Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14535
3.11.10 13:19
El-Brno píše:
Terrad píše:
El-Brno píše:
Přesně, nemá to cenu, ono se nikdo v anšem státě nezavděčí a nikdo neví ořesně, co by chtěl, jen je všechno okolo blbě.
Ono by stačilo lidem s příjmem nad (nějakou částku -plácnu 50000) ho odebrat a lidem, který nikdy nepracovali.
S tím bych taky neměla žádný problém, jenže už vidím tu srdceryvnou diskuzi tady na foru, že pracovat nemohli, protože je nikdo nechtěl bez praxe zaměstnat, z čeho mají žít apod. a bylo by to furt dokola. Asi by bylo nejlepší to úplně zrušit. Stejně se tím porodnost nijak neovlivní a je spousta států, kde porodné nemají a taky to ridče zvládají. Stejně většina lidí výbavičku kupuje před porodem a ne až po vyplacení porodného, takže na to prostě mají.

No to máš asi pravdu, i když mě taky nikdo nechtěl zaměstnat bez praxe, takže jsem 2 roky dojížděla do jiného města a pak nebyl problém sehnat práci. Holt to chtělo nějakou oběť. 13000 mě nevytrhne, ale bodlo by to. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.11.10 13:29
Terrad píše:No to máš asi pravdu, i když mě taky nikdo nechtěl zaměstnat bez praxe, takže jsem 2 roky dojížděla do jiného města a pak nebyl problém sehnat práci. Holt to chtělo nějakou oběť. 13000 mě nevytrhne, ale bodlo by to. :wink:

Já jsem taky před MD měla práci 75 km od bydliště a po odečtení nákladů mě zbylo snad i míň, než bych dostala na dávkách… takže miliony našetřené vážně nemám a 13 tisíc je pro mě teda taky hooodně peněz. Jenže, pokud bych neměla peníze, radši bych koupila dítěti použitý kočárek než zadlužovat stát čím dál tím víc, ten kočárek mě v dospělosti určitě nevyčte:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
3.11.10 13:29
Anonymní píše:
Ahoj,
radši anonymně,protože tyhle diskuze se obvykle strhnou v litý boj. :dance: :mrgreen: bohužel.

Taky sem koukala ráno na seznam na novinky,že to vláda schválila,ale ještě to musí přes prezidenta a senát-i když já si myslim,že to bohužel projde.
Absolutně souhlasím ze zachováním porodného,alespon na 1 dítko.(my už teda jedno máme mimochodem), :-P ale chceme druhé,klukovi je 7 let,kočár mám sice schovaný,ale stejně když se to narodí,tak je třeba docela velká investice na ostatní věci,.Nejen na ten kočárek.
jo ted mi tady můžete psát,at si na to šetřim a já nevim co ještě..ale je to přeci milé od toho státu,aby aspon něco do začátku dal.Vždyt -jednou bude jako dospělák taky státu odvádět daně,a dá daleko víc než nějakych 13 000 kč.. :cert:

Já bych stávkovat šla..když můžou jiní ,proč ne my..A stejně mi není jasný proč se musí sahat zrovna na porodný a celkově na dávky pro matky. :pocitac: :pocitac:

Musim končit,pže se nesmim rozčilovat a tohle mě uvádí do šílenýho presu.

Mějte se krásně a všichni co očekáváte ,tak krásný porod a zdravé miminko. :kytka: :kytka:

souhlasim a taky bych šla stávkovat když budeme sedět doma na prdeli tak nám vezmou všechno nemužou se však ohanet tim že to tak leta v zahraniči funguje protože tam je uplně jinak nastaveny celí socialni sistem jine platy jine najmy vuči víši latu tam si dovoli byt žena doma jen tak a manžel v klidu uživi celou rodinu a ješte zvladnou ušetřittady se chudim bere a bohatym dává viz třeba jine daně pro podnikatele atd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
3.11.10 13:32
Tomikate píše:
Terrad píše:
Taky mě trošku Ifca1 naštvala. Píše, že se někde musí začít šetřit a že každý má začít u sebe. Přitom se už děsí, že za rok nastoupí do práce a neuvidí děti a proto by si přála, aby podporovali matky v částečných úvazcích :nevim: . Každej logicky myslíme na sebe, protože to chceme nějak přežít.
Co se týká rodičovského příspěvku, tak 2 a 3letá varianta se nemění, jen se zkracuje doba kdy o ně žádat z 21. měsíců na 9. měsíců. Jak to prošvihnete, máte smůlu. U 4leté varianty dostane matka 7600kč do 9. měsíce a pak dále 3800kč až do konce. A celková suma na vyplácení má být 216 000 kč.
Tomikate nejsem odborník, ale podle mě ty budeš muset mít rovnou 4letou variantu, protože nemáš odpracováno. Ale pokud by tvůj partner alespoň na týden nastoupil za tebe, tak bys mohla volit i 3-letou, někde jsem to četla v diskuzích.Já teda vůbec nechápu rozdíl v mateřský a rodičovský dovolený. Mateřská měla být 6-8 týdnu před termínem porodu do 22. týdne a vypočítávala se z platu. A pak následovala rodičovská dovolená. Platí to stejně? :nevim:
Tak jsem si zavolala na sociálku a zeptala se na co já budu mít nárok. Samozřejmě, že spadnu do té čtyřleté varianty.Ale prý stačí když můj přítel nastoupí na mateřskou třeba jen na víkend a zvolí si variantu on sám.Pak se zas vrátím na mateřskou já a s miminkem už půjde ta tříletá varianta co si zvolil přítel.

to mužež ale to musí byt tvuj muž bez prace jo nesmy byt v pracovnim poměru ani osvč toti taky doufám řekli takže jestli pracuje musi ukončit prac,poměr na tu dobu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
3.11.10 13:35

Přesně asi tak!BODLO BY a všem co si to zaslouží!!Furt říkali kryze ale já i když byla kryze poslední dva roky vždy jsem si tu práci našla!!a když jsem byla nějaký ten měsíc doma zoufalá vždy jsem něco dělala a nakonec si tu práci našla!Jsem sice z velkého města ale myslím že prostě když se chce tak jde vše!Dělám bytový desing a byla jednou ta doba rok 2009 že jsem dělala 3 měsíce v jákési šroubkárně a to nekecám jen abych něco dělala!dostala jsem tam 8500 ale dělala jsem!Sice to byla hrůza ale prostě nechtělajsem být někde na pracáku a dostávat pár korun.A to je nás tu určo víc co prostě chce žít tak trochu normálně a né z ruky do buhy nebo jak se to říká :-P …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
3.11.10 13:42

nemolka: nene, pokud pracuje tak půjde po šestinedělí na jedne den na mateřskou dovolenou a druhý den už do práce, s tím, že ten celý měsíc bude jakoby na rodičáku, jelikož mu předám dítě do péče a on vybere tu tříletou. A jelikož na rodičáku si člověk může přivydělat kolik chce, pokud má hlídání, což bude, jelikož budu doma já, tak bude chodit celý ten měsíc normálně do práce a vydělávat, takže o peníze nepřijdem a po tom měsíci zase předá zpět dítě do péče mě s tim, že už budu na té tříleté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
3.11.10 13:57
xaminka píše:
nemolka: nene, pokud pracuje tak půjde po šestinedělí na jedne den na mateřskou dovolenou a druhý den už do práce, s tím, že ten celý měsíc bude jakoby na rodičáku, jelikož mu předám dítě do péče a on vybere tu tříletou. A jelikož na rodičáku si člověk může přivydělat kolik chce, pokud má hlídání, což bude, jelikož budu doma já, tak bude chodit celý ten měsíc normálně do práce a vydělávat, takže o peníze nepřijdem a po tom měsíci zase předá zpět dítě do péče mě s tim, že už budu na té tříleté…

tak to nevim moje tchyně děla na magistratu a i ona i socialni pracovnice mi řekli ,že v ten den nástupu musí byt bez práce, nemuže byt prej zaměstnany na hpp a zaroven mit matařskou ,ale hádat se nebudu,jen říkám co mi kdesi vsrpnu tvrdily.to je kaaždopádně ted už jedno, ja mam dceru rok, takže sem bohužel propasla možnost 3 lete varianty a i tak jsem na 4 roky chtěla, kvuli školce, jelikož tady v okoli se čeka i dva roky na misto, berou předevšim děti 4 lete zaměstnanych rodiču a až pak 3 letétakže, raději málo peněz než pak nic, jak se stalo mnoha mím známim, sedi z prckama doma bez práce jelikož školka nebere a to ještě nekteří platí už dopředu školné aby si jako zajistili misto. :zed: a vždycky si mužu přividělat když to okolnosti dovolí že o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9954
3.11.10 14:02

:potlesk: :potlesk: Přesně tak. A navíc, přítel podniká.Tak to prostě na pár dnů přeruší, kdyby něco. Jenže my se dohodli už tak, že bych doma prostě zůstala stejně já ty 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9954
3.11.10 14:04

Taky souhlasím. Já zůstanu proto ty 4 roky doma a u toho ještě mám podnikání jako vedlejší činnost.Takže radši budu mít podnikání 4 roky jako vedlejší než jen tři roky. Je to ale zamotané hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
3.11.10 14:12

nemolko, zaměstnaný být může, prostě jen nastoupí na mateřskou na nějaký ten den, zvolí délku rodičovské, a pak předá dítě na výchovu matce a sám se vrátí do práce. Za ty dny, kdy je na mateřské, samozřejmě nemá mzdu, ale peněžitou pomoc v mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
3.11.10 14:12

No přítel to zjištoval přes ženské na sociálce, jelikož dělá na úřadě. A malou pak mít budeme kam, jelikož tchyně je učitelka a má plno známých ve školkách, takže ji tam protlačí. 4 roky doma se mi nechce být :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
3.11.10 14:16

Jinak přestože jsem prvorodička s temínem v květnu a přestože by se mi peníze hodily, se zrušením porodného v této podobě (zachování jen pro lidi de facto bez příjmů) souhlasím a je mi jedno, koho tím naštvu. Naopak jsem ale pro zavedení jiných forem podpory rodin, např. větší slevy na daních pro rodiče, jehož partner/ka je na MD/RD, podporu formou zřízení většího počtu školek, posílení práce na částečný úvazek apod. Prostě ať jsou podporováni pracující lidé a ne nemakačenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.10 14:17
aaya píše:
Jinak přestože jsem prvorodička s temínem v květnu a přestože by se mi peníze hodily, se zrušením porodného v této podobě (zachování jen pro lidi de facto bez příjmů) souhlasím a je mi jedno, koho tím naštvu. Naopak jsem ale pro zavedení jiných forem podpory rodin, např. větší slevy na daních pro rodiče, jehož partner/ka je na MD/RD, podporu formou zřízení většího počtu školek, posílení práce na částečný úvazek apod. Prostě ať jsou podporováni pracující lidé a ne nemakačenka.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
3.11.10 14:36

Tak hlavně bych zavedla sociální dávky jen pro ty, kteří si je zaslouží, tzn. pracovali nebo chtějí pracovat. Já prostě nechápu, proč to zase mají dostat ti, co nikdy nepracovali??? Nikdy státu nic nedali???
Je to nehorázná diskriminace. Přece když prodavačka někde dostane 10 tis. a její přítel taky, platí hypotéku a klasický výdaje, tak přece nemůžou mít našetřeno stejně jako ti „sociálně slabí“. Buď ať to dají nebo vezmou všem, bez rozdílu, oni ti sociálně slabí přece těch soc. dávek dostávají dost, na co ještě porodný?
Jak tady v tom státě člověk nemá bejt proti cikánům, to nechápu. Tu diskriminaci v lidech probouzí sám stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.10 16:16

Tak sis ty vydělaný peníze neměla utratit za bydlení a vybavení, auto a jiné věci. Měla si dát výpověď a natahovat ruku a čekat kdy ti přidělí byt, kdy tvoje děti dostanou příspěvek na vše, kdy tě pochválí, když dítě pošleš do školy, dokonce i když je blbý jako tágo, když tě zvýhodní, protože jsou proti tobě všichni zaujatí a ty to v tomhle státě nemáš pak jednoduchý, ..... :wink: .
Navíc si tu jednu výplatu šetři na důchod,protože to že děláš a odvádíš daně, ještě neznamená že pokud se dožiješ 100 let, dostaneš nějakou korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat