Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, prosím neví někdo co by to mohlo být? Syn to měl včera na briše a hned už i na zádech. Nikde jinde po těle ale nic nemá. Přítel tvrdí neštovice, ale to by toho nebylo tolik najednou ne? Naše doktorka má dovolenou a její záskok je tam až odpoledne. Tak nevím, jestli syna poslat do školky nebo ne ![]()
Dcera prodělala neštovice minulý týden a vypadalo to jinak. Prve teploty a pak puchýřky podlité vodou. Svědivé.
Tohle mi jako neštovice nepřipadá.
Oprava: minulý měsíc
Mě to Teda jako neštovice nepřijde…ale těžko říct…dcera měla pupínky s tekutinou, ty praskly a udělal se strup…
Mne to přijde jako potnicky
Pokud to jsou neštovice tak to během pár dnů poznáš.
Já si taky myslím, že nejsou, ale bála jsem se abych ho neposlala do školky abych něco nepodcenila. I když vůbec nevím, z čeho by to mohl mít ![]()
To nebudou neštovice. Ale pro info, syn se s nimi osypal strašně rychle. První puchyrek měl na ruce kolem druhé odpoledne a ve čtyři uz byl samej puntík. Fakt to šlo fofrem. Ale vypadalo to úplně jinak než tady
Ja mela nestovice pred 3 tydny a vypadalo to jinak, ale taky jsem nepoznala ze to jsou nestovice
Zaclo se mi to delat na dovoleny, myslela jsem ze ze slunicka, ale po navratu jsem sla k doktorce ze jestli by mi na to neco nedala a ta mi oznamila ze to jsou nestovice ![]()
Podle mě to neštovice nejsou. Mám za sebou celkem čerstvou zkušenost s oběma dcerama.
Mám zkušenost se synem, kdy jsem 2 dny žila v přesvědčení, že má potničky (jelikož jen na krku a zadečku) a fakt celé 2 dny ani pupínek navíc, až 3.den večer vylezla teplota a uzlina za uchem, tak jsem pochopila, že asi potničky ne
a do rána se pak začal osypávat i na břiše a hrudníku. Ty 2 dny jsme normálně fungovali, chodili ven, vše, ptž od dcer vím, jak se osypaly celé hned tak jsem to nepoznala. Takže fakt těžko říct.
Holky, co myslíte? Nemám bohužel žádnou zkušenost.
Nic nesvědí, žádné horečky, v kontaktu jsme nebyli (leda na plavání).
Pupínek na noze už je dva dny a dnes přibylo toto. Taky bylo mimčo dnes v nosítku, tak myslím, že to může být i ta potnička.
Mám pro jistotu jít do lékárny pro nějaký pudr a fenystil kapky? Nebo prostě jen čekat, co z toho? ![]()
Spíš mám strach, abych to vědomě někde neroznesla, ale nic jiného než vyčkávat asi stejně nejde.
Vypadá to jako neštovička. Uvidíš, co bude za pár dní. Koukni, jestli nemá někde na tělíčku červenou skvrnku, tipla bych, že ještě nějakou najdeš. Začíná to červeným flíčkem, než je z toho takový pupínek.
Kontakt hledej až tři týdny dozadu.
Pudr bych řešila případně až později, ať zbytečně neutrácíš, vůbec ho nemusíte potřebovat. Fenistil kapky se ale vždycky hodí mít doma, tím nic nepokazíš. My je máme v lékárničce stále.
@Whitedog právě jsem se dívala všude a žádný flíček. A první se objevil na noze, což prý taky není takové typické ![]()
No uvidíme. Jinak bych zřejmě poznala, že to svědí, že? Takže budeme vyčkávat, díky ![]()
Těžko říct, skoda, ze není na internetu nějaká on-line pomoc… klidně bych za to i zaplatila, hlavně byt vklidu a vedet, ze? ![]()