Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@JancaS84 píše:
Okamžitě ráno do nemocnice. To není fakt sranda.
Já bych možná nečekala do rána, klidně to může ještě vyletět výš.
@aiwwa píše:
Já bych možná nečekala do rána, klidně to může ještě vyletět výš.
já bych se rozhodla podle toho jak vypadá. Pokud by byl apatický, zrychleně dýchal (projev ketoacidozy), zvracel, měl nízký tlak, motání hlavy, projevy dehydratace…tak pak hned. Pokud vypadá jinak v pohodě - tak jen dostatek tekutin a řešit zítra ráno.
Zakladatelko, hlavně NIKAM nevolejte, to nemá smysl, akorát vás odpálkují
takže – jestli se cítí nějak tak dobře a nic zásadního se neděje, tak hned zítra ráno na osmou nalačno a posadit se na internu na ambulanci někde v nemocnici, nebo na urgent
až se budou ptát co se děje, at řekne co se děje a že si nameřeil takto vysoký cukr — hned jej začnou řešit
jestli mu ale není dobře, necítí se dobře, je mu nějak divně, zle, tak halt na pohotovost, a tam naprosto stejný postup
nikam nevolat, jít a nechat se vyšetřit
nejpozději zítra ráno
@Lucka1111 píše:
já bych se rozhodla podle toho jak vypadá. Pokud by byl apatický, zrychleně dýchal (projev ketoacidozy), zvracel, měl nízký tlak, motání hlavy, projevy dehydratace…tak pak hned. Pokud vypadá jinak v pohodě - tak jen dostatek tekutin a řešit zítra ráno.
ano ano, samozřejmě
nikam nevolat, ale jít a nechat se vyšetřit, bohužel kluk má zřejmě cukrovku, takže nejpozději zítra ráno…
držím palce ![]()
Zakladatelko, jestli nemá PL tak nemá žádný smysl ho ted shánět
přijde mu tam ráno do narvané čekárny plné covidu a nemocí, ještě tam něco chytne a jediné co s ním PL udělá, že jej okamžitě pošle do nemocnice na interní ambulanci
takže to at tam jde rovnou…v tomto případě to skutečně není žádné zneužití péče, naopak
@Lucka1111 píše:
Já být sloužící internista, tak ho přijmu a nasadím léčbu za hospitalizace. Tak pokud vás žádný diabetolog nepřijme hned, tak co nejdřív do nemocnice.
no, v Praze ne
tam si ho přijmout nedovolíte
měli jsme takových několik, ani jeden se nikdy neřešil za hospit…
@Borrealis píše:
no, v Praze netam si ho přijmout nedovolíte
měli jsme takových několik, ani jeden se nikdy neřešil za hospit…
Mě taky nehospitalizovali. Hned inzulín, ještě v ambulanci, recept a kontrola za týden. ![]()
@aiwwa píše:
Mě taky nehospitalizovali. Hned inzulín, ještě v ambulanci, recept a kontrola za týden.
no jéje
což o to Lucka je hodná, šikovná, chytrá a t. d..
ale už ji vidím v barvách jak od běžného pražského primáře dostává hulbu, až se např. motolské zdi otřásají ![]()
jen tak si myrnyx tyrnyx přijmout mladýho kluka, nekulicha… s no bóóóže…s trošku jako vyšším cukrem
no totooooo ![]()
/
/
@Borrealis píše:![]()
no jéje
ale už ji vidím v barvách jak od běžného pražského primáře dostává hulbu, až se např. motolské zdi otřásají
jen tak si myrnyx tyrnyx přijmout mladýho kluka, nekulicha… s no bóóóže…s trošku jako vyšším cukrem
no totooooo
//
Co je to nekulich? ![]()
![]()
![]()
to je NE kulich
jako mi neřikejte že nevíte co je to „kulich“
nene
Fakt nevím. ![]()
a no dobře, no, že jste to vy ![]()
PRAHA - Kulichy využívá každý, řekl ředitel nemocnice Motol Miloslav Ludvík. Proti Motolu je podle něho vedená kampaň a ta nyní vrcholí. Snažil se tak vysvětlit video, které uniklo z porady ve Špindlerově Mlýně.
Video, na kterém Ludvík nabádá přednosty jednotlivých oddělení nemocnice, aby se chovali pěkně ke kulichům a na kterém také otevřeně hovoří o systému výběrových řízení, je podle Ludvíka sestříhané…
muehehehe, prej "sestříhané "
![]()
@Borrealis píše:
@aiwwaa no dobře, no, že jste to vy
PRAHA - Kulichy využívá každý, řekl ředitel nemocnice Motol Miloslav Ludvík. Proti Motolu je podle něho vedená kampaň a ta nyní vrcholí. Snažil se tak vysvětlit video, které uniklo z porady ve Špindlerově Mlýně.
Video, na kterém Ludvík nabádá přednosty jednotlivých oddělení nemocnice, aby se chovali pěkně ke kulichům a na kterém také otevřeně hovoří o systému výběrových řízení, je podle Ludvíka sestříhané…
muehehehe, prej "sestříhané "
Zdroj: https://www.lidovky.cz/…_ln_domov_mk
Jo, ahaaaa. Dík. ![]()
no jéje
ale už ji vidím v barvách jak od běžného pražského primáře dostává hulbu, až se např. motolské zdi otřásají
no totooooo
//
no tak nevíš jak vypadá. Kdyby byl v ketoacidoze, tak ho asi těžko pustí domu. Je fakt, že ty pražské nemocnice jsou někdy šílené. Já tam nikdy nepracovala, jen byla na stáži. V těch nemocnicích co mám po okolí a co jsem kdy pracovala by nebyl problém ho přijmout. Ale v Praze jsou některé věci fakt extrém. Jako že člověk s hemoglobinem 50 čeká celý den na příjem, protože ho přijmout nechtějí (tak mu udělají i echo, protože má šelest na srdci a je dušný, ten krevní obraz se musí zkontrolovat co kdyby to poprvé byla chyba a podobě - takže chudák byl asi 6 hodin na ambulanci než ho poslali na oddělení. Neustále tam nebylo žádné místo, ale já bych třetinu oddělené klidně hned propustila a dořešila ambulantně. Takže to není tak že na pražských internách leží jen ti co na tom jsou fakt zle. Vedoucí oddělení zastával názor, že je třeba málo propouštět aby se nemuselo přijímat. Takže za den jsem měla tak jeden příjem a jedno propuštění. V okresní nemocnici se to na oddělení otáčelo daleko rychleji.
Kulich : " mám bebí, motá se mi hlavinka, ale dost jsem chlastal v poslední době, to se přiznám "
takže :
anooo, poklona, služebníček, hospitalizace pro závratě a jedem CT, MRI, kapačky a vůbec všechno co existuje
a nekulich, paní, říkejme jí paní ABC
horečka, zimnice třesavka, vypadá to jako septický stav, asi pyelonefritida, ale je jí fakt zle celá zelená, CRP 300, odesílám do nemocnice
tam vyhozena se záv'ěrem virosa, CRP 300, Paralen, odchod domu
tak jsem vytelefonovala regionáílní malý špitál a tam šla na JIP protože CRP už šlo nad 500 a začínal jí septický stav, pyelonefritida, věděla jsem, že to prostě není na domácí léčbu
v PRaze naaaaaaaaprosto běžné ![]()