Vysazení HA po 8. tabletě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
16.1.14 18:13

Vysazení po 8. tabletě?

Ahoj :)
chtěla bych se zeptat, jak je to s vysazováním antikoncepce. Beru antinu už několik let a před týdnem jsem ji změnila a začala užívat nově Lunafem, dost mě bolí v podbříšku a je mi na omdlení. Myslíte, že mohu jen tak vysadit antikoncepci po 8. tabletě nebo musím počat až doberu celé plato :?:
Děkuju za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101452
16.1.14 18:16

@mladice Můžeš vysadit hned, akorát to s MS může být trochu divoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.1.14 18:24

Mně gynekolog doporučoval dobrat platíčko, ale pokud máš takové problémy, být Tebou zavolám na gyndu a zeptám se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
16.1.14 19:15

Byl v posledním týdnu styk? Pokud ne tak klidně vysaď hned… pokud byl, tak nemusíš dobírat celé platíčko, ale alespoň 14 prášků, abys zabránila zpětnému otěhotnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
16.1.14 19:22
@SussieS píše:
Byl v posledním týdnu styk? Pokud ne taže klidně vysaď hned… pokud byl, tak nemusíš dobírat celé platíčko, ale alespoň 14 prášků, abys zabránila zpětnému otěhotnění

Já jsem tohle nikdy nepochopila, prosim tě jak tohle funguje? :lol: Jako že když budu mít v pondělí nechráněný styk a ve čtvrtek si zapomenu vzít prášek, tak můžu otěhotnět, měla jsem to taky napsaný na práškách, ale nerozumím tomu :oops: :D A je mi blbý se ptát doktora, přece jen už mi není 15 a přišla bych si jak dylina :lol: Přece ty spermie musí být dávno mrtvý, i kdyby,,tam" nějaký zůstali, ne? :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
16.1.14 19:35

Já brala Lunafem asi týden a hrůza :D musela jsem ho hned vysadit, protože mě šíleně bolela hlava a byla jsem taková malátná. Pak jsem hned druhý den dostala ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
16.1.14 19:48
@celipipka54 píše:
Já jsem tohle nikdy nepochopila, prosim tě jak tohle funguje? :lol: Jako že když budu mít v pondělí nechráněný styk a ve čtvrtek si zapomenu vzít prášek, tak můžu otěhotnět, měla jsem to taky napsaný na práškách, ale nerozumím tomu :oops: :D A je mi blbý se ptát doktora, přece jen už mi není 15 a přišla bych si jak dylina :lol: Přece ty spermie musí být dávno mrtvý, i kdyby,,tam" nějaký zůstali, ne? :oops: :)

Záleží na tom, v kterém týdnu braní k vynechání dojde. Protože podle toho je v těle určitá hladina hormonů, která pokud dojde brzy po pauze (nebo naopak před pauzou) k vynechání tabletky, může poklesnout až na kritickou hranici a za určitých podmínek může dojít k otěhotnění.

Proto je nejbezpečnější a vlastně bezrizikové zapomenutí tabletky v 2. týdnu, kdy hladina hormonů po pauze už je dostatečně stabilní na to, aby ji jedna nevzatá tabletka nevychýlila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
16.1.14 20:02

@SussieS děkuju :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
16.1.14 20:16

@mladice vysad to hnedka ;) maximálně dostaneš zase MS…lepší než by ti bylo zle

• Citovat
  • Upravit
101452
16.1.14 20:18
@celipipka54 píše:
Já jsem tohle nikdy nepochopila, prosim tě jak tohle funguje? :lol: Jako že když budu mít v pondělí nechráněný styk a ve čtvrtek si zapomenu vzít prášek, tak můžu otěhotnět, měla jsem to taky napsaný na práškách, ale nerozumím tomu :oops: :D A je mi blbý se ptát doktora, přece jen už mi není 15 a přišla bych si jak dylina :lol: Přece ty spermie musí být dávno mrtvý, i kdyby,,tam" nějaký zůstali, ne? :oops: :)

Tak ona tam musí být nějaká rezerva, proto to tam je napsané, protože ve vyjímečných případech mohou ty potvory přežít i 5 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí