Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, prosím nevíte co by to mohlo být za vyrážku? Malá ji má na „pipince“
( jiné vhodné slovo nemám ) jen na jednom místě, tak se mi zdá divné že by to mělo něco společného s opruzením. Poslední dobou má divnou tekutou a kysele zapáchající stolici, ve výtěrech nic nebylo, výsledky krve ještě nemáme, tak nevím jestli to nemůže mít nějakou souvislost
Možná už jen blbnu, asi potřebuju uklidnit… ![]()
myslím si že ne, u přebalování bojujeme standartně, takže vlastně nevím… mám jít k dr.? Našla jsem něco podobného na netu a tam píší jen mazat imazolem, ale samozřejmně nepoznám jestli je to totožné ![]()
K MUDr bych rozhodně šla. Ty jako laik poznáš houby ![]()
Jinak dcerka měla ve svých osmi měsících pásový opar (ten by myslím nebyl na pipince) a nebolelo ji to (a prý dospělý by trpěl jak zvíře). Takže klid. Ale rozhodně nepodceňovat.
A kolik je dceři.Sice mi to taky trošku připomíná opar,ale přijde mi dost zvláštní,že by malá měla genitální opar.Přece jenom je to pohlavně přenosná nemoc. A ty trpíš na oapry na puse? Každopádně bych to zašla ukázat dr. Jinak syn asi ve dvou letech měl něco podobného,taky mi to v první chvíly připomínalo opary. Letěla jsem s tím na pohotovost,tam na to koukali jak z jara,ptali se jestli nepoužívám něco nového, plenky a tak ,a že prý to vypada jako alergická vyrážka,do které se dostala infekce.Nejspíš kvasinky. To možná souvisí s tou stolicí,je agresivnější a víc dráždí kůži.Po dohodě s nimi jsem mu na to začala dávat Imazol krém pastu a zabralo to.2× denně na omytou suchou kůži a nechat minimálně 10 min. zaschnout na vzduchu.A ještě pár dní mazat i po zmizení vyrážky.
na opary já ani její otec netrpíme, ale moje maminka ano
Je jí 13 měsíců. Děkuji za odpovědi, raději dr. kontaktuju ![]()
No pak by byla teoreticky možná nákaza od mamky,jako že měla opar,nevědomky se ho dotkla,a pak třeba malou přebalovala,ale přijde mi to dost přitažený za vlasy.Jinak pasový opar způsobuje virus neštovic,ale pokud ještě neštovice neměla,pak by při kontaktu z pásovým oparem dostala neštovice.
Já bych to tipovala na opruzeninu,do které se dostala kvasinková infekce.Ale nejsem dr.
Kiky píše:
No pak by byla teoreticky možná nákaza od mamky,jako že měla opar,nevědomky se ho dotkla,a pak třeba malou přebalovala,ale přijde mi to dost přitažený za vlasy.Jinak pasový opar způsobuje virus neštovic,ale pokud ještě neštovice neměla,pak by při kontaktu z pásovým oparem dostala neštovice.
Já bych to tipovala na opruzeninu,do které se dostala kvasinková infekce.Ale nejsem dr.
To jsem sice taky četla, ale dcera opravdu měla pásový opar a neštovice nikoliv.
Prosím maminky, zda by mi mohly poradit, co dětem na takovouto vyrážku pomohlo. Naše malá tím trpí už přes rok, ze začátku jsme to řešily s pediatrou (excipial krém, mast, Linola mast), ne moc časté mytí. Teď chodíme na kožní, ale pořád bez efektu (Glycerinoá mast z lékárny, nějaká míchaná hnědá, šíleně smradlavá mast, Linola do vody).
Vyrážku má hlavně na tvářích, ale také trochu na stehnech a lýtkách.
Budu ráda za každou radu
Prosím pomoc. Syn je asi týden po nestovicich, a na zadečku se udělala tahle vyrážka. Suchá krupička, která ho svědí. Mohlo to třeba přejít ve spálu, nebo spalničky? Nebo to s tím nesouvisí a je to alergie na něco???
Neni to ekzem? Syn ma suchou svedivou krupicku ekzem, dela se mu to taky na zadku, stehnech, bokach, obcas zadech a predlokti.