Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ženy,
mohl by mi někdo zkusit na dálku poradit, co by mohlo tohle být za vyrážku? Bohužel se rozšiřuje, hnisá. Mysleli jsme původně, že jde o pokousání klošem. Toho už jsem ale dávno z vlasů vytáhla a malá ložiska se šíří dál plus ji má už druhé dítě. Svědí je to. Ptám se tu proto, že jsem na cestách já i doktorka. Díky za názory.
Asi bych zítra vzala děti na nejbližší kožní. Pokud teda cestujete po ČR.
@nozu Tomu bych se moc ráda vyhla. Na podzim měla dcera impetigo a nikde nás nechtěli
. Ale díky. Budu doufat, že mi třeba někdo poradí diagnózu. To se pak už lépe uvažuje, co s tím, případně volá náhradní lékařce.
Holky nevíte někdo co to muže být? Myslela jsem ze to Kousl komár. Včera jsem mu myla hlavu a dnes už místo jednoho tam má 3. Nejde to poradně ani umýt a nechtěla jsem mu to vyloženě drbat.
@Eljasa nikde jinde to nemá. Neštovice teda ještě neměl ale ani jsme nebyli s Nikým v kontaktu. Byli jsme spis na zahradě. Ma teda pozitivní salmonelu čekáme na negativní výtěr ale s tím to asi nesouvisí. Vypadá to ze je to napustene nějakou vodicku a jeden mu asi práskl a má tam strup nejde to ani poradně umýt. A nechtěla jsem mu to vyloženě drbat.
@Sue2008 to určitě ne. Máme kluka má krátké vlasy a ve vlasech jsem jinak nic nenašla. Nevím ani čím bych to mohla namazat.
@Nonameeee1 popis pasuje na neštovice. Navíc první se objevují právě na hlavě 🤷♀️
@Eljasa aha, tak uvidíme no. Dneska mi to přijde lepší má tam spis už hlavně strupy. Ale žádný další nový nemá. Mužů necim namazat? Sudocream nebo tak? Ja se bála aby to nebylo impetigo ale nejsem si jistá jak to úplně vypadá.
Syn to má teď také. Měl to i loni. Pokud jste byly někde v přírodě tak je to ry pokousání nějakým hmyzem. Klos to není. Syn měl jeden den dva, další dny pět a pak plnou hlavu těchto boulí a strupů. Jediné co jsem použila bylo v roll onu, Tea tree olej. A za tři dny byl klid.
@MarinkaZ ahoj, prosím, byli jste nakonec někde u dr. a co to bylo?