Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.11.10 22:20

Ahojky,já bych byla pro to aby porodné maminkám zůstalo všem aspon na první dítě,to je dá se říct férové,ale bohužel stát musí hodně šetřit tak dává jen těm chudým co by se bez porodného neobešli.Dává tím částečně i najevo že se nesmíte spoléhat na stát,jen když jste opravdu v nouzi.Já patřím mezi budoucí maminky samoživitelky který nečekaně otěhotněli během studia a nemají nárok na mateřskou,do toho je opustil partner takže to jednoduchý nebude,termín mám posunutej na 27.12 tak doufám že do nového roku porodim a budu mít porodné jistější,opravdu ho budu potřebovat.Bojim se kdybych náhodou přenášela a platilo to od ledna nevim jestli bych měla nárok když žiji s rodiči.

• Citovat
  • Upravit
168
2.11.10 22:36

Jasně nepořizujem si děti skrz 13000 korun ale ty by ses na to nepoptala kdyby jsi byla v náší situaci nemluvím jen za sebe ale je spousta maminek co boužel třeba nemá rodinu ale přítele ano a pracují vše možné začínají od začátku a nedostanou nic!!O to mi jde já vím že na tom nic nezměním ale třeba 13000 pro holku co je sama s přítelem a nepomáhá rodina je dost peněz!a jsem toho názoru že maminky prvorodičky by měli dostávat určo ty penízky.Já se stím smířím mám super rodinu , přítele a vím že mi pomůžou ale takhle to nemá každý.Je to nespravedlivé do ted se to dávalo a ted to zruší.A do toho ještě maminka se dvouma dětma začne tady psát že si pořizujem děti asi skrz 13000! :-( chtěla bych jí vidět na jejím místě jestli by o 13000 nebojovala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymkah
2.11.10 22:48

Nevite jak je to s tim rodicovskym mprispevkem.Jestli ti co uz maji rozjeto jestli se jim to taky bude menit? Nikde to nemuzu vycist.

• Citovat
  • Upravit
9954
2.11.10 23:16

Já tedy osobně čekám čtvrté mimi a i když jsme si ho neořídili kvůli penězům, tak mně to ale dost štve, že nedostanem už nic. Přesně tak, do začátku se vždy hodí každá korunaa aby se mimi mělo co nejlépe.A taky vůbec nevím jak to se mnou bude, když mně teď končí mateřská v prosinci a na další nastoupím v červnu. Fakt nechápu jak to bude.Jestli si budu moci vybrat tu tříletou nebo spadnu do čtyřleté mateřské? A kolik vlastně teď mateřská bude? Mám z toho hlavu v pejru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
2.11.10 23:28

Aspon tu je příklad že i maminka se třemi dětmi a čtvrtým na cestě ty penízky potřebuje!Což mám radost.Všechno se zdražuje víc se platí a do toho dávaj mín a mín peněz!Aspon 13000 je útěcha která je ted samozřejmě v… :-( ach jo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9954
2.11.10 23:34

Já tu logiku totiž moc nechápu.Jak může stát říct, že stačí porodné pro první dítě, že na druhé dítě vlastně ty rodiče mají vše po prvním dítěti. Takže až bude mít nějaká mamina od příštího roku třeba třetí dítě, tak to už bude jak chudáček odrbaný, v zašlých dupačkách a umouněném kočárku. Chtěla bych vidět ty co tohle vymysleli, jestli by jejich manželky nebo partnerky také vyrazily do ulic třeba s deset let starým kočárem?? Ty jejich princezny určitě ne, ale my obyč lidi asi můžem zkousnout vše.Jsme pro ně fakt jen verbeš na kterých akorát ty nahoře vydělávají!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
2.11.10 23:50

Jo jo jsme asi jen ten povl nebo já taky už nevím! :cry: A to víme všechny že základní věci pro mimí je víc jak 13000!Kdo opravdu nemá po kom dědit atd a musí si koupit nové věci(např já) tak dobře ví že 13000 je opravdu málo já mužu jen poděkovat za rodiče a přítelovi rodiče a taky samozřejmě sobě že jsem blázen a věci jsme kupovala postupně a mám snad vše co potřebuji a co malému by mělo stačit.Ale ti navrchu nehledí na obj.lidi to je fakt vždyt v ČR je skoro každý bez peněz zadlužený a spíš aby potpořili rodiny s dětma tak jim peníze ještě vezmou!Ale to už je nezajíma!! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.10 06:35

Taky mě trošku Ifca1 naštvala. Píše, že se někde musí začít šetřit a že každý má začít u sebe. Přitom se už děsí, že za rok nastoupí do práce a neuvidí děti a proto by si přála, aby podporovali matky v částečných úvazcích :nevim: . Každej logicky myslíme na sebe, protože to chceme nějak přežít.
Co se týká rodičovského příspěvku, tak 2 a 3letá varianta se nemění, jen se zkracuje doba kdy o ně žádat z 21. měsíců na 9. měsíců. Jak to prošvihnete, máte smůlu. U 4leté varianty dostane matka 7600kč do 9. měsíce a pak dále 3800kč až do konce. A celková suma na vyplácení má být 216 000 kč.
Tomikate nejsem odborník, ale podle mě ty budeš muset mít rovnou 4letou variantu, protože nemáš odpracováno. Ale pokud by tvůj partner alespoň na týden nastoupil za tebe, tak bys mohla volit i 3-letou, někde jsem to četla v diskuzích.

Já teda vůbec nechápu rozdíl v mateřský a rodičovský dovolený. Mateřská měla být 6-8 týdnu před termínem porodu do 22. týdne a vypočítávala se z platu. A pak následovala rodičovská dovolená. Platí to stejně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
3.11.10 09:06
Ifca1 píše:
Já tady nechci nějak dělat dusno, ale přece si děti nepořizuju proto, že mi „za ně“ stát zaplatí :nevim: , tím chci říct, že jako podpora porodnosti je porodné nesmysl, že se každýmu peníze navíc hodí je bez diskuze, ale tak je to se všema soc.dávkama že…já bych mnohem radši uvítala větší podporu částečných úvazků, stále si nemůžu přikvyknout, že za necelý rok nastoupím do práce a děti uvidím dvě hodiny denně :-(

Takže to shrnu - pokud budou všichni i nadále uvažovat v tom duchu, jakože stát na to přece má, tak se nikdy nikam nedohrabem. Každý chápe, že je potřeba šetřit, jen se mu nějak moc nechce začít zrovna u sebe…no ale doba, kdy se měli mít všichni stejně dobře, už je pryč, naštěstí!

Teď mě prosím neukamenujte, radši to nijak nekomentujte, prostě mi to nedalo si trochu rejpnout :wink: Všem přeju, aby dostali, po čem touží, hlavně zdravá a spokojená miminka :hug:

Naprosto souhlasím! :palec:
A když už to musí být, tak bych to porodné nechala všem na první dítě. Ono bohužel mezi námi jsou i tací, kteří jsou schopni si ty další děti právě kvůli porodnému a jiným dávkám pořídit.
Osobně by mi nevadilo vozit třetí či čtvrté dítě v našem prvním kočárku. A že podědí dupačky po sourozencích? Co je na tom? A pokud někdo nemá na nové dupačky, pak by si měl sakra rozmyslet, jestli do dalších dětí jít. Tohle já prostě nechápu. Stát potřebuje šetřit, ale jakmmile se to dotkne nás, tak začneme řvát. To mi připomíná hospodaření v některých rodinách - berou si půjčky na vánoční dárky apod..... A tohle by chtěli po státu - nezodpovědné rozhazování, když na to není. Asi si neuvědomují, že tím zadlužují hlavně děti… Mně to prostě hlava nebere :nevim: …ALe těch diskuzí ohledně porodného tady byla spousta… bohužel mi to nikdy nedá nezareagovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
3.11.10 09:07
Terrad píše:Já teda vůbec nechápu rozdíl v mateřský a rodičovský dovolený. Mateřská měla být 6-8 týdnu před termínem porodu do 22. týdne a vypočítávala se z platu. A pak následovala rodičovská dovolená. Platí to stejně? :nevim:

To zatím platí, jestli se nepletu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.10 09:28

Jsem z toho trochu zmatená. Takže do 22. týdnu dostanu mateřskou, která se vypočítává z platu a pak rodičovskou od 22.týdne do 36.měsíců dítěte? Takže pokud půjdu na 3 roky, budu brát zhruba do 5. měsíce částku dle platu a po té každý měsíc 7600kč? Já vím, jsem tatar, ale zajímá mě to :oops: .

Jak píšete o těch škrtech, já zas nejsem tolik proti, ale přijde mi, že se vůbec nepodporujou rodiny. Třeba teď nám škrtnou i stavebko. Jinak souhlasím, že pokud se rozhodneš mít 3,4,5 dítě, tak si sakra musíš rozmyslet jestli na to máš a nečekat, že tě někdo bude podporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
3.11.10 09:54

Můžem si holky tady sice zanadávat ale stejně dostanem prd :( ale já si budu stát za svím pro maminky co maj první dítě to měli nechat!To stejné s tím podporováním nových rodin to taky frůza!Já s přítelem nejsme velcí fandové svadeb a proto jsme se rozhodli že dokud nepůjde malej do školky,škole tak o ani měnit nebudem a já budu dál slečna :-) ale po zjištění co vše můžeš mít jako manželé mě docela dostalo!zdravotní pojištovna zařizuje kupu věcí prej jen pro úplné rodiny!Copak já s přítelem a budoucím miminkem nejsme úplná rodina???Nechápu a je toho víc co jsem našla.Ale to je zas jiná kapitovala.Boužel nic na tom nezměníme ale mrzí mě to.A ještě víc že je to tak zavedené spoustu let a ted prostě nic......!je to k vsteku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.10 10:00

Tak já spíš vidím,že se podporují svobodné matky. Žádné výhody pro manžele jsem ještě nezaznamenala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
3.11.10 10:06

To taky ale to zas jako když je holka na to sama tak ještě dám jí peníze aby aspon něco měla.Ale výhody třeba pojištovně mají opravdu spíš manželé s miminkem(dítětem atd) než když jsme svobodní :-D ale to je zas něco jiného každej si to tak zvolil to už je jeho problém na tom až tak neapeluju.Ale prostě co já chtěla nakoupit malému za ten příspěvek a něco ušetřit bud na plenky a jiné věci tak samozřejmě můžu na to zamomenout! :-( Vím miminku je to jedno ale myslím že každá maminka co není krkavec chce tomu svému mimí dopřát to nejvíc!Např já kdybych mohla dám mu cokoliv i když mu to ted nepříjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.10 10:10

Mrknu schválně na pojišťovnu, protože ta naše nepřispívá ani na autosedačku :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat