Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.10.11 10:20

chtěla bych se prosím zeptat, když budu žádat o porodné, miminko se narodí v říjnu. Potvrzení o příjmu za předchozí čtvrtletí je tedy za červenec, srpen, září ?
V červenci jsem byla ještě v práci, ale srpen, září to už je nemocenská, mateřská. Kdo mi pošle potvrzení? Mám žáat OSSZ? Nebo to si příslušný úřad práce v místě mého trvalého bydliště vyžádá sám? Zaměstnavatele samozřejmě oslovím, ale s tim dalším si nevím rady 8-) prosím poradte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 16:27

dotaz

Ahoj,

žádám o porodné, já byla část rozhodného období v práce, tam mi příjem potvrdili, zbytek jsem byla na nemocenské a pak už mateřská - to si od OSSZ vyžádá asi ÚP, kde budu žádat, že?

Dále přítel je veden v evidenci uchazečů ÚP, jeho příjem tedy podpora. Má si formulář potvrdit na ÚP nebo si to pracák vyžádá sám?(Já totiž rozhodnutí o podpoře asi vyhodila, když jsem všecko uklízela dom před narozením mimi) :-D Díky

• Citovat
  • Upravit
36544
7.11.11 16:41
Anonymní píše:
Ahoj,

žádám o porodné, já byla část rozhodného období v práce, tam mi příjem potvrdili, zbytek jsem byla na nemocenské a pak už mateřská - to si od OSSZ vyžádá asi ÚP, kde budu žádat, že?

Dále přítel je veden v evidenci uchazečů ÚP, jeho příjem tedy podpora. Má si formulář potvrdit na ÚP nebo si to pracák vyžádá sám?(Já totiž rozhodnutí o podpoře asi vyhodila, když jsem všecko uklízela dom před narozením mimi) :-D Díky

Tak dokládá se 3 měsíce zpětně, vaše příjmy dohromady, nesmíš přesáhnout těch 16.992,–
Veškeré papíry musíš doložit ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.11 16:57

Holky, také potřebuji radu: studuji, manžel také, příjem nějaký máme, ale nedosahuje oné částky kolem 17000 - je něco pod ní. Já osobně příjem nemám. Co tedy budu dokládat na ÚP? Budou po mě chtít výpis z účtu? Nedávno jsme se brali, takže mi tam po dobu dvou měsíců chodili svatební dary, tak aby si pak nemysleli, že to je mzda :-?

• Citovat
  • Upravit
36544
7.11.11 17:26
Anonymní píše:
Holky, také potřebuji radu: studuji, manžel také, příjem nějaký máme, ale nedosahuje oné částky kolem 17000 - je něco pod ní. Já osobně příjem nemám. Co tedy budu dokládat na ÚP? Budou po mě chtít výpis z účtu? Nedávno jsme se brali, takže mi tam po dobu dvou měsíců chodili svatební dary, tak aby si pak nemysleli, že to je mzda :-?

Já jsem byla na ÚP, takže jsem dokládala z ÚP papír o ukončení evidence, manžel dokládal výplatnice. Výpis účtu nechtějí, jen výplatnice. A pokud jsi bez příjmů, tak jim podepíšeš papír že jsi nic nepobírala atd. atd :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená m
7.11.11 17:39
MonnyDee píše:
Anonymní píše:
Ahoj,

Dále přítel je veden v evidenci uchazečů ÚP, jeho příjem tedy podpora. Má si formulář potvrdit na ÚP nebo si to pracák vyžádá sám?(Já totiž rozhodnutí o podpoře asi vyhodila, když jsem všecko uklízela dom před narozením mimi) :-D Díky
Tak dokládá se 3 měsíce zpětně, vaše příjmy dohromady, nesmíš přesáhnout těch 16.992,–
Veškeré papíry musíš doložit ty sama.

není náhodou na tiskopise něco o tom, že výši dávek vyplacených ossz si vyžádají sami?

• Citovat
  • Upravit
Sabrine
7.11.11 17:56
Vyplnit tohle utíkat na uřad najdeš tam info co a jak
Anonymní píše:
Ahoj,

• Citovat
  • Upravit
Sabrine
7.11.11 17:58
  • Citovat
  • Upravit
1816
7.11.11 18:00

já jsem na sociálce dokládala potvrzení o mém a manželově příjmu,které potvrdili v práci.Všechno si musíš vylítat sama,oni by si to vyžádat samozřejmě mohli,ale nedělají to a musíš si vše potřebné vyřídit sama.Mi porodné nedostali:-( jo a nezapomen,že do těch příjmů se počítá i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.11.11 17:13

mám nárok???

:-o zdravím,chtěla jsem se zeptat zda mám nárok na porodné a co konkrétně mám pro to udělat.Byla jsem si všechno oblítat na úřadech,ale pokaždé mi řekli něco jiného a nevím co mám dělat,tak prosím o radu alespon tu,jelikož mám už jen měsíc do porodu :-(
tak jsem po škole,ale nikdy jsem nepracovala,evidovaná na up jsem,ale jsem sama,otce chci jen uvést do rodného listu a aby malé melo příjmení po něm,nic víc,ani spolu nebydlíme a trvalé bydliště mám s rodiči.byla jsem si zažádat o porodné ale tam po me chteli výdelek otce,ale to já udávat nechci jelikož je podnikatel a já bych nedostala vůbec nic i když spolu nejsme a alimenty po něm také nechci. Můžete mi nekdo poradit prosím ??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.11.11 17:58

Po otci nic nechceš, ale po státu ano? Pak nechápu, proč bys měla dostávat porodné, když jsi na tom tak dobře. Ale každý to máme jinak. Nerýpu. Jen se nahlas divím 8-o
A zase jsem neporadila. Jen jsem chtěla říct, že bych se nedivila, kdybys porodné nedostala. S tímto přístupem… nejdřív asi budou chtít vidět příjem tvůj a otcův. Teda logicky by to tak mělo být. A pokud příjem neuvedeš, protože přítel podniká, tak to je dobré - to bych se pak nedivila, kdybys porodné nedostala :-D Ale to ti asi na úřadě řekli taky. Ale třeba ti někdo poradí, jak „to obejít“. Jsou tady různě šikovné maminy :wink:
Jinak - přeju pohodový porod a hodné mimčo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat