Porodné 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Terrad, nedělala bych rozdíly mezi černými a bílými.
Taky pocházím z oblasti, kde se dávky zneužívají hodně. A nejsou to cikáni ![]()
Svým způsobem se tady některé chovají úplně stejně. Zatím jsem tady zaznamenala vesměs jen samé nadávky, výlevy, vykřičníky, protože bude odejmuta dávka (porodné) ![]()
Nejsem dítě štěstěny, netopíme se v penězích (i přesto, že chlap je od rána do noci v práci, nezná víkendy ani svátky).
Ale svoje problémy si řešíme sami
Ale je fajn, že aspoň teda už vidím, s kým mám tu čest. Ještě včera tady byla kopa anonymů. Zlatí admini ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jen nechápu, proč vždycky, když dojdou argumenty, se začne s rasismem.
Všem hezký den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky píšu o zneužívání dávek a barva pleti mi evidentně nevadí
. Spíš si přečtěte všechny mé reakce, určitě nejsem ta která čeká, kdo jí co dá. A nějak jsem nezaznamenala, že tu psal někdo anonymně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad píše:
A nějak jsem nezaznamenala, že tu psal někdo anonymně.
Ale jo, včera večer tady byly cca 4 anonymy.
Dneska už ani jeden ![]()
Nedávno se tady to zneužívání anonymity řešilo. Teďka to prochází admini a pokud příspěvek nemá intimní obsah, většinou ho odtajní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě by zajímalo jak to budou počítat to porodné. Kdo ho už nedostane? Ty děti co se narodí po silvestru a nebo ty co jím příjde RL dítěte po silvestru nebo od početí nebo jakej na to mají systém? Nenarazila jste některá někde na to? Mám termín 3.1 tak se ptám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bylo by perfektní kdyby děti počaté letos ještě porodné dostali
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:Terrad píše:Ale jo, včera večer tady byly cca 4 anonymy.
A nějak jsem nezaznamenala, že tu psal někdo anonymně.
Dneska už ani jeden
Nedávno se tady to zneužívání anonymity řešilo. Teďka to prochází admini a pokud příspěvek nemá intimní obsah, většinou ho odtajní.
Aha, tak to mi ušlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marusenko píše:
mě by zajímalo jak to budou počítat to porodné. Kdo ho už nedostane? Ty děti co se narodí po silvestru a nebo ty co jím příjde RL dítěte po silvestru nebo od početí nebo jakej na to mají systém? Nenarazila jste některá někde na to? Mám termín 3.1 tak se ptám
Vzdy bylo rozhodujici DATUM PORODU ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nestačím zírat! Jsou mezi námi prostě tací, kteří budou nadávat kdykoli na cokoli a všechno bude vždycky špatně. Nejvíc mě dostávají ty řeči tyu - „já vydělávám, platím daně a sociální, tak taky od státu něco chci. A bohatým vzít všechno!“ ALe už vůbec si ony dotyčné nespočítají, kolik přispívají ony třeba výdělkem 8000 měsíčně a ti, kteří mají třeba 80 000. Dokážete si vy, věčně nasraní, spočítat, kolik let byste museli pracovat a odvádět na sociláním, než byste naspořili těch 250 000 (odhadem tolik se vyplatí za rodičák na tříleté variantě) + 13000 porodné???? Kolik přespěješ měsíčně do kasy, když vyděláš desítku? Litr? A za to, že pracuješ pár let, přispěješ tím litříkem, tak pak chceš statisíce? Teď řveš jako matka, za pár let budeš řvát jako důchodce, jak jsi pěkně odváděla, ale „stát ti dává almužnu“? Já osobně děkuju těm bohatým, že tady jsou, že díky nim můžu být na mateřské, že díky nim mají moji rodiče jakýs takýs důchod… protože kdybych jim ty peníze měla dávat ze své kpasy, tak na to fakt mít nebudu
Děkuju tomuto státu, že mi umožńuje být s dítětem tři roky doma a ještě mi za to platí. A opravdu bych se nezlobila a chápala bych, kdyby už neměl na porodné, protože hold musí šetřit, aby to moje děti v budoucnu neodnesly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to je pravda, šetřit musejí, tak se bude šetřit na maminách s dětma.Oni na svých platech šetřit nebudou.Vždy se to zařídí tak, že to odnesou ti chudší.Ty nahoře to neodnesou v ničem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lulje píše:
Já nestačím zírat! Jsou mezi námi prostě tací, kteří budou nadávat kdykoli na cokoli a všechno bude vždycky špatně. Nejvíc mě dostávají ty řeči tyu - „já vydělávám, platím daně a sociální, tak taky od státu něco chci. A bohatým vzít všechno!“ ALe už vůbec si ony dotyčné nespočítají, kolik přispívají ony třeba výdělkem 8000 měsíčně a ti, kteří mají třeba 80 000. Dokážete si vy, věčně nasraní, spočítat, kolik let byste museli pracovat a odvádět na sociláním, než byste naspořili těch 250 000 (odhadem tolik se vyplatí za rodičák na tříleté variantě) + 13000 porodné???? Kolik přespěješ měsíčně do kasy, když vyděláš desítku? Litr? A za to, že pracuješ pár let, přispěješ tím litříkem, tak pak chceš statisíce? Teď řveš jako matka, za pár let budeš řvát jako důchodce, jak jsi pěkně odváděla, ale „stát ti dává almužnu“? Já osobně děkuju těm bohatým, že tady jsou, že díky nim můžu být na mateřské, že díky nim mají moji rodiče jakýs takýs důchod… protože kdybych jim ty peníze měla dávat ze své kpasy, tak na to fakt mít nebuduDěkuju tomuto státu, že mi umožńuje být s dítětem tři roky doma a ještě mi za to platí. A opravdu bych se nezlobila a chápala bych, kdyby už neměl na porodné, protože hold musí šetřit, aby to moje děti v budoucnu neodnesly.
Vcelku souhlasim-az na ten zaver…Stat muze setrit a rezervy k setrenni ma jinnde mnohem lepsi,nez u socialne nejslabssich skupin obyvatel-jen se musi chtit jit tou slozitejsi cestou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak. Vyberou si to radši na dětech, ale sami si budou cestovat letadly, užívat drahých dovolených, jezdit v luxusních autech za státní peníze, ale musí se na to našetřit přeci.A kde? No na porodném a na mateřské. Kde jinde? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně se už nechci vyjadřovat k někerým komentářům, protože to tu akorát rozbouří emoce. Ale jsou bohatí a bohatí. Já třeba souhlasím s Tomikate, že by se dalo značně ušetřit na politicích. Ať už na příspěvcích na vše možné, ale i na volebních kampaních a podobně. Jen si vemte kolik stojí bilbordy a letáky a kampaně a my to stejně vezmem a hned hodíme do koše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože jsme Češi, my vždy všechno hodíme do koše a necháme si vše líbit. Jsme jejich loutky a jak řeknou, tak bude! Umíme jen nadávat u televize nebo u PC, když vidíme jak si politici užívají a jak všude okrádají. Ale nikdy proto nic neuděláme.My ne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepleťte si jabka hruškama. Billboardy a podobné věci…volební kampaně apod. se přece neplatí z peněz, které se vyberou na sociálním. Nebo se pletu? A s tou diskriminací to můžete vzít z druhé strany i tak, že se může cítit být diskriminovaný třeba i ten, který nikdy děti mít nechce nebo nemůže, přispívá na sociální, a pak se ty peníze dají někomu na porodné. Mohl by nadávat, že by se měly dát „jeho“ prachy jinam. Matky budou řvát, že nemají na kočárek, člověk, který přišel o práci, bude řvát, že se má zvýšit podpora v nezaměstnanosti u těch, kteří celý život dřeli a pak najednou přišli na čas o práci atd. Zkrátka vždycky budou křičet ti, kterých se to dotýká. ALe přispívají nejvíc ti bohatí, tak aspoň na ně prosím nenadávejme a buďme rádi, že je máme. Je fajn, že spousta lidí maká za 10 000, ale ti toho moc do sociální kasičky nepřinesou, přitom ale řvou nejvíc. A hlavně bohatým brát, zavřít, postřílet… a když nemám já, tak ani soused ne!
Tady se umí jen závidět, protestovat, stávkovat, nadávat na bohaté nebo vládu, ať už je modrá, růžová, fialová nebo khaki… Ach, ta naše povaha česká…
Uvědomujete si, že ty peníze na porodné jdou z určitého balíčku, který absolutně nnijak nesouvisí s penězi, které jdou na benzín do poslancova auta nebo s penězi, za které se opraví nějaká památka nebo postaví nový most, nebo vyléčí nemocný, nebo podpoří vědu a výkum, nebo zaplatí učitele, policistu, doktora, atd atd atd. Trošku tady ta nesnášenlivost a hlavně závist nasadila některým býle, přes které pro samou nenávist a nasranost nevidí na špičku nosu. Konkrétně nejmenuju. Dost bylo hádek.
Sakra, že já sem do těchto diskuzí ůbec lezu
Nivně si vždycyk říkám, že se třeba něco změnilo, ale ono vůůůůbec ne. Je to pořád dokola. Až budu mít 4. dítě, rozhodně nebudu státu nadávat, že mi na ně nedal prachy, ale budu ráda, že budu moct s ním být doma. Když si počítám, kolik totiž za těch (plácnu) třeba 10 let mateřské dovolené dostanu, tak zjistím, že bych na ni musela dělat a přispívat ze svého podprůměrného platu až do důchodu, a ani to by ještě nestačilo. Nevděk světem vládne. ![]()
Když si představím, kolik lidí musí měsíčne na tu moji mateřskou (rodičák) přispět, tak se divím, že ten stát ještě funguje
Když si představím, kolik peněz je potřeba zároveň i jinde.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit