Porodné 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
dotaz
Ahoj,
žádám o porodné, já byla část rozhodného období v práce, tam mi příjem potvrdili, zbytek jsem byla na nemocenské a pak už mateřská - to si od OSSZ vyžádá asi ÚP, kde budu žádat, že?
Dále přítel je veden v evidenci uchazečů ÚP, jeho příjem tedy podpora. Má si formulář potvrdit na ÚP nebo si to pracák vyžádá sám?(Já totiž rozhodnutí o podpoře asi vyhodila, když jsem všecko uklízela dom před narozením mimi)
Díky
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ahoj,žádám o porodné, já byla část rozhodného období v práce, tam mi příjem potvrdili, zbytek jsem byla na nemocenské a pak už mateřská - to si od OSSZ vyžádá asi ÚP, kde budu žádat, že?
Dále přítel je veden v evidenci uchazečů ÚP, jeho příjem tedy podpora. Má si formulář potvrdit na ÚP nebo si to pracák vyžádá sám?(Já totiž rozhodnutí o podpoře asi vyhodila, když jsem všecko uklízela dom před narozením mimi)Díky
Tak dokládá se 3 měsíce zpětně, vaše příjmy dohromady, nesmíš přesáhnout těch 16.992,–
Veškeré papíry musíš doložit ty sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, také potřebuji radu: studuji, manžel také, příjem nějaký máme, ale nedosahuje oné částky kolem 17000 - je něco pod ní. Já osobně příjem nemám. Co tedy budu dokládat na ÚP? Budou po mě chtít výpis z účtu? Nedávno jsme se brali, takže mi tam po dobu dvou měsíců chodili svatební dary, tak aby si pak nemysleli, že to je mzda ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Holky, také potřebuji radu: studuji, manžel také, příjem nějaký máme, ale nedosahuje oné částky kolem 17000 - je něco pod ní. Já osobně příjem nemám. Co tedy budu dokládat na ÚP? Budou po mě chtít výpis z účtu? Nedávno jsme se brali, takže mi tam po dobu dvou měsíců chodili svatební dary, tak aby si pak nemysleli, že to je mzda
Já jsem byla na ÚP, takže jsem dokládala z ÚP papír o ukončení evidence, manžel dokládal výplatnice. Výpis účtu nechtějí, jen výplatnice. A pokud jsi bez příjmů, tak jim podepíšeš papír že jsi nic nepobírala atd. atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MonnyDee píše:Anonymní píše:Tak dokládá se 3 měsíce zpětně, vaše příjmy dohromady, nesmíš přesáhnout těch 16.992,–
Ahoj,žádám o porodné, já byla část rozhodného období v práce, tam mi příjem potvrdili, zbytek jsem byla na nemocenské a pak už mateřská - to si od OSSZ vyžádá asi ÚP, kde budu žádat, že?
Dále přítel je veden v evidenci uchazečů ÚP, jeho příjem tedy podpora. Má si formulář potvrdit na ÚP nebo si to pracák vyžádá sám?(Já totiž rozhodnutí o podpoře asi vyhodila, když jsem všecko uklízela dom před narozením mimi)Díky
Veškeré papíry musíš doložit ty sama.
není náhodou na tiskopise něco o tom, že výši dávek vyplacených ossz si vyžádají sami?
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
- Citovat
- Upravit
já jsem na sociálce dokládala potvrzení o mém a manželově příjmu,které potvrdili v práci.Všechno si musíš vylítat sama,oni by si to vyžádat samozřejmě mohli,ale nedělají to a musíš si vše potřebné vyřídit sama.Mi porodné nedostali:-( jo a nezapomen,že do těch příjmů se počítá i dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám nárok???
zdravím,chtěla jsem se zeptat zda mám nárok na porodné a co konkrétně mám pro to udělat.Byla jsem si všechno oblítat na úřadech,ale pokaždé mi řekli něco jiného a nevím co mám dělat,tak prosím o radu alespon tu,jelikož mám už jen měsíc do porodu ![]()
tak jsem po škole,ale nikdy jsem nepracovala,evidovaná na up jsem,ale jsem sama,otce chci jen uvést do rodného listu a aby malé melo příjmení po něm,nic víc,ani spolu nebydlíme a trvalé bydliště mám s rodiči.byla jsem si zažádat o porodné ale tam po me chteli výdelek otce,ale to já udávat nechci jelikož je podnikatel a já bych nedostala vůbec nic i když spolu nejsme a alimenty po něm také nechci. Můžete mi nekdo poradit prosím ??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po otci nic nechceš, ale po státu ano? Pak nechápu, proč bys měla dostávat porodné, když jsi na tom tak dobře. Ale každý to máme jinak. Nerýpu. Jen se nahlas divím ![]()
A zase jsem neporadila. Jen jsem chtěla říct, že bych se nedivila, kdybys porodné nedostala. S tímto přístupem… nejdřív asi budou chtít vidět příjem tvůj a otcův. Teda logicky by to tak mělo být. A pokud příjem neuvedeš, protože přítel podniká, tak to je dobré - to bych se pak nedivila, kdybys porodné nedostala
Ale to ti asi na úřadě řekli taky. Ale třeba ti někdo poradí, jak „to obejít“. Jsou tady různě šikovné maminy ![]()
Jinak - přeju pohodový porod a hodné mimčo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chtěla bych se prosím zeptat, když budu žádat o porodné, miminko se narodí v říjnu. Potvrzení o příjmu za předchozí čtvrtletí je tedy za červenec, srpen, září ?
prosím poradte.
V červenci jsem byla ještě v práci, ale srpen, září to už je nemocenská, mateřská. Kdo mi pošle potvrzení? Mám žáat OSSZ? Nebo to si příslušný úřad práce v místě mého trvalého bydliště vyžádá sám? Zaměstnavatele samozřejmě oslovím, ale s tim dalším si nevím rady