Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Brala sem nuvaring 3 měsíce a už nikdy. Mě osobně vůbec nesedl.byla sem pořád nervozni, všechno mě rozčilovalo. Na sex chuť nulová. Po třech měsících sem si dala na měsíc pauzu a pak zas brát normálně prášky. No celý ten měsíc bez nuvaringu sem spinila. Pak sem dostala ms tak jak měla být a pak uz nic. Ale já během ms začala brát ty prášky jelikož ja bych antikoncepci brát měla
Takze to špinění po vysazení bude asi normalni
@Luss.r.m. Děkuji za odpověď. Trochu jsem se uklidnila. Aleco by pomohlo? Kontryhel nebo ten B-koplex?
Já nepoužívala nic, cekala sem až to odezní. Já b-complex beru už 3 měsíce skoro ale na nějaké špíněni to nemělo vliv
a kontryhel je zase spíše na upravení cyklu. Ono se teď tělo jen srovnává s tím že se vysadily hormony mělo by to odeznít samo. A pokud ne tak potom asi raději k dr.
Tak mi to od toho 10.11. pořád trvá v takovém slabém špinění, a tak si říkám, jestli dojde ta menstruace. Včera to bylo přesně 28 dní od posledního vytažení kroužku. Tam byla normální menstruace v tom prvním týdnu. A pak mě začalo zlobit to špinění. Teď bych vlastně měla mít menstruaci, ale nevím, jak to mám poznat? Takové světle červené to je, ale málo. Menstruace, kterou jsem měla před Nuvaringem vlastně také vždycky začínala špiněním několik dnů. Ale potom se to rozjelo na vodopád a bolesti, takže čekám něco podobného a zatím nic.
Dobrý den,
19.10. jsem si vyjmula kroužek Nuvaring a 26.10. jsem si nový už nedala. Rozhodli jsme se tak s manželem. Proběhl jeden týden v pořádku a 1.11. jsem měla jen špinění a pár dní na to to vypadalo jako slaboučká ms, 5.11. to skončilo a nic. Asi po pěti dnech opět slabé špinění 10.11. a opět to vypadá, že se to tváří jako slaboučká ms. Uvidím, jak dlouho a v jaké intenzitě to bude trvat. Původně jsem měla dostat ms 16.11., ale po vysazení HA co bych chtěla?
Jen se ptám, za jak dlouho se tohle může upravit? A pomůže kontryhelový čaj? Dokonce jsem tady četla, že se užívá i B-komplex. Vzhledem k tomu, že jsem před Nuvaringem vždy mívala silnější sliznici a kvůli tomu i silnou ms, tak nevím, jestli B-komplex užívat. Jen pár dní užívám ženšen korejský a cítím se opravdu v pohodě. Tak nějak si ani nepřipouštím nervy v práci. Ale to špinění? Přestala jsem to brát, protože jsem se cítila sexuálně hodně apatická. Před Nuvaringem jsem měla sexuální chutě víc.