Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
4.11.10 21:08
oliš píše:nedávno mu počítali důchod,nemaj z čeho,tak mu to spočítali z celostátního průměru a bude dostávat cca 12000,– :pocitac:

Jó, to už jsem někde četla.
Ale zklamu tě, je to blbost, normální fáma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.11.10 21:36
Cappy píše:
oliš píše:nedávno mu počítali důchod,nemaj z čeho,tak mu to spočítali z celostátního průměru a bude dostávat cca 12000,– :pocitac:
Jó, to už jsem někde četla.
Ale zklamu tě, je to blbost, normální fáma.

no byla bych jen ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
4.11.10 22:00
Anonymní píše:
Ahoj,
radši anonymně,protože tyhle diskuze se obvykle strhnou v litý boj. :dance: :mrgreen: bohužel.

Taky sem koukala ráno na seznam na novinky,že to vláda schválila,ale ještě to musí přes prezidenta a senát-i když já si myslim,že to bohužel projde.
Absolutně souhlasím ze zachováním porodného,alespon na 1 dítko.(my už teda jedno máme mimochodem), :-P ale chceme druhé,klukovi je 7 let,kočár mám sice schovaný,ale stejně když se to narodí,tak je třeba docela velká investice na ostatní věci,.Nejen na ten kočárek.
jo ted mi tady můžete psát,at si na to šetřim a já nevim co ještě..ale je to přeci milé od toho státu,aby aspon něco do začátku dal.Vždyt -jednou bude jako dospělák taky státu odvádět daně,a dá daleko víc než nějakych 13 000 kč.. :cert:

Já bych stávkovat šla..když můžou jiní ,proč ne my..A stejně mi není jasný proč se musí sahat zrovna na porodný a celkově na dávky pro matky. :pocitac: :pocitac:

Musim končit,pže se nesmim rozčilovat a tohle mě uvádí do šílenýho presu.

Mějte se krásně a všichni co očekáváte ,tak krásný porod a zdravé miminko. :kytka: :kytka:

Čekáme druhé miminko a není toho moc, do čeho investovat… :nevim: Co je nutně potřeba, mám po malé… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.11.10 22:03

taky mi připadá,že berou tam kde už nic není
i s tím spořením mě nakrkli,vždyt to se mi už vůbec nevyplatí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
4.11.10 22:12
Renééé píše:
P :-? rostě bordel!Nikdy jsem se nějak nezajímala co se děje okolo mě byla byly jsme spokojení pěkně v klidu ale když začnou stímhle člověk má hned tlak v…

Bordel je, že se každý zajímá jenom o svůj žvanec… a když mu na něj někdo šáhne, tak řve a ani nepřemýšlí proč mu ten žvanec vlastně berou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
4.11.10 22:15
oliš píše:
taky mi připadá,že berou tam kde už nic není
i s tím spořením mě nakrkli,vždyt to se mi už vůbec nevyplatí :pocitac:

To možná jo, ale že roky dávali z ničeho, to ti nevadilo, že :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.11.10 10:12
farska píše:
Lulje,

kazdy/a ma pravo na vlastni nazor-proc bys sem nemela ‚lezt‘???
Ale jestli ty ctyri deti mela byt narazka na mne,tak Te muzu ubezpecit,ze muj manzel odvedl za xy let sve sluzby pro stat statu penez na veeeeelkou spoustu rodicaku hodne mamkam(kdyz uz to beres takhle):roll:

A jestli to nemela byt narazka na mne,tak :think:

Farska :mavam: Proč bych sem neměla lézt? Aby mě z některých názorů neranila mrtvice. Hlavně z těch: „Porodné nám hodně pomůže, nemáme peníze, manžel vydělá málo, já jsem dva roky před mateřskou pracovala, odváděla jsem jak blázen, tak to chci zátky! (Nejlíp v několikanásobné výši, a bohaté zavřít, postřílet, politiky zakopat pod zem…)“ Na tyhle názory fakt nemám žaludek. CHápu, že když je někdo chudý, je nespokojený, ale na druhou stranu tady většina píše, že ti nejchudší se tady mají jak prasata v žitě, tak pak to celé nechápu…ALe to je na dlouhou debatu.

A narážka na 4 děti určitě nebyla určena tobě!!!!! :hug: Já chci taky 4! A přestože nejsme nikterak bohatí, tak i přesto (nebo právě proto) chápu, že se musí šetřit, a porodné oželím. Navíc - naše druhé dítko nás téměř NIC nestálo (až na nějaké ty plínky) - spoustu věcí má po prvorozené. Porodné, které jsem na maého dostala, jsem mu dala na spoření, protože sem opravdu nevěděla, za co bych to uvalila. NOvý kočár, hračk apod. opravdu nepotřebujem. Asi jsme nenároční :nevim: Takže pokud zrušení porodného v rozpočtu pomůže jiným , tak jsem pro.
Jo, a co manžel jako podnikatel odvedl za ta léta, co tady v ČR žije, našemu tátu, tak taky zaplatilo několika maminkám pár rodičáků, ale ono sociální se neodvádí jen na rodičáky, ale i na důchody, podpory v nezaměstannosti atd. Vím, že se nám jím i mnou odvedené peníze nikdy nevrátí, ale nenadávám. Prostě žiju v sociálním státě, tak chápu, že musíme podporovat potřebné, takže i některé maminy tady z emimina. A rozhodně jim nevyčítám, že „žerou“ naše peníze. :nevim: Jen mě sejří, že budou furt nadávaat a nadávat. Až se všechno rozfofruje, nebude ani na ten rodičák, tak se budeme divit. 8-o Zastávám názor, že šetřit se má, když je z čeho. I když to už v našem státě bohužel dávno neplatí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
5.11.10 10:20

Ano, pokud máš druhé dítě, tak ti potom prvním určitě něco zbylo, ale pokud si musíš všechno pořizovat úplně komplet a nemáš nikoho kdo by tě podaroval i třeba staršími věcmi, je to docela záhul. Takže já bych peníze alespoň na první dítě nechala, i když je fatk že jsem to bez nich vydržela doteď, tak už to vydržím i potom. Navíc miminko se nám nedařilo docela dlouho, takže teď budu ráda za to že vůbec bude.
Co třeba ho dávat dle odpracovaných let? Taky by to byla jedna z možných odměn pracujících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.11.10 10:25

Ahoj, tak já si netroufám hodnotit, co je dobré a co lepší, ale určitě bych nechala první porodné - teda na první dítě…
Jak už někdo psal, většinou u prvního dítěte musí rodina všechno kupovat u druhého už má věci z prvního.Ale porodné jako takové bych nechala. Nechci se nikoho tady dotknout, ale zajímalo by mě, jestli někdo kdo - nečetla jsem teda všechno, jestli někdo takový tady je, ale ten, kdo říká porodné vůbec, děti uživíme sami atd. jestli si to porodné vzal a nebo ho odmítl :think: myslim, že vzal ale pak říkal něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
5.11.10 10:26

To víš, že si ho každý vzal, protože to určitě ze začátku pomůže. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.11.10 10:28

no já vím, proto se vždycky usměju nad tím, jak se někdo čertí, kolik peněz kdo dostává - porodné i jiné a i přesto, že nesouhlasí, tak si je v klidu vezme :mrgreen: a pak bude, že to nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
5.11.10 10:28

Je to hnus co u nás je.Jen vše zdražují a i porodné chtějí vzít ,a dát těm chudým rodinám.Přitom my nejsem žádni boháči ale ten kdo pracuje tak ani nedostane porodné jako že má dost penež.Zase to dostanou jen ti romové co nic nedělají .Nic proti nim ale je to nespravedlivé..Ani ta prvorodička to většinou nedostane hnus :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
5.11.10 10:32

a proč taky by se nemměla zajímat o svoje??to je snad logické?!Ty snad nepřemýšlíš jak by ses měla mít dobře s mimčem nebo spíš celou tvojí rodinou??Trocha se holka zamysli nad tím než něco pustíš z pusinky…A jestli ti to nepříjde jako bordel tak nevím kde žiješ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
5.11.10 10:33
Anonymní píše:
a proč taky by se nemměla zajímat o svoje??to je snad logické?!Ty snad nepřemýšlíš jak by ses měla mít dobře s mimčem nebo spíš celou tvojí rodinou??Trocha se holka zamysli nad tím než něco pustíš z pusinky…A jestli ti to nepříjde jako bordel tak nevím kde žiješ!

komentář k rébi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.11.10 10:35

Oni to stejně udělají tak, aby to -kdyžtak.. pokud to tak bude, na to porodné nedosáhl skoro nikdo, jenom opravdu vyloženě na okraji bídy.
Normální člověk nebo spíš běžný, který má málo, tak na to nedosáhne. Otázkou je, co je to málo - malý příjem…
Například žena v domácnosti, muž čistého 12 000tis, bych řekla málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat