Porodné 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Porodné 2011
Možná je to docela brzy, řešit tohle téma. Ale porodné v roce 2011 dostanou jen maminky(samoživitelky s přijmem do cca10tisic, s manželem do 17tisic). Zajímalo by mě, kdy a kam se podává žádost o porodné. Samozřejmě kdy se nejspíš bude přezkoumávat (a z jaké doby) příjem? Já budu patřit mezi matky samoživitelky.
Jinak co se týče mateřské - kolik musím mít odpracováno? A jestli se do toho počítá i práce na poloviční úvazek?
Děkuji MOC za jakékoliv informace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
zadost o porodne se podava na prislusnem urade mesta na socialne az jak ti prijde rodny list ditete.. za jake doby se to bude prezkoumavat,to nevi nejspis ani oni sami.. na tech socialkach jsou zenske,ktere mi nekdy pripadaji,jak kdyby mely jen zakladku a nevi tam skoro nic.. buhvi jak to vsechno po novem roce bude:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě by zajímalo co se do příjmů počítá?? i moje mateřská nebo RP?? V případě, že poze manželův příjem tak je to v čistém ? Jsem trochu mimo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacenka1987 píše:
Mě by zajímalo co se do příjmů počítá?? i moje mateřská nebo RP?? V případě, že poze manželův příjem tak je to v čistém ? Jsem trochu mimo
Trošku jsem se o to zajímala a prý se do toho budou počítat i ty sociální dávky apod. U mě např. sirotčí důchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do příjmů se budou počítat všechny příjmy domácnosti vč. sociálních příspěvků, výživného na dítě apod. Tzn., že je budou zajímat všichni vydělávající i nevadělávající (sociální příspěvky) členové domácnosti (všichni ti co jsou hlášení trvalým bydlištěm na stejné adrese jako matka.
) Je to ujeté na hlavu, protože když třeba samoživitelka má hlášeno bydliště u rodičů, pak vezmou v potaz i příjmy jejích rodičů atd… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boo:
Coze??- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem to četla v novinách, ale nevím kde. Ale je to taky masakr - v podstatě na to porodný nikdo nedosáhne ![]()
Ale naštěští ještě nic neschválili a je to návrh a držím nám pěstě, aby to nestihli do konce roku !!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to neschválí, tak porodné dostanou všichni jako teď
Ale už teď v tom mají na sociálně pěkný zmatek a myslím, že začátek roku bude pěkný mazec a nikdo nebude vědět podle čeho se správně řídit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boo píše:
Někde jsem to četla v novinách, ale nevím kde. Ale je to taky masakr - v podstatě na to porodný nikdo nedosáhneAle naštěští ještě nic neschválili a je to návrh a držím nám pěstě, aby to nestihli do konce roku !!!
můžeme se modlit, ať to nestihnou! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no konce roku to 100% nebude.. max. od noveho roku a to kdovi jestli:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
stejně mi přijde jako totální blbost rušit porodné. Myslím si, že každá rodina bez rozdílů, by určitě na PRVNÍ dítě porodné dostat měla.
nevím co je to napadlo. Pokud nás chtějí porovnávat s jinými zeměmi bez porodného, tak by v prvé řadě měli porovnat také platy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
saphire píše:
stejně mi přijde jako totální blbost rušit porodné. Myslím si, že každá rodina bez rozdílů, by určitě na PRVNÍ dítě porodné dostat měla.nevím co je to napadlo. Pokud nás chtějí porovnávat s jinými zeměmi bez porodného, tak by v prvé řadě měli porovnat také platy.
Souhlasim. Podpora rodiny je tady vazne vyborna. Jsem zvedava az seskrtaj vsechny davky, vsechno zas zdrazi, tak jak to budou lidi delat. Navic porodny je jednorazova davka, kterou dostanete prumerne 2× za zivot. Neverim, ze na to stat nema. A kdyz ma nekdo dite treba po 5ti letech, tak si stejne kupuje novej kocar atd, takze ty prachy se proste hodi vzdycky. Pardon, nejak me to rozciluje. Tak snad to neschvali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fusa:
taky mě to strašně štve. Tak když můžou stávkovat policisti a hasiči a taky dráhy tak proč ne my? ![]()
Snad by si konečně uvědomili tu blbost. Proč brát nám?! Sobě by si politici měli sebrat 14 a 13platy.
Až všechno seškrtají, tak oni se budou mít pořád dobře. Ale co obyčejní lidi?! umřou hlady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne, at si politici sahnou na svy mega platy a ruzny priplatky, plejtva se ze statnich penez, ale oni si mysli, ze je vytrhne, kdyz usetri na tech nejvetsich chudacich. A to jsme my, zejo
Vetsina mejch kamosek co ma mimco to s penezma nema nic moc a docela ted premysli, jestli jit do druhyho. Deti budou jednou vydelavat na stat, tak je blbost nepodporit rodiny. No snad to nakonec neprojde. Stavkovat muzem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fusa píše:
Stavkovat muzem
Já bych teda protestovala
Ale měla jsem párkrát nutkání jim napsat něco „pěkného“. Od jednoho člověka to ale nemá cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit