Výše rodičáku při 2 dětech

486
17.10.10 15:28

Výše rodičáku při 2 dětech

Ahoj holky,v současné době pobírám rodičovský příspěvek ve výši 7600 Kč až do r. 2012. V dubnu se nám má narodit další prcek. Vím, že půl roku budu pobírat na mimi příspěvek v mateřství. Můj dotaz tedy zní: Nezmění se výše rodičáku mezitím co budu pobírat mateřskou? U mimi budu opět volit 3letou variantu. Jak je to tedy s výší rodičovského příspěvku při dvou dětech? Předpokládám, že nebudu brát 2× 7600 Kč :lol: Moc díky za vaše odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1438
17.10.10 15:40

jako jestli se nezmění výše rodičáku, který bys měla začít pobírat někdy baj oko za rok - to ti asi těžko dneska někdo řekne :lol:

někdy v únoru/březnu nastoupíš na mateřskou a zrušíš rodičák na starší dítě. až mateřskou přestaneš brát, požádáš o rodičák na dítě mladší. ovšem jak to bude v příštím roce fungovat… no, těžko říct :nevim: Zatím to snad vypadá u tříleté varianty na současnou výši rodičáku, ovšem v týdnu cosi zašumělo o rodičáku jenom pro sociálně potřebné… tady se zákony předělávají průběžně a za pochodu, zrovna ohledně sociálních dávek bych si netroufla předvídat do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.10.10 15:53

Ahoj. Rodičovský příspěvek se bere pouze na nejmladší dítě, tj až se narodí druhé dítě, budeš brát rodičovský příspěvek jen na něj. Předtím můžeš nastoupit na MD 6-8 týdnů před termínem porodu a brát PPM. Současně s mateřskou brát rodičák na starší dítě nemůžeš, takže v okamžiku, kdy nastoupíš na mateřskou, přestaneš mít nárok na rodičák na starší dítě. Jaká bude výše rodičáku a mateřské, to asi dneska neví nikdo ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
17.10.10 15:57

az nastoupis 6 tydnu pred terminem na materskou,zrusi ti rodicak na starsi dite a budes pobirat materskou a nasledne pak rodicak jen na starsi dite..kolik to bude po novem roce,tezko rict:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
17.10.10 16:24

taky sem to četla že chtěji prosadit rodičak jen pro socialně potřebné a jinak nikdo po vzoru jinych zemí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
17.10.10 16:31

hmm to jsem taky slysela.. co to je socialne potrebne u nich?zase jenom romove,kteri maji kupu deti jen kvuli penez a uroven zadna.. s takovou za chvili nas stat vymre.. proc si politici neutahnou opasky?taky maji deti a urcite jsou radi,ze maji RP i kdyz co je pro ne takovy rodicak ze? jenom mala castka,ale pro nekoho je to dost.. a jeste reknou,ze proc by me stat platit na deti,ktere chceme.. tak at nam ty deti hlidaji a my pujdeme do prace!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
17.10.10 16:31

Rodičovský příspěvek jen pro sociálně potřebné?? Takže opět pro menšinu??!! To si snad dělají srandu a co maminky co jsou doma s malými dětmi budou bez koruny? Kam dají dítě?To snad nemůže vůbec projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
17.10.10 16:35

to uz je asi nezajima,kam ty deti dame.. poslanci maji penez dost,tak asi si mysli,ze normalni lidi taky..oni porodi dite a sup a je u chuvy..a dite pak pomalu ani nevi,ci je,hlavne ze je bohate,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
17.10.10 16:39

Ale kdo si může dovolit chůvu,nebo drahé jesle??S hlavně sehnat místo ve školce je i tam dost těžké natož hlídaní pro malé dítě a kor když babičky pracují a nemá kdo hlídat.Tohle neprojde ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
17.10.10 16:48

no doufejme,ze ne,jinak narod zanikne nejspis:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
17.10.10 16:56

abychom se nedivily už ted některe firmi u nas začinaji mit firemni jesle či školky právě po vzoru z ciziny já už bych se nedivila ničemu je to hnus vždyt porodné taky vždycky bylo a ted neni a omyl je že si mysli že to dávali jen tak porodné bylo vždy bráno jako bolestné pro ženu za to že trpěla u porodu tak ji stat poděkoval za dalšiho občana a zvišení populace tak to bylo bolestné a ted už nemame narok jasně že nerodime kvuli tomu ale cikanky dostanou všechno vždycky je to normální nemyslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
17.10.10 17:06

jo papalasci reknou „na co porodne je,matka ma mit pro dite priprvene vse,jetenez se narodi“ ale kde na to,nektere matky napr,ty na rizikovym tehu,co pracovat nemuzou maji vzit,jeste pred porodem je nezajima..asi krast maji,nebo nevim.vzdyt kolik je rodin,co napr.kocarek kupuji az z podneho,protoze,kde jinak na neho maji vzit,kdyz potrebujou i jine veci,zvlast kdyz cekaji prvni mimi? pochopim,ze u druheho mimi,to davat nechteji,ale tak u prvniho bud vsem,nebo nikomu a ne zase se divat na prijmy rodiny..clovek se snazi o to,at ma penez, co nejvice a je na tom hur nez nase mensina,ktere se nesnazi o nic a ma vic,nez my!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
17.10.10 17:15

Přesně my jsme kočárek kupovali z porodného já jsem před těhu byla na ÚP takže jsem na kočárek neměla.Předtím jsem pracovala,ale bohužel jsem musela odejít a novou práci jsem nenašla.
A rozhodně tam kde jsem pracovala žádné jesle neměli a nedovedu si představit,že třeba tady na malém městě budou zaměstnavatelé jako třeba malé Tesco nebo Lídl dělat jesle pro zaměstnance.Možná to udělá velká firma,ale rozhodně né malý zaměstnavatel.Tak proč jsem si pak to dítě pořizovala,aby jsem ho dala od malička do jeslí a maminku s tatínkem viděl až večer po práci,když malej půjde akorát spinkat.To mi tedy nepříjde správně.O dítě se má starat rodič a né cizí člověk v jeslích.Tohle mi příjde na hlavu.
Tak ať to tedy vezmou všem a né,aby cikáni zase měli všechno a ostatní nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
17.10.10 17:38
sexyfraga píše:
Přesně my jsme kočárek kupovali z porodného já jsem před těhu byla na ÚP takže jsem na kočárek neměla.Předtím jsem pracovala,ale bohužel jsem musela odejít a novou práci jsem nenašla.
A rozhodně tam kde jsem pracovala žádné jesle neměli a nedovedu si představit,že třeba tady na malém městě budou zaměstnavatelé jako třeba malé Tesco nebo Lídl dělat jesle pro zaměstnance.Možná to udělá velká firma,ale rozhodně né malý zaměstnavatel.Tak proč jsem si pak to dítě pořizovala,aby jsem ho dala od malička do jeslí a maminku s tatínkem viděl až večer po práci,když malej půjde akorát spinkat.To mi tedy nepříjde správně.O dítě se má starat rodič a né cizí člověk v jeslích.Tohle mi příjde na hlavu.
Tak ať to tedy vezmou všem a né,aby cikáni zase měli všechno a ostatní nic.

no presne!!nebudu si porizovat dite a pak ho muset dat cizimu na hlidani,protoze nebude mit co jist..porad nechapu,jak nas stat srovnavaji s jinyma statama,kde se pobiraji materske napr.2mesice..mam kamaradku v zahranici a taky materska zadna,ze se maji starat,rodice,kdyz dite chteli,ale tam maji trosku jine prijmy nez my tady a taky vice pracovnich mist.. tam totiz duchodci nepracuji a nezabiraji misto tem,co ho opravdu potrebuji.. tady kdyz stat chce usetrit,jako prvni zacina vzdycky u matek,ale duchodcum pridavaji nekolikrat do roka.. mam babicku 75let,ktera bere duchod 12tis a jeste pracuje a neustale si stezuje,ze nema penize.. a na socialce mi rekli,at si taky jdu privydelat,kdyz se mi nelibi,ale kam dite dat,kdyz rodice pracuji a na soukromou skolku za prve nemam 8000tis.mesicne a za druhe to by se mi nevyplatilo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
17.10.10 17:56

No máš pravdu na soukromou školku jen tak někdo nemá.Já jsem předtím pracovala v sázkové kanceláři jako vedoucí pobočky dělala jsem na směny 12 hod směny a nedovedu si představit,že by se mi tam někdo staral o mim,když by byl manžel v zahraničí a k sobě do práce bych si ho nemohla vzít byl to zakouřený prostor a děti tam nemají co dělat tak jak potom toto řešit? Děti se mají pořizovat jen,když na ně máš peníze,ale to pracovali oba dva pak jde matka na mateřskou a musí se starat o mimi,proto má rodičák nahradit ten příjem matky,když nemůže pracovat a jak by to měla tedy dělat teď?Takhle opravdu za chvilku vymřeme,protože se přestanou rodit děti a budou se rodit jen cikáni a pak už to nebude menšina,ale většina,ale stát z toho nic mít nebude,protože oni do státní kasy nedají ani halíř jen berou.Tohle je opravdu na hlavu postavené.Švagrová jaký měla problém sehnat školku pro 3letou dceru všude plno píšou se dokonce pořadníky apod.A rozhodně lidi co mají mim nechtějí,aby jejich dítě vyrůstalo v jeslích apod.
Tohle opravdu nesmí projít :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat