Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím Vás, je nějak bolestivé vyšetření LPSK + hydrotubace? Co to znamená, co se bude dít?
Jsem z toho nervózní..zatím do mě doktor řezat nebude tak uvidíme po tomhle vyšetření.
Snažíme se o mimčo a cesta je opravdu velmi trnitá. ![]()
LPSK je laparoskopie. udela male rezy na brise a zavede optiku. pertubaci overi prostupnost vejcovodu.
@Teresa.p a dělá se to pod narkózou? Mám tam napsané prosím o dg. LPSK tak jestli se to bude dělat hned nebo třeba na příští návštěvě..díky moc že jsi napsala.
Radsi se zeptej tak kde pujdes na zakrok. vubec v tom nemas jasno a lekar by te mel poucit a ty s operaci souhlasit. k laparoskopii potrebujes predoperacni vysetreni a dela se v celkove narkoze. neni zac kdyztak se ptej, ale hlavne se domluv s lekarem. jdes do reprodukcniho centra nebo do nemocnice? pertubace lze udelat bez narkozy, ale neni mi jasny, proc tam mas psany LPSK.
@Teresa.p tak možná mi bude dělat předoperační, kdo ví. V pátek se to dozvím. Jdu do nemocnice. A ta pretubace to je ta hydrotubace? A to je nějak nepříjemné? Vůbec se v tom nevyznám, to máš pravdu.
Muze to to tlacit a muze to byt neprijemne, ale nemusi. da se to zvladnout.