Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mě vzali delohu kvůli zdravotním problémům a nelituji. Mám dvě děti, to mi stačí. I kdybych se s partnerem rozešla vím, že už bych další nechtěla. Vlastně jsem ráda, že to tak dopadlo. Je mi 32.
Za mě díky bohu že jsem nesla.. Měla jsem jít. Teď čekám 3. Dítko.. Vždy jsem chtěla 3..ex byl proti.. Nakonec šel on
jinak moje máma děti nemůže mít od 30.. A nikdy nelitovala.. Nechala si zákrok udělat při druhém porodu..
Uvažuju o tom taky. Mám jedno dítě, ale dvě předchozí mi zemřely. Jsem tak vděčná, že mám zdravé dítě a už znova pokoušet osud nechci. Podle mě pokud jseš si 100% jistá, tak je to ok ![]()
V dnešní době to při nejhorším můžete pak zkusit i přes umělé, pokud ti jen přeruší vejcovody. Takže to není vždy tak definitivní jako kdysi.
Mně to kolem 30 připadá ještě brzy, ale samozřejmě je to na každém. Přece jenom je tam ještě ta možnost IVF. Mně je 36, děti mám 3, ale občas mě přepadne splín z té definitivnosti. Šla jsem na sterilizaci dobrovolně, po 3. SC, ale nastaly komplikace a vzali mi dělohu. Ale celkově vzato nelituju, má to své výhody.
Kolem 30 je to dost brzy, ještě nevíš, jak si s tebou osud zahraje, nedej bože černé scénáře (manžel, dítě…)
kolem 40 je to obrovská úleva a pohodička
neřešíš žádnou antikoncepci, je to fakt super
ale dřív ti to moc nedoporučuji… mohla bys toho strašně šeredně litovat..
Ja nelituji. Ale šla jsem do toho, kdyz už jsem měla o jedno dítě víc, než byl původní plán, bylo mi 38, věděla jsem, že když nějakým způsobem skončí soužití s mým mužem, že už určitě nebudu chtít další a (je to blbe takhle napsat, ale…) když nedejboze o některé z děti přijdu, že mám další, pro které tu budu muset být. 30 let mi přijde moc brzy, vlastní sestře bych to nedoporučila.
Nelitovala jsem nikdy. Byla jsem ve 31 letech po dvou dětech a dvou zamlklých potratech. Ulevilo se mi. Už je to 15 let.
Já jsem do toho šla ve 35 letech, po 4. porodu, kdy jsem si byla jistá, že další dítě nechci, ani s případným dalším partnerem…
Pochopila jsem, že ty jsi podruhé těhotná? A víš, že budeš rodit císařem?
No, před třicítkou, a s druhým těhotenstvím mi to připadá ještě brzy… ![]()
Nelituji, ale byla jsem až při 4. porodu a v 41 letech. Pravda je, že 4. dítě (všechny se stejným chlapem) nebylo plánované, ale o 3 roky dřív při 3. porodu jsem sterilizaci nechtěla, nějak jsem si na ní přišla mladá
.
@Anonymní píše:
Ahoj, je tady nektera zena, ktera lituje sterilizace?? Jsem stastne vdana, jeste nemam 30, ale po druhem cisari chci podstoupit sterilizaci, přesněji behem druhého cisare. Kamaradka me skoro servala co blbnu, co kdyz se rozejdeme a ja si najdu bezdetneho.
Pro me nepředstavitelné, zaprve to, ze bychon se rozesli a zadruhe to, ze bych mela nekdy dalsi dite. Uz tak to neni procházka ruzovou zahradou ty tehotenstvi. Ani mi neni sympaticke mit vice deti s vice tatinky.
Je tady nekdo, kdo rozhodnuti opravdu lituje?
nikdy nerikej nikdy,
jinak ti ziot ukaze
Ahoj, je tady nektera zena, ktera lituje sterilizace?? Jsem stastne vdana, jeste nemam 30, ale po druhem cisari chci podstoupit sterilizaci, přesněji behem druhého cisare. Kamaradka me skoro servala co blbnu, co kdyz se rozejdeme a ja si najdu bezdetneho.
Pro me nepředstavitelné, zaprve to, ze bychon se rozesli a zadruhe to, ze bych mela nekdy dalsi dite. Uz tak to neni procházka ruzovou zahradou ty tehotenstvi. Ani mi neni sympaticke mit vice deti s vice tatinky.
Je tady nekdo, kdo rozhodnuti opravdu lituje?