Výroba masky ze sádry

185
1.4.16 20:33

výroba masky ze sádry

Ahoj v rámci výtvarného kroužku se chystáme pracovat se sádrovým obinadlem. Má někdo zkušenosti co by bylo s dětmi od 7 do 12 let sádrovat? Jaký typ sádrového obinadla je pro tvoření nejvhodnější. Je třeba k výrobě sádrové masky souhlas rodičů, že to s dětmi můžeme vyzkoušet? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
1.4.16 21:14

@Alisa30 Souhlas rodičů že budete dělat z obličejů dětí??? Tak vymodelujte na nafukovacím balonku.
Jinak bych zasádrovala jablíčka, patizon, různě tvarované ovoce/zeleninu. To pak rozkrojit, vydlabat. Půlky slepit a je hotová originální pokladnička, kterou si příští hodinu namalují např. temperama :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.4.16 21:20

@Alisa30 ten souhlas nevím, ale obávám se, že to ty mladší děti nedají. Je tam potřeba delší dobu nehybně ležet. Jako alternativa se dělají třeba odlitky ruky nebo nohy. jinak my používali normální sádrový obvaz ze zdravotnických potřeb a pod to namazat kůži pořádnou vrstvou modré indulony nebo lékařské vazeliny. nejlépe trochu i vlasy, protože přece jen se ta sádra rozmaže do stran.

Příspěvek upraven 01.04.16 v 21:21

• Citovat
  • Upravit
185
1.4.16 21:21

Díky, balonek mě taky napadl. Třeba z půlky osádrovat a nos a oči vystřhnout. Na skutečném obličeji se bojím, že by se jim sádra mohla dostat do očí a byl by hned problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.4.16 21:22

@Alisa30 do očí ne nedostane, na oči se položí čtvereček kapesníku a přes to se to fakt nedostane.

• Citovat
  • Upravit
185
1.4.16 21:24
@Lizzi píše:
@Alisa30 do očí ne nedostane, na oči se položí čtvereček kapesníku a přes to se to fakt nedostane.

No i tak raději ne, 2 holky mají ekzém nevím jestli by jim sádra neublížila a jedna holčina trpí na nespecifikované bolesti hlavy se zvracením. Tak mám strach aby se něco nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.4.16 21:26

@Alisa30 tak proč teda ta založená diskuze?

• Citovat
  • Upravit
185
1.4.16 21:27

Chtěla jsem jen vědět váš názor, omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
1.4.16 21:41
@Alisa30 píše:
Díky, balonek mě taky napadl. Třeba z půlky osádrovat a nos a oči vystřhnout. Na skutečném obličeji se bojím, že by se jim sádra mohla dostat do očí a byl by hned problém.

Okraje, oči jim pomůžete oříznout nožíkem. Nos vymodelovat ze zmačkaného papírového kapesníku.
Pokud je problém sádra, tak kašírujte z natrhaných novin a škrobu :pankac: :pankac: :pankac: tam je více možností…misky, kočky z lahví,…

Příspěvek upraven 01.04.16 v 21:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.4.16 21:43

@Alisa30 neomlouvejte se, jen se ptám :-)

• Citovat
  • Upravit
2041
1.4.16 21:49

Foto pro inspiraci z gůglu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat