Vyrážka, nebo atopický ekzém?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.1.26 20:22

Vyrážka nebo atopický ekzém

Dobrý den, dcera necelé 3 roky má od 6.1 ekzém, který se jí z menších flíču na noze rozlétl na nožičky, bříško a hýždě. Bereme Aerius na noc proti svědění. Myslel jsem, že je to reakce na prací prášek, nebo aviváž. Bohužel i když jsem vše vyprala v dětské Lovele nemizí. Dceru mažu krémy na suchou až atopickou pokožku. Dětský mi řekl alergická reakce, na kožní atopický ekzém. Nechci dávat kortikoidy. Sice jsme mazali 4 dny, ale nijak zvlášť se nezlepšilo. Čeká nás návštěva lékaře popř alergologie. Dcera, je, ale ještě malá testy na alergie ještě nedělají jen odběr krve. Máte někdo podobnou zkušenost. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3073
26.1.26 20:34

Jestli to vyhodnotí jako atopický ekzém, což bych podle popisu odhadla též, bude to boj na celý život. Mám dvě děti ze tří s atopickým ekzémem, jedno z nich má k tomu navíc alergie na kde co, potravinové alergie s život ohrožujícím průběhem, astma. Pomůže i dieta - vysledovat, po čem ekzém víc svědí, je rozsáhlejší, mokvá.. to se u nás taky měnilo, bylo to třeba tropické ovoce, pak rybíz, ibišek, kakao a čokoláda, vanilková příchuť v kaších a mlékách atd. v podstatě doživotní metoda pokus-omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3073
26.1.26 20:36

Ještě mě napadá, koupejte v ovesných vločkách, prodávají různé ovesné koupele. To je velká pomoc pro dítě. Třeba bazén - chlor katastrofa. Moře, dovolená zázrak na půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.26 21:21

Děkuji za odpověď. Nejde mi sem vložit fotka. No přišlo to zničeho nic. Měla jsem to furt spojené s tím právním prostředkem, změnila jsem aviváž. Nebo jsme dala více prášku nevím. Synovi také začal v tomto věku. Dcera jedla celou dobu to samé co teď. Tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3073
26.1.26 21:41

To začne mnohem spíš genetickou zátěží, tu mé děti mají značnou a u každého se manifestuje jinak, prostřední dcera di vytáhla ve všem černého petra, i když jsem ji 2,5 roku kojila. Teď už to neřeším, ale do batolecího období jsem prala přísně v hypoalergenním prášku, aviváž v žádném případě, suším už roky v sušičce - to jevtaky fajn na zbavení se alergenů. V bytě omyvatelné podlahy, pratelné koberečky. Pouze žaluzie, prát často povlečení. On ten atopák se většinou v budoucnu rozšíří na přidružené choroby, pořád je to autoimunitní reakce, teď viditelná na kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21519
27.1.26 07:12

@Markéta C ve 3 letech by se už kožní testy na alergologii mohly zvládnout, pokud bude dítě držet. Jinak alergie se mohou objevit kdykoliv. Dceři se objevil ekzém v cca 4 letech, je z toho nakonec potravinová a pylová alergie. Ekzém jako takový při dietních omezeních a léčbě pylové alergie nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.26 08:29

Necháme si napsat žádanou na alergií a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek