Porodné 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já doufám, že nebudou tak akční a potrvá jim to dlouho jako všechno okolo. Sice bych se bez těch peněz obešla, ale celkově ten přístup není fér ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt je to schváláleno?Mě zas říkala kamarádka že prej na první dítě to prej bude furt tak taky nevím jak to už je zmatky a jen zmatky
Nevím přijde mi že trocha by mohli podpořit ty rodiny s miminkama!!Neděláme to sice pro peníze ale každý člověk přece ví že do začátku je dobrá každá koruna!A myslim že vic lidí je těch co mám ten průměr těch peněz a že se to hodí sakra všem!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
říkali něco že porodný bude jen pro první dítě a jen u rodin kde příjem nepřesáhne 2,4násobku životního minima… nebo tak nějak…
- Citovat
- Upravit
Akorát koukám na TV a tam běží titulek, že vláda schválila změny v porodném a rodičovské, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně ale myslím to tak že jestli to neplatí jako že prvorodičky dostanou porodné vždy nazávisle kolik je příjem a pak ty kteří právě jsou ty sociálně slabší?Taky už jsem do toho zamotaná !!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne říkali, že to dostanou jen prvorodičky a ještě se musí vejít do 2,4 násobku životního minima. Což u znamená, že běžný prcující dostane prd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm tak zas nic sopláci to mě dokáže fakt.....
nedělá se to pro peníze ale stejně to nasere!Sprominutím!!!!já mám termín okolo nového roku tak třeba si malej pohne
třeba bude po mamince na penízky tak ucítí penízky
néé sranda
ale naštve to!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně že by porodný bodlo, třeba už proto že by skoro zaplatilo kočárek. Mám smůlu no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tak děláme nový byt a chtěla jsem vylepšit pokojíček pro malého aby to měl ještě hezčí tak nic!A určitě je spousta věcí co jde za takovou částku něco nakoupit a nebo aby pomohli penízky do začátku!!Kolikrát už jsem četla že se bude dělat stávka těhulek ale asi by to nemělo stejně cenu
boužel!!!!jak říkám já posrance postřílet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NO sice se bude čekat na schválení senátem a prezidentem, ale projde to hravě
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi tak!!!!!!!horší je že jsme si to zvolili sami já teda ty blbce nevolila ale boužel hodně lidí věřilo že Top9, Věci veřejné atd že to bude lepší ale opak je pravdou!!Myslím že ted si lidi asi kolikrát tukaj na hlavu proč je volili!!všechno špatně.Vím že jiné země jsou na to ještě huř ale zas jako Čr se nemůže rovnat k jiným zemím!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tady nechci nějak dělat dusno, ale přece si děti nepořizuju proto, že mi „za ně“ stát zaplatí
, tím chci říct, že jako podpora porodnosti je porodné nesmysl, že se každýmu peníze navíc hodí je bez diskuze, ale tak je to se všema soc.dávkama že…já bych mnohem radši uvítala větší podporu částečných úvazků, stále si nemůžu přikvyknout, že za necelý rok nastoupím do práce a děti uvidím dvě hodiny denně ![]()
Takže to shrnu - pokud budou všichni i nadále uvažovat v tom duchu, jakože stát na to přece má, tak se nikdy nikam nedohrabem. Každý chápe, že je potřeba šetřit, jen se mu nějak moc nechce začít zrovna u sebe…no ale doba, kdy se měli mít všichni stejně dobře, už je pryč, naštěstí!
Teď mě prosím neukamenujte, radši to nijak nekomentujte, prostě mi to nedalo si trochu rejpnout
Všem přeju, aby dostali, po čem touží, hlavně zdravá a spokojená miminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mi kamarádka řekne, jak jsem blbá, že jsme si mimčo nepořídili před 3-4 lety, že to měla nemocenskou téměř ve výši platu, porodný, super mateřskou, tak zuřím
. Já se prostě nechtěla stresovat, chtěla postoupit v práci, poplatit byt a auto a pak se věnovat v klidu miminku. Holt peníze musím oželet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ifca1 píše:
Já tady nechci nějak dělat dusno, ale přece si děti nepořizuju proto, že mi „za ně“ stát zaplatí, tím chci říct, že jako podpora porodnosti je porodné nesmysl, že se každýmu peníze navíc hodí je bez diskuze, ale tak je to se všema soc.dávkama že…já bych mnohem radši uvítala větší podporu částečných úvazků, stále si nemůžu přikvyknout, že za necelý rok nastoupím do práce a děti uvidím dvě hodiny denně
![]()
Takže to shrnu - pokud budou všichni i nadále uvažovat v tom duchu, jakože stát na to přece má, tak se nikdy nikam nedohrabem. Každý chápe, že je potřeba šetřit, jen se mu nějak moc nechce začít zrovna u sebe…no ale doba, kdy se měli mít všichni stejně dobře, už je pryč, naštěstí!
Teď mě prosím neukamenujte, radši to nijak nekomentujte, prostě mi to nedalo si trochu rejpnoutVšem přeju, aby dostali, po čem touží, hlavně zdravá a spokojená miminka
J8 bych na to první dítě porodné nechala a pak až nic. Určitě ti peníze bodly a děti máš 2. Trošku mě štve, že oba s manželem leta pracujem (já 7, manžel 11) a peníze dostane zas jen někdo.
A podporu částečných úvazků, bych taky uvítala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit