Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No pokud si chceš sama indikovat vyšetření, tak si je holt musíš i sama zaplatit. O realokaci prostředků veřejného pojištění rozhodně lékař a ten u tebe echo nepotřebuje a popravdě řečeno ani já nevidím nějaký zásadní důvod. Na přeskakování srdce je Holter EKG to správné vyšetření.
@Pudloslava tak na přeskakování srdce je možná Holter správně, ale jak ta doktorka může od stolu vědět, že nemám jinou vadu srdce? Že to tak s jistotou řekne.
Já si to klidně zaplatím, za ten klid mi to stojí. Jen si budu muset v pondělí ověřit, jestli to jde jako samoplátce u nás na poliklinice kam jsem se objednala
@Anonymní píše: Více
To přeskakování se jmenuje extrasystoly, já je bohužel hodně vnímám, takže moc dobře vím, jak je to nepříjemné a člověk se i bojí. Ted je mám druhý den hodně.
Hoter je na to dobrej, pokud by na holteru byl nějaký záznam, tak vás určit pošlou na kardiologii na echo srdce, aspoň tedy u nás to tak je.
Aa, dalsi panikarka, které stres a uzkost spouští KES, které vnímá a už má urcite srdeční vadu.
Holter ti zjisti, kolik těch extrasystol máš, jestli jsou jednoho typu atp..
Extrasystolu má občas kazdy, srdce není stroj. Pokud ti je opravdu nameri, udělají sono srdce, zda je srdce zdravé. Resit se to da ablaci, ale až kdyz to vůbec jde, KES je hodně a ovlivňují zdraví- omdlivani, zadychavani se atp (a s nejistým vysledkem).
Píšu jako člověk, co mel ze stresu kes až 18% a jak vidno, stále ziju ![]()
@misulka34 píše: Více
a co je na tom nepříjemné? vždyť píše, že to měla také ![]()
Zdravím, delší dobu mám přeskakování/vynechávání srdce, občas píchání u srdce, vyšší krevní tlak. Před časem mě doktorka poslala na EKG, bylo v pořádku. Dnes jsem za ní šla, že bych chtěla žádanku na ultrazvuk srdce, že se bojím nějaké srdeční vady a ona mi řekla, že žádnou vadu nemám, prý by se ukázala na EKG. Ale našla jsem si, že všechny vady samozřejmě nejsou na EKG vidět. Chtěla jsem mít jistotu, že mám srdce v pořádku. Na ten ultrazvuk jsem se objednala už v pondělí, ale bez žádanky mě nevezmou.
Dala mi jen žádanku na holter na srdce na 24h. Tam se zjistí co konkrétně?