Vyšetření moče dg papírkem

388
18.11.17 15:35

Vyšetření moče dg papírkem

Dobrý den, není tu prosím někdo, kdo by se vyznal v této problematice, prosím? Zdálo se mi před chvílí, že má dcera nějakou tmavou moč a vzpomněla jsem si, že mám v obálce pár testovacích proužků. Tak jsem ji nechala vymočit do nočníku a zhrozila jsem se, co vyšlo. Je možné, že když byly ty proužky jen v obálce, nebyla to ranní moč že tam vysla nějaká hloupost? Samozřejmě to budu v pondělí řešit, ale dost mě to znervoznilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
18.11.17 16:06

@BlueFox tak popravdě já netuším, co jí vyšlo, protože tyhle papírky neznám, takže jednak nevím, co měří a jednak tedy ani neznám barevný rozsah stupnice pro jednotlivé parametry, takže ani neodhadnu odchylky od normálu. ale obecně - ano, proužky mají nějakou dobu trvanlivosti, pokud byly jenom tak v obálce, tak klidně mohly být buď prošlé anebo nevhodně skladované, což se na jejich funkčnosti mohlo projevit. tomu, že moč nebyla ranní, bych zas až takovou váhu nepřikládala, i když znova opakuji, nevím, co konkrétně jsi těmi proužky měřila a v čem byla jaká odchylka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
18.11.17 16:15

@BlueFox chápu, že jsi nervozní, ale být Tebou, tak dojdu do lékárny a proužky si zakoupím - proužky, které budou určitě v pořádku a bude k nim hlavně návod s obrázky a popisem výlsedku.
Já nedávno kupovala a prodávají i balení dvou proužků na takovýto test, zda jde o bakteriální infekci či bílkovinu. Ten popis je dost jasný v těch proužcích.
Takovéto testování (co si udělala Ty) s no name proužky, pochybného stáří - to Ti nic kloudného neřekne a akorát Tě to vyděsí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
18.11.17 16:29

Souhlas s @nonina . Jinak pokud je to Phan, jsou tam jenom výraznější ketony. Pokud je nemocná a hůř jí a pije, je to celkem logické. Prostě do ní cpát pití a pokud nejí, klidně dosladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
18.11.17 16:54

Díky! Ty proužky jsou asi měsíc v obálce doma, předtím byly v orig. tubě, neexpirované. Koupím si svoje a k doktorce raději na normální odběr zajdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
18.11.17 17:09

@sagina Byly to DP DekaPhan Leuco. A zvýšený bylo právě kromě snad bilkoviny a leukocytů všechno. Hlavně bilirubin, urobilinogen, ketony, krev, glukóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
18.11.17 18:35

Jestli je to Leuco, tak tam není vůbec nic kromě dusitanů. A zase, je to špatně uchovávaný proužek a dusitany v moči prokázané papírkem se i tak považují za velmi orientační výsledek. Přestaň šílet a pokud je to potřeba, zajděte v pondělí k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
18.11.17 19:19

@kotyk Už jsem se uklidnila, takže díky :).Pro jistotu tu moč nechám zkontrolovat. Byla to taková akutní reakce a na miminu jsou maminky různých profesí, tak jsem si říkala, že treba někdo bude vědět.
:kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
19.11.17 17:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie