Výroba předmětů - podvod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
177
24.3.20 17:09

Ale já bych se teda styděl to tahat k soudu, styděl za to, že jsem tak hloupej, že jsem jsem jim na to nalít, to bych radši ty peníze oželel :lol:

Aby tady za čas nebyly diskuze o tom, jak z tebe akorát v poradně udělali blbce protože očividně už teď podobný reakce nedáváš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
22.2.21 14:46

@Drobek999 ahoj taky jsem naletela, zrovna vcera :think: ted se snazim dostat penize zpet, budu to resit pres policii precjen si rikam kdyz uz nic at se to resi, cetla jsem ze na ne chtely dat hromadnou zalobu to asi nekde krachlo jinak by nemohly pokracovat, ale rikam si ze kdyz je ted ten nouzovy stav a v dubnu borec za ukradeni kola dostal 3roky odneti svobody protoze v nouzovem stavu se na tyhle veci nahlizi jako vice zavazne tak snad to policie bude resit akorat bych potrebovala vic takovych „najivnich blbcu“ jako jsem ja aby bylo jiste ze jde o trestny cin nikoli prestupek a idealne aby se naslo vice co naleteli v obdobi noizoveho stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
22.2.21 14:49

@DruhaStrana snadno se soudi ale pokud ma clovek hypoteku, je na materske a jediny prijem je manzela ktdry diky tomuhle vsemu prisel o citelnou cast prijmu tak je clovek zoufaly, a jak se rika tonouci se i stebla chyta :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
22.2.21 14:55
@Drobek999 píše:
Zdravím, jelikož jsem teď doma, hotely jsou zavřený kvůli koronaviru, tak jsem brouzdila po netu a našla jsem si tam manuální práci na doma vyroba-predmetu.cz docela mě to zaujalo, dobrý podmínky, nic složitýho, ale chtějí poslat na účet 1760 kč, to mě docela odradilo, ale jelikož tam mají fakt dobrý recenze, tak jsem ty peníze poslala :zed: vim, jsem blbá… Až potom jsem začala hledat víc recenzí a všimla jsem si tady, že jde o podvod! Tak se chci jen zeptat jestli má s tim někdo třeba víc zkušeností a jestli je vůbec nějaká naděje, že mi ty peníze vrátí. :roll:

Bohumil Háte má dobré recenze? 8o 8o 8o A kde a jak jsi ty recenze hledala? Snad ne na těch jeho stránkách? Snad nevěříš, že si je nepíše sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
22.2.21 15:16
@eumedon píše:
Bohumil Háte má dobré recenze? 8o 8o 8o A kde a jak jsi ty recenze hledala? Snad ne na těch jeho stránkách? Snad nevěříš, že si je nepíše sám?

Psala jsem to před rokem.. dnes už to neřeším, vím, že to byla chyba. Člověk hold naletěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
22.2.21 15:16
@Drobek999
@Drobek999 píše:
@FraDeu není potřeba trapných komentů, děkuji ;) psala jsem, že jsem se napálila. Ptám se kdo má s tim více zkušenosti, pokud nemáš, tak nepiš ;)

Zkušeností s Bohumilem Háte se dá vygůglit tuny, takže psát další je nošením dříví do lesa. Jen je potřeba používat nic.cz, Google a hlavu dřív, než mu pošleš peníze a nevěřit „recenzím“ na jeho stránkách.

Ber to tak, že sis zaplatila lekcí obezřetnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
22.2.21 15:17

@eumedon jak píšu… už to dávno neřeším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
22.2.21 15:20

@Drobek999 A všimla sis, že jsem ti (resp. tobě i ostatním) dal obecnější návod?

Ti podvodníci jsou dva: Tomáš Velcl a Bohumil Háte. Byl ještě třetí, Denis Vinček, ale ten za tyto podvody sedí. Není vyloučeno, že jsem na někoho zapomněl nebo se někdo objeví.
Oba mají zaregistrovánu řadu domén CZ.
Na webu nic.cz/whois se dá zjistit, kdo má zaregistrovánu doménu 2. řádu s příponou cz a Googlem se pak dají najít zkušenosti s ním.

Příspěvek upraven 22.02.21 v 17:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
22.2.21 15:34
@Marta1393 píše:
@DruhaStrana snadno se soudi ale pokud ma clovek hypoteku, je na materske a jediny prijem je manzela ktdry diky tomuhle vsemu prisel o citelnou cast prijmu tak je clovek zoufaly, a jak se rika tonouci se i stebla chyta :?

Tím víc by měl být obezřetný. V době konjunktury se tyhle zkušenosti tady neobjevovaly.
Ale ti dva podvodníci a jejich finty jsou hodně ohrané a stačí zjistit, kdo má registrovanou doménu a pak googlit jeho jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
23.2.21 00:05

@eumedon reknu ti uprimne na rovinu jak to je ale ja jsem co se internetu a oocitacu vseobecne uplne tupa, jsem rada kdyz najdu co hledam, ale jak zjistit doménu fakt netusim, každopádně priznam se ze jsem se divala na spoustu inzeratu tohoto typu ale vzdy jsem si vsimala nekolika veci (rok vzniku webovych stranek) tyhle jsou od roku 2017 opravdu me nenapadlo ze si nekdo necha webove stranky vice jak 3 roky kdyz se jedna o podvod, dalsi bylo to ze v enailu se podepsala jmenem (nikoliv jako portál PraceNaDoma.net) ano vim jsem blbs vubec me nenapadlo ze pouziva falesne jmeno a pak 3 vec ze pri psani emailu potvrdila odeslani materialu i jeho odber s zaplaceni za zhotiveny vyrobek (ano ani v tomhle ohledu me nenapadlo ze sice to posle, ja vyrobim odeslu zpet, a me prijde dopis z kontroli ze vsechny kusy byly špatně) nastesti jsem do tehle faze nedosla a tak jsem aspon usetrila cas nad vyrobou niceho, chtela jsem odstoupit od smlouvy v nedeli odeslany penize, prislo potvrzeno a prijeti platby, dnes rano jsem chtela odstoupit to mi nejdriv nechtely umoznit, nasledne po x hodinach vypisovani mi napsali ze mi vrati 30% z investice (investice ktera ma byt na pokryti materialu a pomucek k vyrobe) samozrejmne mi potvrdily ze nic neposlou protoge jsem to zrusila ale pry si nechaji 70%jako stornopoplatek za zruseni investice, no nevim ale podle me pokud mi nedaji material atd nedoslo k zadne financni ujmnea tudiz nevidim duvod proc by si mely nechat 1232kc pak je druha vec ze investovat lze v jakekoliv vysi a neslyšela jsem ze by bylo mozne chtit nejaky stornopoplatek za investici ktera vlastne neprobehla, protoze mi nebyl material ani odeslan no nevim neumím v tom chodit ale podle me pokud nemam material ani nic tak se neda hovorit o investici, pak je druha vec ze ani nemame smlouvu mimo to pokud vim u eshopu lze odstoupit od smlouvy do 14 dni bez udani duvodu coz v tomhle pripade neni o odstoupeni nybrz o zruseni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
23.2.21 00:07

@eumedon omlouvam se nema tam byt reknu ti ale reknu to (aby to nevypadalo ze vam tykam, mozna tam bude vice chyb tam se omlouvam gramatika neni moje silna stranka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
23.2.21 06:29

@Marta1393 kdo to má registrováno, zjistíte tak, že ve formuláři na https://nic.cz/whois zadáte doménu, například vyroba-predmetu.cz, a odešlete.

A kdyby mi někdo nechtěl vrátit peníze, které jsem mu poslal omylem, tak bych ho vyzval písemně k vrácení bezdůvodného obohacení pod pohrůžkou žaloby.

Vy si to ale vzhledem k úrovni svého psaného projevu nechte radši někým napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
24.2.21 12:09

@eumedon to je jedno budu to resit pres policii jedna vec je ze prachy neuvidim, druha je jeji protipravni jednani kdy mi neumoznuje odstoupeni od smlouvy na ktere mam ze zakona pravo, jsou chytri v obchodnich podminkach maji sankci za zruseni objednavky coz logicky pri odstoupeni od smlouvy rusim i objednavku ale pokud uz jsem i babe psala at to klidne posle ze ja resim odstoupeni od smlouvy nikoli ruseni objednavky, ze to jde ruku v ruce neni muj problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
24.2.21 13:52
@Marta1393
@Marta1393 píše:
@eumedon to je jedno budu to resit pres policii jedna vec je ze prachy neuvidim, druha je jeji protipravni jednani kdy mi neumoznuje odstoupeni od smlouvy na ktere mam ze zakona pravo, jsou chytri v obchodnich podminkach maji sankci za zruseni objednavky coz logicky pri odstoupeni od smlouvy rusim i objednavku ale pokud uz jsem i babe psala at to klidne posle ze ja resim odstoupeni od smlouvy nikoli ruseni objednavky, ze to jde ruku v ruce neni muj problem

Jaké babě? Doménu má registrovanou Bohumil Háte. To je chlap. Je možné, že využívá svou 76-letou matku jako bílého koně:
https://rejstrik.penize.cz/jana-hateova
 https://or.justice.cz/…oba.vysledky?…

Takže ano, zpátky to budete vymáhat po té firmě, které jste peníze poslala a trestně odpovědná je její 76-letá jednatelka, uvedená v obchodním rejstříku.

Jinak, takové další doporučení do budoucna: pokud člověk hledá práci, měl by chtít jako první pracovní smlouvu, dohodu o pracovní činnosti nebo dohodu o provedení práce. To jsou smlouvy, které jej jakž takž chrání. Ne objednávat předražené nesmysly.

Takže už to, že máte jako první krok odeslat jakousi objednávku (objednávku čeho? proč si mám cosi objednávat a co s tím budu dělat?) je podezřelé.

Prvním krokem u vašeho výdělku nebo přivýdělku by měla být smlouva, která vás bude chránit, ne vaše objednávka materiálu.

Tady o tom něco je: https://www.prace-z-domu.com/…predmetu-cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.21 13:13

@Marta1393 můžete se se mnou prosím spojit? také to aktuálně řeším, jelikož jim naletěl můj známy, který je v částečném invalidním důchodu a na internetu se bohužel neumí moc pohybovat. Můj email je michala. kadounova@gmail.com případně messenger Michala Kadounová. TAké se na ně chystám podat trestní oznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat