květináče…
krabice polepuješ? Dáš fotky nějakých obalů z oblečení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška krabice vetsinou polepim papirem a necham deti pokreslit. Nebo polepim batevnym papirem. Ted jsem treba nepolepovala, protoze to byly krabice od bagru a to kluci chteli nechat tak. Obaly vetsinou rozdam nebo prodám, takže vyfotit nic nemůžu. Mám doma jen tašky z kupovaných látek nebo zipu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je třeba swaddle me že starých plinek, vlak z krabice od bot, auto z krabice už ani nevím, od čeho, a tričko pro syna z manzelovyho podvlikaciho trička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, hodně používám krabice od bot a dalšího zboží - když mi sedí rozměrem, polepím je samolepící tapetou v požadovaném dekoru dané místnosti (na hračky, spodní prádlo, ponožky apod.) - občas už se mi stalo, že po změně koberce nebo nábytku jsem je oblepila znovu
a slouží dál.. tašky používám jen látkové, mám oblíbenou ze starých džín třeba
sklenice od svíček z ikea máme na chalupě na pití nebo jako svícínky.. na parapety v zimě dávám do truhlíků od odkvetlých muškátů (o kterých vím, že je už nezachráním) větvičky z keřů a jehličnanů a zdobím starýma ozdobama, které se mi už nehodí do interiéru, ale navenek jsou pořád pěkné
letáky vozím na chalupu na podpal.. staré cvičebnice, papír a sešity nosí holky do školy do sběru papíru… staré nádobí a další třeba malé věci a boty prodávám na bazárcích.. třídím odpad (nemáme tu ale nádoby na oleje, což mne štve kvůli přírodě).. kdyby se snažil každý, tak by se přírodě trošku ulevilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už mám děti velké, takže náklaďáky z krabic už se u nás neužijou, nejsme ani na dekorace, vázy apod., takže se snažím o praktické věci. Koukám na recyklo videa na youtube ze zbytků látek, někdy jsou to pro mě věci nepoužitelné, ale leckdy super nápady. Baví mě patchwork, ale zkušeností mám zatím málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem někde četla, že ze starých kalendářů dělali dárkové tašky. Pro začátek prý stačilo jednu starou tašku rozlepit a podle toho vystihnout. Určitě chci vyzkoušet.
Já zase ze starých látek dělám sochy atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit