Vysoké hodnoty krve u miminka

697
3.3.15 11:51

Vysoké hodnoty krve u miminka

Prosím o radu. Moje sestra ma 4 měsíční miminko. Od včera ma velmi vysoké horečky, až 40© :think:,dneska šla sestra s malým k dr.na krev, protože po neustálém srážení, se mu stejně horečka vyšplhala zpět až na 40© i přesto, ze střídala Nurofen a Panadol. :nevim: Mamka mi před chvílí volala, ze malý byl hospitalizovány do nemocnice, ze ségra je vyplašena. Prý mu z krve našli nějaké hodnoty, ale nevim přesně jaké, ze normální. hodnota je 5 a on ma přes 100,že i doktorka se zhrozila. Nevíte někdo, co ta hodnota znamená? Bojíme se o něj. Dnes nez jela tak prý byl podchlazeny, teplota 35 a něco. :| :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2453
3.3.15 11:53

@Dennie asi CRP? Markery zánětu, do 5 je normální hodnota, cca do 30-40 většinou virový původ a nad je bakteriální zánět. Ale nejsem lékařka, tak snad se ozvě někdo fundovanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
3.3.15 11:55

Aha, tak to slyším poprvé, děkuji. Snad to není život ohrožující stav. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15427
3.3.15 11:59

Podle těch čisel bych si myslela Crp i podle toho, že mu to dělala doktorka v ordinaci. Hodnota 100 ukazuje na bakteriální zánět a protože je ještě hodně maličký, tak je poslala do nemocnice. Teď jde o to, co je to za zánět a jak dobře zaberou antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
3.3.15 12:05

@Dennie to bude urcite CRP, to je zvysene pri zanetech.musi nejprve zjistit jaky zanet a ceho a pak nasadi lecbu. drzim palecky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
3.3.15 12:06

@Dennie muze mit zanet mocaku, ledvin cehokoliv. Udelaj rozbor na bacil a nasadi antibiotika.Je malinky proto musi byt v nemocnici pod dohledem. Uzdravi se. :hug: Take si myslim, ze to bylo Crp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.3.15 12:07

@Dennie to bude zrejme crp. V 6 tydnech jsem takhle s malym skoncila v nemocnici se zanetem ledvin. Bylo to bakterialniho puvodu. Obvodacka nás hned lifrovala do nemocnice. Byli jsme tam 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
3.3.15 12:08

Jee, děkuju, snad to teda nebude nic vážného. Jinak dr.mu sama krev nebrala, poslala je do laborky, ale hned ji to tam přišlo a prý byla zarazena. 8o :nevim: To znamená, ze to je asi nějaký hnusný bacil? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
3.3.15 12:10

Podle vseho to bude crp, v nemocnici ho prohlidnou daji atb. v teto chvili asi do zily aby zabrala rychle, pripadne v teto chvili pripoji na infuze aby nebyl dehydratovany. Se synem jsem to absolvovala jiz nekolikrat. Drzim palecky at je brzo lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.3.15 12:42

@Dennie CRP

• Citovat
  • Upravit
22
3.3.15 12:46

Můj chlapeček měl ve 14 dnech crp114, byla to močová infekce, bohužel neměl žádné klinické příznaky, pouze špatně přibýval, naštěstí nás naše Mudr poslala pro jistotu do nemocnice a za chvilku jel s houkačkou do krajské na jipku, přeji sestře pevné nervy, ještě teď pláču, když si na to vzpomenu :-) a to už mám půlročního cvaldu, naštěstí antibiotika jsou zázračná věc, uvdíte že za chvilku bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
3.3.15 12:48

Děkuju všem :kytka:, sestra se zatím neozyva, asi má starosti s maličkým, tak snad to bude, jak píšete. Dám pak vědět, jak to dopadlo. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.3.15 13:04

To bude asi fakt CRP
podchlazeny muze byt z vysokych davek leku na horecku, ale vyrazne kolisajici teplota bude i u sepse. Drzim moc malemu palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí