Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosím setkal se s tímto někdo viz foto? Objevilo se to cca po 2 dávce hexa vakcíny.. už máme za sebou atb na kvasinkovou infekci, mazání na ekzemy a nyní zkousime zda to není alergie na kravskou bílkovinu a máme nějaké super spesl mléko který malý odmítá jist…
dodám - malý má ekzem cca od 1m (klasika krk, kolena, paže) od cca 5t není kojeny je na um, ze začátku Nutrilon, nyní Hami 2 (obe mléka spokojenost) prikrmy cca od 4m (bříško ho nebolí, neblinka, kádí normalne) Peru ve stejném od narození, pleny máme dada zelené už delší dobu, žádná změna stravy, oblečení apod…
Už jsem dost zoufalá, doktoři hádají, tak jestli se s tímto někdo nesetkal?
Děkuji!
@Cloui mě ještě napadlo jaká používáte mýdla při koupání a olejicky atd… Jestli by to nechtělo taky změnit a i když Péreze pořád ve stejném, a říkáte, že to má od jednoho měsíce, tak to může být i prášek… Nebo reakce na roztoče, plísně… A má to jen na zádech?…
My jsme vyléčili kvasinkovou infekcí pomocí fialky (ta co se dává na afty ) a zinkové masti. Malá měla takové fleky pod kolínkama a hodně se ji to zhoršilo když brala atb. Malému se to po atb nezhoršilo nebo to zůstalo stejné?
@Veny89 toto jen na zádech, kosmetiku jsem měla johnsons - hrůza, lipikar (laroche) dobrý a pak niveu a ta je super. Roztoče, to mě nenapadlo ale peru i v sanytolu, zkusím ještě nějak umýt matraci. Plísně, pfff to netuším, doma není vlhko, plíseň nikde nemáme, máme nové udělaný byt až na koupelnu, a je pravda ze tam ty spáry by chtěli znovu, ale to je jen okolo umyvadla, vana nic ![]()
@Cloui ještě mě napadlo, že jestli spavá na zádech, tak to opravdu může být z matrace nějaké zapářky s kvasinkami… Nám zatím na všechny pupínky pomohl sudokrem, aloe Vera list doma uřezaný, nebo z eurony sos sprej s aloe Vera a Tea tree… Ten je asi top…
@Veny89 aloe z LR taky máme, sudocrem mazu taky. Je pravda ze malý usina na boku a pak spi celou noc na zádech. Má matraci a na ni tu posudku proti procuravani a pak prosteradlo. Zkusím tu matraci zítra a oddelam tu posudku umělou proti tomu procurani. Děkuji ![]()
@Renca8 kožní jsme byli dostal tam ty masticky na kvasinky
a nějak bez efektu, po týdnu mazání dvou masticek se to zlepšilo ale úplně mini. Natož ze mu to mělo zmizet, po těch koňských dávkách tak stále nic.
@Cloui mrkni na stranky Very Zikove. Pokud to ma od 1 mesice, klidne je to z prasku. Jaky pouzivas? Atb, ockovani,…vse tomu bohuzel napomaha. I strava - ta dela snad nejvic. Kdybys chtela, napis. Dcera s kvasinkou bojovala a taky z ni mela ekzem (hroznej). Kamaradky syn mel uplne loziska do masa, diky ni jsem z toho dceru dostala…
@Kukacka123 Peru v lovele, ekzem mě ani tak netrápí spis ty ložiska na zádech, a že by se to objevilo cca 3-4 měsíce po pouzivani loveli? Očkováni má bexero, hexu, rotaviry a prevenar. Jídlo se snažím z 90% dělat doma, snažím se i kupovat ty lepší potraviny (co si budeme ČR je proste jeden velký odpadak) teď i zeleninu od našich ze zahrady. Člověk už je z toho fakt zoufalý a to ze ani dr už neví a zkouší vše možné moc nepridavava, proto píší sem, jestli někdo se s tímto nesetkal. Zítra zkusím tu matraci vyčistit a vyndat tu procuravaci podložku, aby pokožka mohla lip dýchat. Ale budu moc rada za každou radu co by pomohla!! Jinak k tomu praní - přidávám ještě Sanytol. A zkoušeli jsme ariel - ten byl dobrý a persil - děs.
@Cloui píše:
@Veny89 aloe z LR taky máme, sudocrem mazu taky. Je pravda ze malý usina na boku a pak spi celou noc na zádech. Má matraci a na ni tu posudku proti procuravani a pak prosteradlo. Zkusím tu matraci zítra a oddelam tu posudku umělou proti tomu procurani. Děkuji
Tak se záměř i na tu podložku proti počurani, kor když na ní spí celou noc. Mně se takto osypaly nohy v porodnici z té podložky, jak jsem ji měla stále pod sebou. Vypadalo to dost stejně. Už jen to, že to má jen na zádech je zvláštní. Straší dceři ty podložky taky vadily na kůži a u mladší už jsem ani nedávala, připomněla mi to ta příhoda z porodnice. Mně dost pomohl Imazol krém pasta a Pythiol (nevím jak přesně se to píše), už po prvním natírání výrazná změna, do 14 dnů bylo pryč vše. Pokud to tedy není nějaká reakce na to očkování ve formě exemu.
@Trojlístek podložka má jasnou letenku hned ráno! 😁. Zkusím ty krémy, děkuji moc ![]()
@Cloui píše:
@Kukacka123 Peru v lovele, ekzem mě ani tak netrápí spis ty ložiska na zádech, a že by se to objevilo cca 3-4 měsíce po pouzivani loveli? Očkováni má bexero, hexu, rotaviry a prevenar. Jídlo se snažím z 90% dělat doma, snažím se i kupovat ty lepší potraviny (co si budeme ČR je proste jeden velký odpadak) teď i zeleninu od našich ze zahrady. Člověk už je z toho fakt zoufalý a to ze ani dr už neví a zkouší vše možné moc nepridavava, proto píší sem, jestli někdo se s tímto nesetkal. Zítra zkusím tu matraci vyčistit a vyndat tu procuravaci podložku, aby pokožka mohla lip dýchat. Ale budu moc rada za každou radu co by pomohla!! Jinak k tomu praní - přidávám ještě Sanytol. A zkoušeli jsme ariel - ten byl dobrý a persil - děs.
No, ona lovela je dost sraj.da slozenim, ta kuze nemusi kolikrat reagovat hned. Ve strave je dulezite hooodne zeleniny. Mrkni na ty stranky te Zikove. Ona to ma moc pekne popsany. Tyhle stavy kize byvaji z 99% odrazem vnitrnich organu, u tak malych deti to byvaji streva. Davas treba probiotika? Ty jsou taky fajn. Pokud melo ditko atb, to mize ty streva rozhodit hodne a uz se to veze. Vse okolo - koupel, prani, mazani je taky dulezite, ale zakladem je dat dokupy streva - nejlepe na cas zadny lepek, sladke vubec, vejce, mlecne (spis zakysane kdyz uz). Zkusit treba na tyden, dva vysadit co nejvice a uvidis. Ono zpocatku se to horsi, ze pokud je to kvasinka, tak bojuje, pac se ji to nelibi. Na prani je dobry treba Frosch Baby (ma DM). Macham jeste v octu (vezme zbytek prac. prostredku) a pak znovu ve vode. Delam to do ted a to jsou dceri 2 roky. Mazani - jak tu padlo - zinek! Sudocrem, phytiol nebo i ten imazol pripadne, na mokvavy fialka. Koupat nejlepe jej ve vode, zadny oleje a mydla. Nemazat mastnym v zadnem pripade!!! Hlavne ne ta loziska - musi se vysusit a oloupat ta kuze postizena…ale chce to vytrvat. Dceri to zacalo kolem 5,5 mesice. Zacali jsme s prikrmama, ja kojila a drzela protikvasinkovou dietu (drsne teda, celkem zahul). Mliko by to asi taky chtelo nejaky HA, ne obyc. A ty probiotika doporucuju. Hylak (ale to do deti tezko dostat), mala mela Biopron Baby. Obleceni jen bavlna, at to nedrazdi. A vyndat tu podlozku, procistit matraci, at to dycha…
Deti tomu casto urostou
dcera od roka temer nemela problem. Ale chce to vytrvat a nemenit mazani casto, jinak je to na nic. Tak at neco zabere ![]()
@Kukacka123 ha teď máme od Sunaru (míchám ještě na radu s dr s tím co jsme měli doteď jelikož to malý odmítal) probiotika nedávám ale zkusím. Ten prášek jsem dnes nesehnala ani v jednom DM
ale ten pythiol (nebo jak se to píše) dnes jsem koupila a koukám ze je tam psané nevhodné pro děti do 3 let? Je to možné?
Matracku jsem znovu vyčistila, vyhodila tu podložku, a nechávám malého jen pod dekou místo periny co měl (je hodně tepla) tak snad.
moc děkuji za rady ![]()
@Cloui je to gel, tak treba i jinde, ja i objednavala
jinal probiotika urcite, tim nic nezkazis…
Ano, psane to je, ono by se to nekelo nejak vic dlouhodobe uzivat, ale u male s tim problem nebyl a byla pulrocni. Ale u nas zabiral spis sudocrem nebo domaci zinkovka. Kazdopadne to neni hned, naopak to nejdriv „bojuje“ a horsi se to. Chce to vydrzet. U nas rapidni zlepseni po cca 2-3 tydnech. Opravdu je to nekdy na dyl - mesic, dva…podle toho, jsk moc je to rozjety. Tak moooc drzim palce
moc dobre vim, jak jsem sama byla v koncich, co s tim, bezradna, nad malou brecela…ale dopadlo to dobre. Doktori vetsinou neporadi a nebo to stoji za houbelec, bohuzel…jedou si ozdraveni kuze, ale ze je to v 99% pripadu problem uvnitr, to neresi…