Líčení a atopický ekzém

184
10.1.26 08:58

Líčení a atopický ekzém

Ráda bych se zeptala žen/ slečen, které trápí atopický ekzém, jak to máte s líčením :think: je nějaká kosmetika, která je vhodná a nedráždí pokožku? Dcera se s kamarádkami ráda maluje, pomalu každý den jsou v drogerii :D, samozřejmě se maluje jen doma a většinou si po chvíli vše setřou, ale hold někdy zapomene, že nesmí líčidla nanášet na celý obličej. Pár dnů zpět byla u kamarádky, která ji líčila a vzala z gruntu celý obličej a druhý den měla dcera flek od spodní části oka až k bradě :roll: Od kožní máme léky i mastičky, což pomohlo. Prostě by mě jen zajímalo, jaká značka kosmetiky je dobrá a máte s ní zkušenost a jaké bude mít dcera do budoucnosti možnosti, jestli existuje nějaký make-up, který je vhodný a pokud o to bude stát, tak ať víme co koupit. Předem moc děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21629
10.1.26 09:30

Dcera sice nemá atopický ekzém, ale velice citlivou pleť a alergii na spoustu věcí. Make-up jí vyhovuje od značky NARS. Krém má značky Larens. Čistící gel Cossibela. Dost dlouho trvalo, než si našla vhodné přípravky. V podstatě nemůže žádnou přírodní kosmetiku, na vše má alergickou reakci. U těch make-upů není problém vzít si v parfumerii vzorek na vyzkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
10.1.26 09:55

U atopiků je to bohužel velmi individuální :nevim:, budete muset zkusit metodu pokus-omyl. Já mám make-up Catrice a v jednu dobu šel i od Oriflamu, ale pak ho přestali dělat. Co se týče očí, tak řasenky mi naštěstí ve větší části nevadí, můžu mít jak Max factor, tak Alverde, jediná, co mi vadila, tak to byla Rimmel řasenka a nějaká 3D od Essence, zajímavé ale je, že bezbarvá od té samé značky zase úplně v pohodě. Pudr mám bezbarvý Gabriella Salvette.
Stíny mám Revolution paletku, bez problémů. Tekuté linky oriflame nebo catrice, taky zvládám.
Odličování a čištění řeším skrz značku Ziaja a Mixa, ani Bioderma není špatná a uriage má taky super řadu pro atopiky.

Nejlepší je se ale snažit nelíčit vůbec :) což ale určitě víte. Já se líčit občas musím kvůli soutěžím, takže produkty mám na obličeji třeba celý den a ty, co jsem vypsala, mi problémy nedělají.
Držím palce s výběrem! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 10:07

Taky bohužel metoda zkoušení pokus omyl.
Tolik peněz, co jsem vyházela za řasenky, stíny, tužky na oči… A řezalo to, svědilo a pálilo v očích a muselo to ihned dolu. Mám malé oči a rty a větší nos, tak ty oči bych chtěla zdůraznit. U krémů se občas dají sehnat vzorečky. Kožní lékařka mi řekla, že se alergie na kosmetiku bohužel časem může zhoršovat. Je to smutný. Z dekorativní kosmetiky mám vyzkoušeno:

Podkladový, denní, noční krém - Ziaja
make up - Dermacol
tvářenka, pudr - Dermacol.
tužka na oči - Gabriella Salvete, řasenka - Maybelline
stíny - Dermacol
odličovač - Nivea micelární voda
odličovací tampony - všechny kromě Bel
Ale chce to prostě zkoušet. A bacha na potraviny s histaminem.

• Citovat
  • Upravit
22914
10.1.26 12:21

Podívala bych se po hypoalergenní dekorativce a zkoušela vzorečky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
10.1.26 12:24

Moc vám děkuji za odpovědi, tak časem uvidíme :think:,třeba postupně zjistíme co jí sedí a co ne, hold si bude muset dávat pozor co používá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
10.1.26 12:52

To záleží na tom, co jí vadí. Mně třeba vadí parabeny, některá barviva, hliníkový prášek a některé výtažky z rostlin, taky někdy parfemace, to je jen výčet toho, co jsem odhalila. Takže jsem to vzdala a nepoužívám nic, ani žádnou pečující kosmetiku, jsem ráda, že se vůbec mám čím umýt a v čem vyprat, aby mně to nedělalo zle :mrgreen: nicméně dobré je koupit jeden produkt a vyzkoušet pár dnů, vypsat si složení a podle toho nakupovat/nenakupovat dál. Vylučovací metodou zjistíte, co dělá ten problém. Problémy jsem měla vždycky, ale takto „pěkně“ se mně to rozjelo po barvě na vlasy a následné alergické reakci ohrožující život, takže na to taky pozor (test s barvou jsem udělala a nic se neprojevilo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
11.1.26 20:13

To chce zkouset. Ja zase nemuzu nic jineho nez prirodni kosmetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek