Výšlap na Mont Blanc

24320
31.7.14 13:11

vyslap na mont Blanc

Prosim nenajde se někdo kdo ma zkušenost? Maminka ma prani k 50 a chtěla by se podivat na mont blanc. Potrebuju par věci zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
31.7.14 13:18

@kattkka
Nevím jaká je kondice maminky. Jakou má představu tam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
31.7.14 13:20

Hm..obdivuhodne…
Urcite by mela byt zvykla na nejaky ten pohyb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
31.7.14 13:20

A má nějaké zkušenosti s vysokohorskou turistikou? Manžel na MB byl, ale on je zkušený. Některé cestovky nabízejí zájezdy, ale nezaručí ti, že tam vylezeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
31.7.14 13:26

Hm, MB není jen tak, dnes tam sice chodí davy, ale těch pomníčků a křížků tam taky není málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
31.7.14 13:58

Ahoj @kattkka, co konkrétně potřebuješ vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
31.7.14 15:03

Před pár dny jsem narazila na tuhle zprávu : http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
Jinak je na netu spousta odkazů s informacemi o výstupu. Třeba tohle: http://nedbal.bigbloger.lidovky.cz/…aradiso.html.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
31.7.14 15:08
@Marika2 píše:
Před pár dny jsem narazila na tuhle zprávu : http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
Jinak je na netu spousta odkazů s informacemi o výstupu. Třeba tohle: http://nedbal.bigbloger.lidovky.cz/…aradiso.html.

Tu zprávu jsem také četla. Je to hazard nad hazard, nezodpovědnost nejvyššího kalibru a ohrožení života vlastních dětí.
Mt. Blanc není Sněžka, ani Tatry ( i v nich se dá snadno přijít o život ). Lidi bez zkušeností a odpovídajícího vybavení tam nemají co dělat. Z této hory se bohužel začíná stávat módní záležitost. Kdo tam nebyl, není king. Jen díky tomu přichází spousta lidí zbytečně o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20830
31.7.14 15:28

Zdravím,
trollí příspěvky a na ně navazující jsem smazala - stejně jako nick Blbenka.

Hezký den, :)
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
31.7.14 16:31

Trasa zacina z Chamonix.Je treba pocitat s krosnou okolo triceti kilo. Popisu lehci trasu. Druhy den se vychazi z horni stanice lanovky La Chalette vyska okolo 1800m a vetsinou se vyleze do vysky 3000m, tam uz probiha aklimatizace a reakce kazdeho jedince mohou byt odlisne. Treti den chata Gouter vyska pod 4000m ctvrty den vetsinou aklimatizace a cekani na dobre pocasi paty den zdolani vrcholu. Mount Blanc-nekdy i hora zabijak. Clovek muze byt vrcholovy sportovec, ale bacha na vec. Fyzicka a prizpusobeni nadmorske vysce jsou dve odlisne veci. Vyborna fyzicka neznamena, ze telo bude mit vic energie pro srovnani se s nadmorskou vyskou. Kazdemu vyslapu musi predchazet trenink, ktery trva po dobu mesicu pred vystupem. Minimalni doba je ctyri mesice. Posledni dva mesice je treba trenovat dlouhe tury se zatezi. S nabalenou krosnou okolo triceti kilo a pridat posilovaci celeho tela a chodit behat.At maminka vystup nepodcenuje, neni to turisticka atrakce a je treba dusledna treninkova priprava. Kazdy si vezme Mont Blanc sto zivotu. Pokud je maminka sportovne zalozena a disponuje velmi silnou vuli, tak proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
31.7.14 16:45

Ceska herecka Jana Paulova podnikla vypravu a napsala o tom knizku Jak bezet do kopce. Doporucuju precist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
31.7.14 18:53
@ZItu píše:
Mt. Blanc není Sněžka, ani Tatry ( i v nich se dá snadno přijít o život ). Lidi bez zkušeností a odpovídajícího vybavení tam nemají co dělat. Z této hory se bohužel začíná stávat módní záležitost. Kdo tam nebyl, není king. Jen díky tomu přichází spousta lidí zbytečně o život.

Přesně tak. Nehci říct, že tohle je ten případ. Uvidíme, co zakladatelka o své mamince a její kondici a zkušenostech napíše.

Znám pár lidí, co to nedali skrz počasí - nechtěla bych být v jejich kůži, je to nepěkné, když člověk vynaloží dost úslisí a nemalé finance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
31.7.14 19:36
@zvidavajanca píše:
Přesně tak. Nehci říct, že tohle je ten případ. Uvidíme, co zakladatelka o své mamince a její kondici a zkušenostech napíše.Znám pár lidí, co to nedali skrz počasí - nechtěla bych být v jejich kůži, je to nepěkné, když člověk vynaloží dost úslisí a nemalé finance…

Já zakladatelku, ani její maminku, v žádném případě nesoudím. Jen píši tak, jak to je. Čert vem ty finance a úsilí - zamrzí to, ale život a zdraví máme jen jedno.
Je to oblast, kde padá kamení a laviny tam, kde by to člověk bez zkušeností ani nečekal. Pokud na to není psychicky, fyzicky a vybavením připraven, nemá tam co dělat.
Znám několik lidí, co to podcenili. Stejně tak znám x lidí, co vrcholu dosáhli až na poněkolikáté, protože počasí bylo proti nim. To se tam mění také dost rychle a nečekaně ( i když se pořád bavíme „jen“ o čtyřtisícovce ).
Přijde mi, že dost lidí například hodně podceňuje aklimatizaci. Honem rychle nahoru. A pak to špatně dopadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
31.7.14 19:53

@ZItu
No já to psala spíš tak, aby po mě nikdo nevyjel, že daná paní taková není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
31.7.14 20:01
@zvidavajanca píše:
@ZItu
No já to psala spíš tak, aby po mě nikdo nevyjel, že daná paní taková není.

V pořádku, já to tak i pochopila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario