Vyrážka po očkování?

3003
22.4.12 18:15

Vyrážka po očkování?

Ahojky holky, mám takový dotaz. Malá se mi osypala a tak bych se chtěla poradit z čeho by to mohla mít. Má to pouze na tvářičkách a jde jí to dolu k bradě a pak to má na přirození.
Ve čtcrtek byla na očkování (3hexa) a včera poprvé dostala nemléčnou kašičku (babánovou). Jinak prací prášek, olejíček ani pěknu (HIPP) do koupele jsem nezměnila a já se pořád voním, myju ve stejném.
Horečku, průjem ani zácpu nemá a přijde mi, že jí to ani nesvědí. Vypadá to jako červený pupínek - vpich po hexe je v pořádku.
Může to být tou hexou nebo novou kašičkou? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
22.4.12 18:50

Vyrážka je v seznamu nežádoucích účinků, takže to možné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
22.4.12 18:52
@peggy.sl píše:
Vyrážka je v seznamu nežádoucích účinků, takže to možné je.

Taky jsem si to myslela ale už má 3.dávku a nikdy jí nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
22.4.12 18:54
@petula.bir píše:
Taky jsem si to myslela ale už má 3.dávku a nikdy jí nic nebylo.

Ono se to dost často kumuluje a potom to propukne. Je to záhul pro tak malý tělíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
22.4.12 19:19
@peggy.sl píše:
Ono se to dost často kumuluje a potom to propukne. Je to záhul pro tak malý tělíčko.

To jo, teď po koupání jsem se koukala, že to má už i pod krkem a jde jí to na ramínka :-( Honzíkovi nic nebylo.
Jinak asi 2.dny nějak pobrekává - asi jí to svědí. Ráno zavolám k Dr. a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
22.4.12 19:25

Chuderka mala,nemas fenistil gel? treba by ji to pomohlo od svedeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
25.4.12 20:26

Od včera jsem začla dávat fenistil kapičky - dostala je když jí nebylo ani 6.týndů a osypala se mi taky na tvářičkách :-( Tak Dr. říkala, že jí to můžu dát a už se nám to ztrácí :D

Jinak se musím pochlubit od včerejška se nám sama přetáčí ze zad na bříško a obráceně a po koupání už je to taky boj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
17.8.12 13:45

Ráda bych obnovila téma a chtěla bych zjistit, zda ještě některá mimča měla po 3tí hexe vyrážku? Malý dostal 3tí dávku předevčírem, včera měl malinko osypanou pusinku a ráno už docela dost kropenatý obličej :| do toho má i trochu řidší stolici a i začervenalý zadeček. Je bez teplot. Tak nevim, jestli polezou zuby ( měl jste někdo u mimča vyrážku kvůli zubům? :think: průjem a opruzení vím, že bývá), nebo to je reakce na hexu - v příbal. letáku píšou že je možný jak průjem, tak vyrážka :? No, snad se z toh nerozjede nějaký atopát :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.8.12 13:59

@jowana
ahojky tak mě se osypala po tý 3. po jiný ne… Jinak vyrážka a zoubky to asi nebudou. To bude z toho očkování.
Zajdi za dr. a řekni jí to a možná ti dá taky ty fenistil kapičky - nám to hodně pomohlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
17.8.12 14:07

Přikládám ještě foto. @petula.bir vypadalo to stejně? S Dr. ještě počkám, ono ho to nesvědí, teplotu nemá, směje se..když to nezmizí do pondělí nebo by se to horšilo, tak půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.8.12 14:11

@jowana
Jo, to je přesně ono, pak se jí to přesunulo na tvářičky a myslím, že to měla i někde na těle. Ale drželo se to asi tak 2.týdny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
17.8.12 14:22

@petula.bir hmm, tak to si mě nepotěšila. No, uvidíme jak se to bude vyvíjet dál :(
No, budu „ráda“ pokud ještě některá napíšete zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.18 21:23

Vyrazka teploty po hexacime

Prvni davku jsme dali az v 9.mesici…dr.mi vyhovela ze chci setrne ockovani…a stejne…6dni tt 3dny 38 po odectu pak pokles a fleky nohy plus otok a drobne pupinky oblicej telo.dg.6.nemoc…ale me spis prijde rce po ockovani…pisnete pokud nekdo ma podobnou zkusenost…dalsiho ockovani se bojim…neak se poradit zda by se to neopakovalo nebo neco horsiho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
17.5.18 21:42

@simona4simona mně to přijde jako šestá. Dcera se po hexe osypala, úplně celá, ale celkem rychle po očku. Měla i šestou a ta vypadalo jako u vás. Nejde šestá poznat z krve, její prodělání? Já pak mnoho let neočkovala, posilující hexu dostala v létě a byla úplně v poho, MMR nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.18 21:55

Mozna z krve ze by sla poznat…ale nema zajem to z dr. nikdo zkoumat asi by to zatizilo zdr. system atd…zprava a cau…jinak diky za prispevek…takze u vas vyrazka bez teploty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek