Porodné 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj,
radši anonymně,protože tyhle diskuze se obvykle strhnou v litý boj.
bohužel.
Taky sem koukala ráno na seznam na novinky,že to vláda schválila,ale ještě to musí přes prezidenta a senát-i když já si myslim,že to bohužel projde.
Absolutně souhlasím ze zachováním porodného,alespon na 1 dítko.(my už teda jedno máme mimochodem),
ale chceme druhé,klukovi je 7 let,kočár mám sice schovaný,ale stejně když se to narodí,tak je třeba docela velká investice na ostatní věci,.Nejen na ten kočárek.
jo ted mi tady můžete psát,at si na to šetřim a já nevim co ještě..ale je to přeci milé od toho státu,aby aspon něco do začátku dal.Vždyt -jednou bude jako dospělák taky státu odvádět daně,a dá daleko víc než nějakych 13 000 kč.. ![]()
Já bych stávkovat šla..když můžou jiní ,proč ne my..A stejně mi není jasný proč se musí sahat zrovna na porodný a celkově na dávky pro matky.
![]()
Musim končit,pže se nesmim rozčilovat a tohle mě uvádí do šílenýho presu.
Mějte se krásně a všichni co očekáváte ,tak krásný porod a zdravé miminko.
![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ahoj,
radši anonymně,protože tyhle diskuze se obvykle strhnou v litý boj.![]()
bohužel.
Taky sem koukala ráno na seznam na novinky,že to vláda schválila,ale ještě to musí přes prezidenta a senát-i když já si myslim,že to bohužel projde.
Absolutně souhlasím ze zachováním porodného,alespon na 1 dítko.(my už teda jedno máme mimochodem),ale chceme druhé,klukovi je 7 let,kočár mám sice schovaný,ale stejně když se to narodí,tak je třeba docela velká investice na ostatní věci,.Nejen na ten kočárek.
jo ted mi tady můžete psát,at si na to šetřim a já nevim co ještě..ale je to přeci milé od toho státu,aby aspon něco do začátku dal.Vždyt -jednou bude jako dospělák taky státu odvádět daně,a dá daleko víc než nějakych 13 000 kč..Já bych stávkovat šla..když můžou jiní ,proč ne my..A stejně mi není jasný proč se musí sahat zrovna na porodný a celkově na dávky pro matky.
![]()
Musim končit,pže se nesmim rozčilovat a tohle mě uvádí do šílenýho presu.
Mějte se krásně a všichni co očekáváte ,tak krásný porod a zdravé miminko.![]()
Tak za to tě neukamenuju.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tak! každej má přece svůj názor ale nemám ráda názory typu: pořizujete si dítě pro peníze??To snad nedělá normální člověk aby si pořídil dítě skrz peníze!Káždá to chcem to je jasné a kdo by nechtěl?!myslím že jak psala paní/slečna anonym. jednou bude dospělí člověk a bude platit mnohem víc peněz na daňích než 13000!A stávkovat bych šla taky ale rozčilovat se skrz takové.....aby mimí byl tak ve stresu ani omylem!!Myslím za dva radši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terrad píše:
Taky mě trošku Ifca1 naštvala. Píše, že se někde musí začít šetřit a že každý má začít u sebe. Přitom se už děsí, že za rok nastoupí do práce a neuvidí děti a proto by si přála, aby podporovali matky v částečných úvazcích. Každej logicky myslíme na sebe, protože to chceme nějak přežít.
Co se týká rodičovského příspěvku, tak 2 a 3letá varianta se nemění, jen se zkracuje doba kdy o ně žádat z 21. měsíců na 9. měsíců. Jak to prošvihnete, máte smůlu. U 4leté varianty dostane matka 7600kč do 9. měsíce a pak dále 3800kč až do konce. A celková suma na vyplácení má být 216 000 kč.
Tomikate nejsem odborník, ale podle mě ty budeš muset mít rovnou 4letou variantu, protože nemáš odpracováno. Ale pokud by tvůj partner alespoň na týden nastoupil za tebe, tak bys mohla volit i 3-letou, někde jsem to četla v diskuzích.Já teda vůbec nechápu rozdíl v mateřský a rodičovský dovolený. Mateřská měla být 6-8 týdnu před termínem porodu do 22. týdne a vypočítávala se z platu. A pak následovala rodičovská dovolená. Platí to stejně?
Tak jsem si zavolala na sociálku a zeptala se na co já budu mít nárok. Samozřejmě, že spadnu do té čtyřleté varianty.Ale prý stačí když můj přítel nastoupí na mateřskou třeba jen na víkend a zvolí si variantu on sám.Pak se zas vrátím na mateřskou já a s miminkem už půjde ta tříletá varianta co si zvolil přítel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ifca1 píše:
Já tady nechci nějak dělat dusno, ale přece si děti nepořizuju proto, že mi „za ně“ stát zaplatí, tím chci říct, že jako podpora porodnosti je porodné nesmysl, že se každýmu peníze navíc hodí je bez diskuze, ale tak je to se všema soc.dávkama že…já bych mnohem radši uvítala větší podporu částečných úvazků, stále si nemůžu přikvyknout, že za necelý rok nastoupím do práce a děti uvidím dvě hodiny denně
![]()
Takže to shrnu - pokud budou všichni i nadále uvažovat v tom duchu, jakože stát na to přece má, tak se nikdy nikam nedohrabem. Každý chápe, že je potřeba šetřit, jen se mu nějak moc nechce začít zrovna u sebe…no ale doba, kdy se měli mít všichni stejně dobře, už je pryč, naštěstí!
Teď mě prosím neukamenujte, radši to nijak nekomentujte, prostě mi to nedalo si trochu rejpnoutVšem přeju, aby dostali, po čem touží, hlavně zdravá a spokojená miminka
Ifca1 píše:
Já tady nechci nějak dělat dusno, ale přece si děti nepořizuju proto, že mi „za ně“ stát zaplatí, tím chci říct, že jako podpora porodnosti je porodné nesmysl, že se každýmu peníze navíc hodí je bez diskuze, ale tak je to se všema soc.dávkama že…já bych mnohem radši uvítala větší podporu částečných úvazků, stále si nemůžu přikvyknout, že za necelý rok nastoupím do práce a děti uvidím dvě hodiny denně
![]()
Takže to shrnu - pokud budou všichni i nadále uvažovat v tom duchu, jakože stát na to přece má, tak se nikdy nikam nedohrabem. Každý chápe, že je potřeba šetřit, jen se mu nějak moc nechce začít zrovna u sebe…no ale doba, kdy se měli mít všichni stejně dobře, už je pryč, naštěstí!
Teď mě prosím neukamenujte, radši to nijak nekomentujte, prostě mi to nedalo si trochu rejpnoutVšem přeju, aby dostali, po čem touží, hlavně zdravá a spokojená miminka
Normálně do diskuzí moc nezasuhuju, ale na tohleto zareagovat prostě musím
nehorázně jsi my hnula žlučí. Nechápu rušení porodného a všeho co se týká maminek a dětí. Přece porodné bylo pořád i naše mamky, tak proč by ho zrovna te´d měly rušit. Souhlasím s větou, že si neděláme miminka pro penízky,ale proto, že je chceme-já jsem třeba po 3 potratech a zadařilo se nám až letos. Ale zase na druhou stranu si myslím, že penízky do začátku pomůžou každé mamince, chlapi přece nevydělávaj miliony že
ale hlavně, co Ti chci napsat, když jsi tak silně proti porodnýmu, nenarodil se ti Kubíček zrovna v době kdy tu bylo porodný okolo 18000kč
takže se nejdříve nad s sebou zamysli než něco podobného napíšeš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice píše:
Ale zase na druhou stranu si myslím, že penízky do začátku pomůžou každé mamince, chlapi přece nevydělávaj miliony že
Já zase nevidím smysl v tom, aby porodné dostávaly i rodiny, které miliony vydělávají. Což byl současný stav. Jestli je 2,4 násobek životního minima hranice přiměřená nebo ne, je jiná otázka, ale změna jako taková se mě líbí. Přece neplatím daně od toho, aby je dostávali milionáři nebo lidé, kteří dávky nepotřebují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
El-Brno píše:Hromnice píše:Já zase nevidím smysl v tom, aby porodné dostávaly i rodiny, které miliony vydělávají. Což byl současný stav. Jestli je 2,4 násobek životního minima hranice přiměřená nebo ne, je jiná otázka, ale změna jako taková se mě líbí. Přece neplatím daně od toho, aby je dostávali milionáři nebo lidé, kteří dávky nepotřebují.
Ale zase na druhou stranu si myslím, že penízky do začátku pomůžou každé mamince, chlapi přece nevydělávaj miliony že
souhlasím tady se prostě budou posporovat cikáni a nic jiného, úplně se děsím toho, s kým bude náš Peťulka jednou chodit do školky nebo do školy, vedle koho sedět v lavici
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
HROMNICE:
Plnně s tebou souhlasím!! Já sama to porodné vždy použila jen do miminka a ještě to ani nestačilo!! Takže ty kecy, že porodné není třeba, rozhodně neberu!! My si další mimi pořídili teď v září a už jsme moc dobře věděli, že asi žádné porodné nebude, takže i tak jsme se do toho dali.Ale zamrzí to každou maminku. Jestli že ale někdo vydělává statisíce, tak se nedivím, že porodné nepotřebuje!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč cikáni? Bože, koukni se tady na tomto portálu je tolik ženských, který se snaží obelhat stát pro dvoukorunu!!! A navíc, nevím s čím souhlasíš, když já právě naopak psala, že by dávky měly získávat rodiny, které to potřebují a ne milionáři… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit