Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teď jsem četla, že na kolejích VŠ v Praze se přemnožily štěnice a taky vyvolávají vyrážku a alergické reakce, tak co třeba ještě ty?
Došla bych s tím k doktorovi
@Anonymní svrab to být může, přinesla jsem si ho z porodnice a měli jsme ho dva měsíce. Typickým projevem je, že začíná svědit večer, v noci je to nejhorší a pak v teplém oblečení nebo při zahřátí těla. Jsou to pupínky, občas je uvnitř vidět velmi nepatrná černá tečka, někdy chodbičky, ale u tebe vidím jen mega škrábance. Pokud popis odpovídá tvým příznakům, budeš muset vyrazit na dermatologii a nenechat se odbýt, trvat na léčbě. Předepisuje se Infectoscrab. Pro jednoho člověka je třeba minimálně dvě tyto mastičky na jednu noc léčby, pro muže až 3 - je třeba léčit všechny členy domácnosti. Je třeba namazat naprosto celé tělo, úplně všude, všechny záhyby, intimní partie, za nehty, ale ne obličej. Druhý den se pořádně osprchovat a vše vyprat na 60°C a vyžehlit nebo prohnat sušičkou. Pokud to nezabere a do týdne/14 dnů se to objeví znovu, nech si předepsat sirnou mast, opět u dermatologa, je třeba namíchat přesný poměr síry a opět se tím namazat úplně všude každou noc po dobu tří dnů. Teprve potom oblečení vypereš. Lékaři se nevyhneš pokud se toho chceš zbavit.
Zdravím, nevím si už rady, z doktorů mám hrůzu, a tak to beru až jako poslední možnost… Už cca 2 měsíce se mi objevuje vyrážka.. nejvíc v okolí prsou, břicho, stehna a ruce. Ze začátku se objevila jednou za čas, ale teď už je to denně. Bojím se že je to svrab, neustále vše vyvařuju, používám sírovou mast, ale nic nezabírá. Podle fotek svrabu to moje vypadá jinak, ale zároveň ty cestičky jsou typické pro svrab.. prosím o rady a pokud je to svrab, tak ocením i zkušenosti jak se toho zbavit. Děkuji