Odstranění mandlí, opravdu to jinak nejde? Kde řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.3.26 10:42

Vyšetření ORL

Zdravím..
Mam 5 letou dceru která již několikátou noc se mi začne dusit ze spaní a následně nemůže dýchat.. Po návštěvě dětské lékařky mi bylo řečeno že má nosní i krční zvětšené mandle a jedina možnost je odstranění těch mandlí jinak to prý bude čím dál horší..
Mam mnoho otázek.. Do jaké nemocnice? Jaká jsou rizika? Opravdu ji bude líp? Bude ji to bolet? Nejdůležitější je pro mě její zdraví a pokud na to přistoupím tak ji nechci dát jen tak do nějaké pochybné nemocnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24536
20.3.26 11:10

Nosní bych pryč dala, krční bych hodně zvážila. Odkud jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
20.3.26 11:50

Nosní sme dávali pryc synovi dva měsíce zpět, nebolelo ho to, dýchá se mu lip, ale nejakou nemocnost v delším horizontu nemůžu posoudit. Byla to otázka dvou dnů v nemocnici, dal to úplně na pohodu, komplikace žádné, doma pak akorat tyden dieta, ze nesměl jíst tvrdé potraviny. Nemocnice zalezi odkud jsi no, to je takový banální zákrok, ze by to měli zvládnout všude. Rizika jsou minimální, pokud dodržujete pokyny lékařů, mě říkali že může jen trochu krvácet, pokud nebude dodržovat léčebný režim, ale že se tam nesetkali s tím, že by měl někdo nějaké vážnější komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.26 13:20

Jsem z České Lípy.. Liberecký kraj ale není pro mě problém s dcerou zajet do nemocnice která je dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
20.3.26 14:09
@Vanesa2510 píše: Více

nosní mandli určitě dát pryč, je to malý a nerizikový zákrok - operace, krční mandli bych ponechala na svém místě, to je velký zákrok, složitá operace i rekonvalescence, nic, co by potřebovalo zažívat 4leté dítě, navíc ta krční mandle má v těle svůj význam,
nosní mandle není v podstatě žádný orgán, je to zbytnělá sliznice, která tam nemá co dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
20.3.26 14:26
@Vanesa2510 píše: Více

Výborní jsou na ORL v Jindřichově Hradci, rodič tam může s dítětem až na sál, dokud ho neuspí. Ale to máte hodně z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
21.3.26 09:10

Synovi odstraňovali nosní v Kroměříži, bylo to v celkové narkóze přes noc. V Brně v dětské to dělají snad i bez noclehu, ale už je to pár let, tak nevím. Nemocnost je o 100% menší. Do té doby několikrát ročně zánět ucha, věčně rýmy, kašle až do zvracení, noční apnoe, chrápání. Od té doby jen covid a to už je cca 8 let. Poraď se o nejlepší nemocnici na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí