Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
tak začínám mít pocit, že je naše báječná školka celkem dost předražená. Je pravda, že jsme pražští, ale školka tím určitě lepší není. Od září budeme platit 700 Kč měsíčně školkovné, 30 Kč denně za stravu, 1000 Kč ročně na SRPŠ, potom další poplatky za plavání, různé kroužky, výlety - přijde mi to jako celkem hodně peněz za státní školku. Teď ještě zpoplatní i předškoláky
. Navíc ještě chtějí každé pololetí 8 roliček toaletního papíru, troje ubrousky, 4 balení papírových kapesníků (ty velký balení po deseti balíčcích), 4 zubní pasty, 3 lepidla - no nevím, ale pro jedno dítě se mi to zdá na pololetí trochu moc............................
Na kolik vyjde školka u vás?
Ahoj, tady v Kroměříži platím za státní školku 240,– Kč školné za měsíc a k tomu stravu (myslím že okolo 25,– Kč/den, ale to nevím přesně).
A k tomu samozřejmě samostatně hradíme výlety, divadla, koncerty apod. A každé pololetí nosím papírové kapesníky, papírové utěrky a toaletní papíry… ![]()
ahoj, my budeme platit v HK 400,– skolkovne a 600,– stravne. plus mame nosit ubrousky a kapesnicky (coz mi prijde docela fajn a rada to koupim, radsi nez aby jich meli nedostatek a pak - zjednodusene receno - jednim hadrem utirali nos dvaceti detem). jake budou dalsi vydaje na krouzky a tak nevim, teprv od zari nastupujeme.
Malá nastupuje do školky v září a ceny máme slušné. Měsíčně 270kč, 26kč jídlo na den. A žádný další věci nosit nemusíme.. Máte to fakt dost předražený. Jo a školku máme v Táboře
u nás to bylo 300, od září 420 za měsíce
strava asi 27/den
plus 300/rok-divadlo, pití navíc
plus 3×balík kapesníčků á 10ks
považuju to za výbornou cenu, vem si kolik by tě dítě stálo když bude doma-a to nepočítám kroužky a aktivity, které by pro něj člověk musel zařídit, aby se doma nenudilo.. ani těch 700 mi nepřijde přehnaných
My platíme školkovné 330 Kč + stravné podle státního výměru (teď nevím - 25 nebo 27 Kč na den). 2 x ročně 250 Kč na SRPŠ - z toho se hradí divadla, výlety, školní hrníčky s fotkou, besídky, papírové kapesníčky, pasty, atd.
Martina
tterka, tobě to přijde drahé? Když dítě půjde 20× za měsíc do školky, stojí tě den 35,–Kč (tj. 4,38Kč za hodinu). Víš co stojí nejlevnější hlídání?
Za 30,–Kč bych dcerkám oběd a dvě svačiny nepořídila. To, že vaše školka organizuje kroužky, výlety a další akce je snad jenom plus, nikdo tě nenutí, ale máš možnost.
Neprovokuj maminy co jim dítě do školky nevzali a buď ráda, že jsi ráda.
Bára
Ahoj. Myslím, že pokud už nehradíte další kroužky a výlety mimo, tak to moc není, spíš mě zarazily ty 4 zubní pasty a 3 lepidla. Zubní pasta mi přijde jako osobní věc a jiné děti by je neměli používat, takže 1+1 náhradní. A lepidlo taky donese každý jiný, takže to by snad už mělo být v tom poplatku. Já vím, jsou to maličkosti, ale v tomto se tterky zastanu, i mě se to zdá moc.
Resut
Do konce června jsme platili školkovné 390,– Od září ho snižují na 300,–Kč
stravné bylo 26,–/den
každé pololetí :
balík papír. kapesníků (balení 10×10ks)
balení tekutého mýdla
toal. papír (nosím balení po 6ks)
Pololetně 200,–Kč na kulturu (divadla, výlet)
Místo: Přerov
Báro , nechci nikoho provokovat. Jen mě zajímaly ceny jiných školek. A mmch. prcek chodí do školky jen na 4 hodiny denně - takže to je něco přes 8 Kč za hodinu hlídání
. Nemusíš být hned tak vztahovačná.
Popravdě nechápu, co se z těch peněz platí, protože 1000 Kč SRPŠ mi vážně přijde celkem dost, když se veškeré výlety, divadla, kroužky… platí extra.
Nehledě na to, že nevím, proč se má platit tolik peněz za školku, když je státní. To je stejné, jako by jsme měli platit státní základní školy. Jsem ráda, že mi kluka do školky před rokem vzali, ale prostě mi ty poplatky přijdou zbytečně moc přehnané ![]()
My máme školkovné 200,– a jídlo 27,5 na den a musíme donést papírové kapesníčky + výlety, divadlo, . . .
Místo : Vysoké Mýto
tterko, připlácíte za plavání, výlety atd., to chápu..ale není v té tisícovce právě to, že když je besídka, neplatíš už nic na materiál, občerstvení atd.? učitelky vedou nějakou evidenci, snadno se jich můžeš zeptat, na co ty peníze jsou, ne?
teď jsem si vzpomněla, že Michi byla v zimě hodně marod a vždycky když prošvihla nějaké divadlo, z těch 300 Kč nám něco vraceli..přišlo mi to divné, vždyť ona třeba den předtím ve školce byla, tak se počítalo, že přijde, divadlu zaplatit museli, tak proč to vrací? no, prej to tak je… vrací vám to taky?
My školkovný neplatíme. Jídlo na den 23,–, k tomu 1× za půl roku 100,– příspěvek + toaletní papír, pasta na zuby, balení papírových kapesníků. No a peníze na výlety, plavání…
Ahoj, my platime 500,– skolkovne, jidlo nam ted zdrazili, nevim jeste presne, kolik to bude, ale asi kolem 30 Kc, vic ne. Platime 500,– SRPS za pololeti (to zvysovali loni), vylety neplatime, divadelko kazdy mesic take ne. Je ale pravda, ze diky velke zahrade vcetne dopravniho hriste a mistu, kde bydlime (Zbraslav), lesopark za rohem… zas tak casto na vylety nejezdili. Meli jsme ale prvnacka, tak to bylo mozna take tim. Krouzky se plati zvlast, kolik zatim nevim, chodi se az od druhe tridy, takze az letos. Ale rozhodne zaplatim, co pujde, at se Julda zabavi a nemusime nikam dojizdet.
Do skolky nosime papirove kapesniky, ubrousky, toaletak 4 role, dvakrat za rok, presne uz si to ale nepamatuju. Obcas se zeptaji rodice, co je ve skolce treba a proste to koupi. My jsme treba kupovali novy pocitac, tak jsme ten stary(ktery byl ale stary podle meho manzela SW inzenyra), dali jako sponzorsky dar. Nekdo nakoupi treba pastelky, papiry… A misto - Praha.
Jsem stastna, ze mi ji vzali a zda se mi to levne, jesle byly drazsi a hlidani bych si pri svem platu nemohla dovolit. Zaplatila bych klidne dvakrat tolik.
M.
V Praze školkovné 600, stravné 36 Kč denně + povinně měsíčně 150 Kč do fondu (na divadélko, čtvrtky na kreslení), takže to vyjde ještě o něco dráže než u vás, dále máme přinést kapesníčky, mýdlo, toaletní papír a vlhčené ubrousky. Cenu za kroužky zatím nevím.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.