vysavač nebo zametač ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vysavač nebo zametač ?
Ahoj všem, máme doma plovoučku + dlažbu.Každý den zametám (smetákem) a 1× -2× týdně vytírám.
Máme kočku,tzn.chlupy všude - ty smetené se mi zas zozlítaj atd. Tak, chtěla bych něco AKU (abych za sebou netahala šňůru) pro každodenní použití. Našla jsem http://www.leifheitshop.cz/….htmlhttp:// nebo www.cityshop.cz/…lux-zb-2811/ Neříkám, že zrovna tento konkrétní typ, ale co je podle vás lepší? ZAMETAČ nebo VYSAVAČ?
Nejde mi zobrazit obrázek u 1.odkazu - tak je to 7.obrázek odshora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já to řešila loni a koupila jsem stojací vysavač - ale se šňůrou. Aku je přece jen na baterie a ty časem slábnou… A jsem max spokojená.
L.
PS. Ten první odkaz je na mop - ten máme taky a používáme - ale častěji vysávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi , a nepřekáží ti ta šňůra? Já vždycky když jsem vysávala, tak mě ta šňůra děsně vytáčela ( ba přímo sr..a) , motala se mi pod nohama a tak. Jinak na ten tvůj vysavač jsem koukala a ještě : vysáváš s nim i tu prkennou podlahu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jasně, my jiné podlahy než stará prkna se spárami nemáme, vlastně ještě dlažbu - ale taky nerovnou se širokými spárami. A šňůra mi nevadí, ona u stojacího se ti neplete tak jako u vajíčka… nepřejíždíš ji vysavačem a druhou rukou si ji můžeš snadno přidržovat z dosahu - ne, že by to bylo potřeba… A je dost dlouhá, takže mi vydá na celý pokoj naprosto v pohodě z jedné zásuvky. On má totiž podlahový nástavec a je fakt, že to s ním jde mnohem líp než s klasickým kobercovým nástavcem…
Vysávám i náš jeden jediný kusový koberec v obýváku, na ten teda měním nástavec a dobrý, i když to vajíčko, co jsme měli dřív bylo asi silnější… Ale já vajíčkové vysavače zcela upřímně nesnáším, vadí mi, že se s nima musím tahat, že jedou po zemi a že jsou těžké… A vysát s nima schody? To si neumím představit… Máme tři děti, psa a dva kocoury, takže podlahy podle toho vypadají - tak jsme si to zpříjemnili jak jen to šlo…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pehot, a nechces zkusit iRobota ? My ho mame a je to uzasna vec! Na vysoke koberce to asi neni, ale plovoucky a dlazbu vycisti krasne.
Tady je o nem povidani v cestine:
http://www.irobot.cz/
ale pokud bys ho kupovala, tak radim nejakou dobu koukat na Ebay, pockat si na nejakou dobrou nabidku a tam vyjde o hodne levneji. Pred mesicem jsme ho kupovali jako svatebni dar a vysel cca na 4200,– Kc i s dopravou a DPH. Zase je blby, ze v USA je zaruka jenom pul roku (aspon myslim).
Ani tak to neni uplne levne, ale je uzasne pustit robota, jit ven a vratit se do cisteho. ![]()
Jedina nevyhoda muze byt, pokud bydlite v panelaku, ze by to treba rusilo sousedy, robotovi to trva docela dlouho, nez tu jednu mistnost vycisti a jako kazdy vysavac je preci jen hlucny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Titty píše:
Pehot, a nechces zkusit iRobota ? My ho mame a je to uzasna vec! Na vysoke koberce to asi neni, ale plovoucky a dlazbu vycisti krasne.Tady je o nem povidani v cestine:
http://www.irobot.cz/ale pokud bys ho kupovala, tak radim nejakou dobu koukat na Ebay, pockat si na nejakou dobrou nabidku a tam vyjde o hodne levneji. Pred mesicem jsme ho kupovali jako svatebni dar a vysel cca na 4200,– Kc i s dopravou a DPH. Zase je blby, ze v USA je zaruka jenom pul roku (aspon myslim).
Ani tak to neni uplne levne, ale je uzasne pustit robota, jit ven a vratit se do cisteho.
Jedina nevyhoda muze byt, pokud bydlite v panelaku, ze by to treba rusilo sousedy, robotovi to trva docela dlouho, nez tu jednu mistnost vycisti a jako kazdy vysavac je preci jen hlucny.
Tak přesně po tomhle touží manžel ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jo, po Roombě už jsem pošvidrávala loni,ale pak z toho nějak sešlo (rodila jsem a tak…)
No, ještě to nějak promyslím, každopádně dík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme ten vysavač od Electroluxu a je SUPER!!! Babička už ho používá druhým rokem a zatím si na baterky nestěžuje, tak to snad bude okí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak já jsem tohle teď také řešila. Máme doma klasický vysavač se šňůrou a v domě dřevěné podlahy a dlažbu, pouze ve jedné místnosti koberec. Jelikož vysávám každý den (přece jen jde o venkovský dům, pes, nesnáším drobky apod..), tak to nakonec vypadalo tak, že se mi tu neustále někde válel vysavač zapojený do zásuvky.
Takže jsem objednala elektrolux 2811 (ten, co píšeš). Očekávám od něj, že s ním prostě bude dělat to svoje denní luxování, bude vždy při ruce, nikde se mi nebude motat šňůra a navíc ten ruční vysavač budu mít stále k dispozici - sem tam se tu válí nějaká mrtvolka mouchy, leze pavouk, drobky na stole apod… Těším se na něj, měl by příjít každým dnem. Dám vědět, jestli jsem spokojená a splňuje to, co jsem potřebovala.
O zametači jsem také četla, ale to jsem zavrhla hned. Byl by právě jen na to „zametání“ a ten elektrolux je variabilnější.
Tak šťastný výběr!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petrajdo (mmch super nick
), hned až ho vyzkoušíš, tak dej vědět
Asi do něj taky půjdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petrajdo, taky budu netrpělivě čekat na tvé hodnocení. a rovnou konkrétně: jak je těžký a jak je hlučny? uvažovala jsem o tom zametači, protože nesnáším vysavač, protože dělá na můj vkus desnej rámus. ale tenhle vypadá fakt dobře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak jsem tady s recenzí…jejda, toto uteklo..to už je to skoro měsíc? (Pehot díky za pochvalu
).
Takže já jsem spokojená. Umí přesně to, co jsem potřebovala. Tzn. je vždy při ruce, když potřebuji přes den vysát. I ten malý ruční je super. Váha - hm, těžší asi je (protože je v něm ta baterka) - ale super lehce se ovládá a zatočí do nejrůznějších míst - nijak mi těžký nepřipadá. Hlučnost, tak to bych řekla, že je hodně subjektivní. Je hlučný asi jako normální vysavač. Ten sací výkon je samozřejmě nižší, než u normálního vysavače, ale je to trochu „dohnané“ tím rotačním kartáčem. Luxuji s ním denně a fakt spokojenost!
Kdyžtak se ptejte, co by vás zajímalo a já ráda odpovím!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také uvažuji o robotickém vysavači roomba, teď jsem našla na http://www.irobot-roomba.cz čistič scooba. Máme všude laminátové podlahy a nevim zda moc nemáčí? Máte to někdo odzkoušené jak hodně máčí podlahy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Karolo , Scoobu jsme měli a na dřevěné podlahy to nebylo dobré, nechává za sebou dost vody - tedy hlavně tu místnost projede víckrát, takže té vody se na každé místo dostane hodně. Nevím, jestli by laminát byl lepší než ta dřevěná, ale ideální je to na dlaždice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
robot vysavač
ahoj, pokud bych ti já mohla doporučit tak robotický vysavač ICLEBO. Mám ho už rok a půl a je spokojený i manžel a to už je co říct. Má bezdotykový nárazník, uklízí nám i koberec v pokojíčku a když nechám otevřené dveře, tak nám uklidí celý byt najednou. Mám nastavený čas, že začne uklízet vždy, když nejsme doma, přijdu a je hotovo. Každá návštěva mi říká, jak mám pořád uklizeno. Koupila jsem ho na www.iclebo.cz, ale koukala jsem, že k němu někde dávají i dárky, takže záleží na tobě, kde si ho koupíš. Jo a taky má HEPA filtr, což mi přijde hodně dobrý. Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit