Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosím, je tu někdo kdo s esetkal z dermatitidou na bliceji? Nebo presne nevin co to je! Mam to uz asi 2mesic a nemuzu se toho zbavit, podle foto když vložím do googlu my ukazuje dermatitida
jsem z toho nešťastná…zatím mazu jen Zinkem od Uriege oicej uz rok měj mycim gelem od Cerave.
Chystám se k dr, a zajima mě jestli ate někdo měl a zda něco pomohlo ![]()
Někdy to mam červené, někdy malinko suché, malinko svědí. jen ale někdy.
Ano, něco podobného jsem měl. Pomohl mi Nizoral šampon střídat s mycím gelem od Cerave a přes den mazat Toleriane sensitive creme. Až to Nizoral zaléčil, vyměnil jsem ho za Bioderma nodé DS+. Byla to seboroická dermatitida. Víc neporadím, jsem muž a absolutně těmto věcem nerozumím. Předávám jen svou zkušenost.
Muž má/měl něco podobného. Pomáhá mu umýt si obličej šamponem Head&Shoulders, třeba 1× měsíčně 3 dny po sobě.
Myslim ze to bude perioralni dermatitida… nemela.by se mazat mastnymi kremy, dciri zabira zinkova mast. Vyschne to a na cas to da pokoj. Bohuzel se to bude vracet cely zivoz. Jakmile se to dveri objevi, vetsinou je do dvou dnu nastyfla nebo tak…
Mně nepomáhalo nic s teď se mi vysypaly ruce.. ale na chvíli uleví i propolisový sprej na kůži, ten alkohol a propolis to vysuší a vydezinfikuje.. nevím jestli to nesouvisí nějak s topením protože se mi to objevilo teď zase po čase.. jenže jsem ještě i alergiky. A pak nějaký růžový krém od urey a močovinou tuším, jen kůže potom byla bílá