Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,
jelikož se v Brně ještě vůbec neorientuji, chtěla jsem se Vás zeptat, jestli je v Brně speciální mat. školka pro nadprůměrně intel. děti? Zřejmě bude soukromá.
Snažila jsem se hledat, nějaký odkaz na ni, ale nenašla jsem.
Díky za pomoc.
Kac
Ahoj o školce tedy nic nevím, ale známá učitelka mi říkala, že od letošního září se na ZŠ Úvoz bude otevírat první ročník pro nadprůměrně inteligentní děti, ona je bude učit, prý jich bude 16, budou tam děti od IQ 130, říkala, že dvěma dětem nebude v tom záři ani 6 let, narozeniny oslaví až v listopadu. Mirka
Ahoj!
Teda o žádné školce pro nadprůměrné děti v Brně nevím ( ale rozhodně nevím všechno:)). Jako možnou alternativu bych viděla školku se zaměřením na jazyky, či některou soukromou, kde je menší počet dětí, a různorodější program.
Jinak kdy je nadprůměrné dítě v předškolním věku lze říct podle mne stěží. V tomto věku je všechno o rychlosti vývoje, který navíc neprobíhá stále stejně. Takže někdy sedítko skokem změní, pak jako by dlouho nic nového. Na druhou stranu mám nejednu zkušenost ( u svých kamarádek, které mají hodně chytré dětičky), že jejich dítka ve školce měla docela problémy. Na jednu stranu chlapeček přemýšlel o vesmíru a o Bohu, na druhou stranu měl problémy v základních sociálních interakcích.
Přeji ti ať vůbec školu najdeš ( a to je v Brně problém), a hlavně ať máš prima učitelky. Ty si pak s dítkem, které vyčnívá z řady určitě poradí - tak aby ho nesrazily, ale naopak pomohly růst.
Ahoj Petit
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.