Výška umístění digestoře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výška umístění digestoře
Ráda bych poprosila o názory ohledně umístění digestoře. Budu pořizovat elektrickou sklokeramickou desku, zabudovaná bude ve výši 80 cm a na stránkách výrobce digestoře jsem se dočetla, že nad el. varnou desku se digestoř zavěšuje ve vzdálenosti 65 cm, což znamená, že její spodní okraj bude ve výši 145 cm. Vzhledem k tomu, že měřím 165 cm, zdá se mi to velmi nízko. Navíc digestoř má hloubku 50 cm, což znamená, že opravdu nad tou pracovní plochou bude dost vyčnívat, obávám se, že se budu neustále práskat do hlavy. Na druhou stranu mám strach, že když ji nechám zavěsit výše, nebude správně odsávat. Mohu poprosit o vaše zkušenosti, moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
varna deska
AHoj, opravdu se dava v tehle vysce kvuli tomu ze to je elektricka varna deska, my mame plyn a digestor mame 75 cm…no pokud ti to tak vadi tak se zkuste poohlednout po nejake zasouvaci , abys ji tam nemela nastalo ale popravde ja ji pouzivam porad, hlavne i kvuli osvetleni. Moc jsem ti asi nepomohla co? ![]()
Asi zalezi i na sacim vykonu jestli mate jednomotorovou nebo vicemotorovou disgetor jak moc tahne…myslim ale ze dat ji o 5 cm nahoru neni zas tak velky rozdil.
Cus Nat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co vim, tak vys se davaji digestore nad plynove sporaky, jak uz tu nekdo radil, tak zasouvaci, my ji meli a byla fajn. Ted planuji kominovou a hledam nejakou peknou, tisi a spolehlivou. Mate tip? Bude na stene sama, maximalne par policek, tak at je to pekny kus nabytku. diky Hanka
- Citovat
- Upravit
Ašiku, nemáš to nějakou chybu v dokumentaci ke kuchyni? Varná deska ve výši 80 cm je strašně moc nízko…pro vozíčkáře. Jinak my jsme dělali kuchyňku minulý rok v červenci a na digestoře jsou normy, které pokud nedodržíš (myslím výšku umístění vůči vařiči), nemuseli by ti uznat případnou reklamaci digestoře. Jinak ale není problém posunout osavač do vyhovující výšky-nějakých pár centimetrů navíc určitě na škodu nebude. Rodiče měli původně digestoř taky dost nízko-kvůli mamce a já měla pokaždém vaření u nich nějakou tu bouli na čele.
Radka
- Citovat
- Upravit
Radko, snížení varné plochy proti kuchyňské desce se běžně dělá… Nicméně viděla jsem digestoř se zešikmenou odtahovou plochou - to by mohlo být řešení…
http://www.ikea.com/…65024_S4.jpg /> odkaz je zde - je sice drahá, ale určitě existují podobné levnější výrobky.
A k digestoři, měli jsme ji v bytě, teď ji zatím nemáme a musím přiznat, že jsem na ní používala hlavně světlo - odtah ani moc ne, bo jsem zvyklá poslouchat při vaření rádio a měli jsme hlučnou digestoř, tak nebylo slyšet…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moc děkuji za reakce. Chystám se ve středu do města, zajdu ještě do kuchyňského studia všechno zkonzultovat. Ve specializované prodejně mi dali tip na výrobce, který je prý značkou pro digestoře - je to firma Best. Jak jsem koupila tak prodávám. Já mám vybránu tuto http://www.digestore.cz/…m-nerez.html pro její technické parametry (výkon, filtry, zpětná klapka). Ještě jednou díky za rady a tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můj manžel ti vzkazuje
, že pokud digestoř umístíš výše, jak jsi psala, tak ti opravdu nebude správně odsávat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dig
náš architekt říkal, že digestoř klidně umístíme výš než se udává…takže je to možný ![]()
- Citovat
- Upravit