Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, mám něco podobného - stres, okamžitý průjem, bolest (spíše tlak) v břiše. Po dlouhé době kontrol, testů a zkoušek pokus-omyl jsem zjistila, že mám intoleranci na lepek a kravskou bílkovinu. Jakmile jsem více ve stresu, mám vyšší hladinu eozinofilů a moje tělo reaguje alergicky - někdy na výše zmíněné a někdy na uplně nové věci, které jinak použivám a při poklesu eozinofilů na tyto věci zase přestávám reagovat (slunce, krém, kovy, aj.).
Já se už rok chystám jako samoplátce na velké testy na alergie (jsou to balíčky 24, 62 a 108 alergenů - mají to soukrémé laborky), zatím jsem se k tomu nedokopala, stojí to okolo 5-8tisíc… ted jsem zrovna v klidové době, naposledy jsem měla i velké osypání v zimě. Zažívání mám tedy rozhozené stále, ale s tím jsem se nějak už naučila žít. Probiotika beru také.
Ahoj všichni, už asi 6 let mám určité travici potíže - častý průjem, bolest břicha zejména nad pupíkem, občas po jídle křeč a následná úleva po tom, co si zajdu na toaletu. Potíže přestanou v případě, že začnu brát probiotika. Mívám období, kdy to přejde úplně a pak to někdy zase přijde. Spouštěč je i stres. Byla jsem několikrát u doktorky, která mě prohlédla a poslala na krevní testy. Tam se nic neukázalo, a tak mi řekla, že mám nejspíše potravinové alergie. Poslala mě na alergo, kam jdu až za 2 měsíce. Nicméně vůbec nemůžu laktózu a alkohol. Musím zmínit, že nejsem žádné tintítko a i přes tyto potíže mám nadváhu. Jinak sport mi docela ulevuje. Ale tyto problémy mě stresují. Nyní se chystám na konzultaci u enterologa. Máte s těmito potíží zkušenosti? Mě to velmi stresuje, nejraději bych to neřešila, ale chci být fit a také mít děti, tak potřebuji vědět, kde je problém. Přecejen 6 let to řesit je dost, tak už to chci vyřešit pořádně. Díky za zprávy a kvůli choulostivému tématu dávám anonym.