Vysoké hodnoty cukru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.12.23 16:43

Vysoké hodnoty cukru

Dobrý den přeji, můj starší syn, příští týden bude mít 20let se poslední dobou (asi měsíc) cítil unavený, měl velkou žízeň a časté močení… rozmazané vidění občas, dnes byl na návštěvě u dědy, který má diabetes ll. typu. Šel tam záměrně na lačno, aby ho děda změřil a hodnoty mu vyšly 25, vím, že měření glukometrem je orientační, ale myslím, že tady problém bude a ne malý… problém první je ten, že doteď nesehnal praktického lékaře, všude plno a má zkusit volat průběžně, takže ani nemá kam jít na odběry, diabetologicka ordinace ho asi nevezme hned a nevím jestli vůbec bez doporučení a základních odběrů od PL, chtěla jsem ho vzít na pohotovost, ale to odmítl a že bude zkoušet sehnat toho PL. Má otázka tedy zní, znáte nějaké přírodní léky, doplňky stravy, které zatím cukr sníží nebo aspoň mírně upraví, než sežene doktora? Napadlo mě to řešit přes pojišťovnu ať mu nějakého najdou, jestli to teda ještě funguje, ale u nás ve městě je velký problém…
Ještě podotknu, že syn má normální postavu, aktivně hraje fotbal, teď přes zimu posilovna a florbal, jediné co teda od mala nejí je zelenina, ale jinak se stravuje normálně. Děkuji za přečtení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11796
3.12.23 16:50

Tak u něj to může být klidně ještě DM 1. Typu a na to žádné bylinky a doplňky stravy nepomůžou…tam je prostě potřeba dodávat tělu inzulín protože si ho neumí vyrobit samo…takže fakt urychleně lékaře..zkuste tu pojišťovnu a nebo pak interní ambulance v nemocnici…zkusit vysvětlit situaci..jinak ho brzy odveze záchranka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
3.12.23 16:54

Hodnota glykemie 25 je opravdu hodně. V jeho věku předpokládám, že půjde o cukrovku 1. typu, takže řešit hned zítra. Klidně zavolat na interní příjmovou ambulanci nebo na nějakou diabetologickou a vysvětlit situaci. S tímto vás nemohou odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
3.12.23 16:55

S cukrem pětadvacet a příznaky rozjeté cukrovky bych neblbla s bylinkama a okamžitě to řešila s lékaři. Ne ve stylu „budu se snažit sehnat“, ale okamžitě obvolat praktiky v široširém okolí, poslat dotaz na pojišťovnu a souběžně obvolat nejbližší diabetologické ambulance a popsat situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.23 17:01

@Lucka1111 děkuji za odpověď, jeho děda, otec i strýc mají všichni diabetes 2.typu, tak jsem automaticky předpokládala, že to bude i jeho případ. Při posledních odběrech cca rok zpátky měl všechny hodnoty v pořádku. Mám v plánu obvolat všechny diabetologie a inertní ambulance, jen nevím jak právě rychle jsou ho ochotní vzít.

• Citovat
  • Upravit
115728
3.12.23 17:03
@Anonymní píše:
@Lucka1111 děkuji za odpověď, jeho děda, otec i strýc mají všichni diabetes 2.typu, tak jsem automaticky předpokládala, že to bude i jeho případ. Při posledních odběrech cca rok zpátky měl všechny hodnoty v pořádku. Mám v plánu obvolat všechny diabetologie a inertní ambulance, jen nevím jak právě rychle jsou ho ochotní vzít.

Spíš ať jde rovnou do nějaké interní ambulance, do nemocnice. 25 je fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.23 17:04

@ugluk mám v plánu vše obvolat, jen vím jak to u nás chodí, čerstvá zkušenost s mladším synem, kdy mě tu byli ochotní dát termín na endokrinologii až za 3/4 roku, tak musíme do 70 km vzdáleného města a tam má termín v lednu, má špatné krevní výsledky a nízká výška a váha.

• Citovat
  • Upravit
115728
3.12.23 17:08
@Anonymní píše:
@ugluk mám v plánu vše obvolat, jen vím jak to u nás chodí, čerstvá zkušenost s mladším synem, kdy mě tu byli ochotní dát termín na endokrinologii až za 3/4 roku, tak musíme do 70 km vzdáleného města a tam má termín v lednu, má špatné krevní výsledky a nízká výška a váha.

Já bych nevolala, ale šla osobně. To už je skoro životu nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
3.12.23 17:13

Tak endokinologie je taky blbá (i když zas není jedinej endokrinolog na světě), ale cukrovka je stav život ohrožující. V tomhle věku u štíhlýho člověka to DMII s velkou pravděpodobností nebude, zvlášť, když měl ještě před rokem hodnoty zcela OK, rozhodně bych to nepodceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WENDOOLCA
3.12.23 17:14

Kdyby to bylo moje dítě, pokusila bych se ho (vzhledem k věku, už bych ho nemohla prostě sbalit a jet), donutit jít do nemocnice na ambulanci. Hned zítra. Bála bych se zcela vážně těžké hyperglykemie a metabolického rozvratu a smrti. Neošetřená cukrovka I. typu, to je dost hrůza. Nechápu, na co čekat. Fakt ne, není to nějaká blbost, se kterou tu obvykle lidi píšou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.23 17:20

Já ho hned chtěla vzít na internu, v nemocnici jsou non-stop, ale nechtěl, prý to pár dnů vydrží, ale teď jsem na něj zatlačila a zítra hned na internu půjde, vím, že to není sranda a celý den tu sedím a bojím se o něj, on na mě, že ráno ten cukr měl určitě stejně vysoký a jelikož jsem to nevěděla byla jsem v klidu..ano byla, ale teď už tu hodnotu znám a prostě se děsím. Jinak všem děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
115728
3.12.23 17:21
@Anonymní píše:
Já ho hned chtěla vzít na internu, v nemocnici jsou non-stop, ale nechtěl, prý to pár dnů vydrží, ale teď jsem na něj zatlačila a zítra hned na internu půjde, vím, že to není sranda a celý den tu sedím a bojím se o něj, on na mě, že ráno ten cukr měl určitě stejně vysoký a jelikož jsem to nevěděla byla jsem v klidu..ano byla, ale teď už tu hodnotu znám a prostě se děsím. Jinak všem děkuji za reakce.

Nevydrží to pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
3.12.23 17:35
@Anonymní píše:

zkusila bych jako první obvolat ty diabetologické ambulance, ale musí vás vzít v řádu dní. Nejspíš to bude diabetes 1. typu v tomto věku u štíhlého sportovce. A tam se ten stav může celkem rychle zhoršit do ketoacidozy. Takže opravdu řešit hned zítra. Ještě mu můžeš zkusit udělat moč papírkem, dají se koupit, když bude mít ketolátky v moči, tak nejspíš diabetes 1. typu. Hodnota glykemie 25 je už vysoká, ale poslední dobou je snaha řešit věci ambulantně, takže pokud nebude mít nějaké šílené hodnoty minerálů a nebude moc dehydratovaný a mít moc kyselé Ph, tak by to šlo možná i ambulantně. Ale na to si troufne jen zkušený diabetolog. Když půjdete na příjmovou ambulanci nemocnice, tak si myslím, že to skončí hospitalizací. Já být sloužící internista, tak ho přijmu a nasadím léčbu za hospitalizace. Tak pokud vás žádný diabetolog nepřijme hned, tak co nejdřív do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115728
3.12.23 18:02
@Lucka1111 píše:
zkusila bych jako první obvolat ty diabetologické ambulance, ale musí vás vzít v řádu dní. Nejspíš to bude diabetes 1. typu v tomto věku u štíhlého sportovce. A tam se ten stav může celkem rychle zhoršit do ketoacidozy. Takže opravdu řešit hned zítra. Ještě mu můžeš zkusit udělat moč papírkem, dají se koupit, když bude mít ketolátky v moči, tak nejspíš diabetes 1. typu. Hodnota glykemie 25 je už vysoká, ale poslední dobou je snaha řešit věci ambulantně, takže pokud nebude mít nějaké šílené hodnoty minerálů a nebude moc dehydratovaný a mít moc kyselé Ph, tak by to šlo možná i ambulantně. Ale na to si troufne jen zkušený diabetolog. Když půjdete na příjmovou ambulanci nemocnice, tak si myslím, že to skončí hospitalizací. Já být sloužící internista, tak ho přijmu a nasadím léčbu za hospitalizace. Tak pokud vás žádný diabetolog nepřijme hned, tak co nejdřív do nemocnice.

Nemusí ho hospitalizovat. Já měla 27,5 a řešilo se to ambulantně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35582
3.12.23 19:08

Okamžitě ráno do nemocnice. To není fakt sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí