Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, teď v úterý 29. 10. budu zahajovat stimulaci před IVF. Bude to můj 3DC, tak jsem se chtěla zeptat, co se děla za vyšetření než mi Dr. předepíše léky? Budou mi brát krev a mám donést moč, ale tím, ze už budu mít menzes celkem rozjetý, tak me zajímá jestli se děla i nějaké vnitřní vyšetření. Nebo třeba jen ultrazvuk. To jsem se zapomněla zeptat. Moc Dekuji.
M nedělali žádné vyšetření. Všechno jsem měla hotové dávno před tím. Ani jsem nikam nešla, léky jsem měla doma a jen jsem čekala, až dostanu menzes.
@behappy1 píše: Více
Ahoj, v nasem CAR, kdyz je rozjeta MS se dela pouze ultrazvuk pres bricho.. na vnitrni si me volavaji po MS na kontolu sliznice atd.
Nemej strach, oni tam taky nechteji byt jak na jatkach😄
Ahoj, to je prece uplne zbytecny dotaz? Copak nemas stimulacni protokol?
Kazda zena prece dostava tzv. Stimulacni protokol, kde jsou uvedeny leky, davkovani leku a lekarske vykony. Podivej se do toho protokolu, tam to najdes ![]()
Mně jednou dělali i během MS, protože se nestihnul dříve a nechtěli jsme čekat další cyklus Neboj, jsou na to zvyklí.
@Mandarinka104 me vše předají až toho 29. 10. Všechna vyšetření máme, ale slo mi o to, jestli se ještě ve me nějak vrtaji a podle aktuální situace třeba nastaví hormony apod.
@behappy1 Uprimne receno, nemyslim si, ze to je vhodny postup Caru.
Vzhledem k tomu, ze se vetsinou nevi, ktery den presne se dostavi MS, tak uz musis mit dopredu vsechny veci u sebe-jak protokol, tak leky v lednici.
Zpravidla se zacina stimulovat 2.DC rano. Do Caru se ten den posle sms s oznamenim zacatku stimulace a objednas se na UZ, ktery se dela az 7.DC, coz je 6.den uzivani stim.leku.
Dle vysledku tohoto UZ se lecba muze upravit. Pak se dela dalsi UZ treba 9.DC a to uz se rovnou muze naplanovat OPU, pokud jde vsechno dobre-pridava se tam vic leku a byva treba 12.DC.
V dobe MS, kdy teprve stimulaci zahajujes je UZ zbytecny, pri MS je delozni sliznice nizka, vajecniky teprve zacnou pracovat a tim padem neni co zkoumat. Navic ze zacatku se sliznice neresi, sleduji se vajecniky a folikuly-ceka se jak budou reagovat vajecniky a zda narostou folikuly. Vyska sliznice se kontroluje az potom, dulezita je po OPU, pokud ma dojit k cerstvemu ET
chapes, jedno po druhem, vsechno to ma svuj cas…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.