Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Moje sestra ma 4 měsíční miminko. Od včera ma velmi vysoké horečky, až 40©
,dneska šla sestra s malým k dr.na krev, protože po neustálém srážení, se mu stejně horečka vyšplhala zpět až na 40© i přesto, ze střídala Nurofen a Panadol.
Mamka mi před chvílí volala, ze malý byl hospitalizovány do nemocnice, ze ségra je vyplašena. Prý mu z krve našli nějaké hodnoty, ale nevim přesně jaké, ze normální. hodnota je 5 a on ma přes 100,že i doktorka se zhrozila. Nevíte někdo, co ta hodnota znamená? Bojíme se o něj. Dnes nez jela tak prý byl podchlazeny, teplota 35 a něco.
![]()
@Dennie asi CRP? Markery zánětu, do 5 je normální hodnota, cca do 30-40 většinou virový původ a nad je bakteriální zánět. Ale nejsem lékařka, tak snad se ozvě někdo fundovanější.
Aha, tak to slyším poprvé, děkuji. Snad to není život ohrožující stav. ![]()
Podle těch čisel bych si myslela Crp i podle toho, že mu to dělala doktorka v ordinaci. Hodnota 100 ukazuje na bakteriální zánět a protože je ještě hodně maličký, tak je poslala do nemocnice. Teď jde o to, co je to za zánět a jak dobře zaberou antibiotika.
@Dennie to bude urcite CRP, to je zvysene pri zanetech.musi nejprve zjistit jaky zanet a ceho a pak nasadi lecbu. drzim palecky ![]()
@Dennie muze mit zanet mocaku, ledvin cehokoliv. Udelaj rozbor na bacil a nasadi antibiotika.Je malinky proto musi byt v nemocnici pod dohledem. Uzdravi se.
Take si myslim, ze to bylo Crp.
@Dennie to bude zrejme crp. V 6 tydnech jsem takhle s malym skoncila v nemocnici se zanetem ledvin. Bylo to bakterialniho puvodu. Obvodacka nás hned lifrovala do nemocnice. Byli jsme tam 3 dny.
Jee, děkuju, snad to teda nebude nic vážného. Jinak dr.mu sama krev nebrala, poslala je do laborky, ale hned ji to tam přišlo a prý byla zarazena.
To znamená, ze to je asi nějaký hnusný bacil? ![]()
Podle vseho to bude crp, v nemocnici ho prohlidnou daji atb. v teto chvili asi do zily aby zabrala rychle, pripadne v teto chvili pripoji na infuze aby nebyl dehydratovany. Se synem jsem to absolvovala jiz nekolikrat. Drzim palecky at je brzo lepe.
Můj chlapeček měl ve 14 dnech crp114, byla to močová infekce, bohužel neměl žádné klinické příznaky, pouze špatně přibýval, naštěstí nás naše Mudr poslala pro jistotu do nemocnice a za chvilku jel s houkačkou do krajské na jipku, přeji sestře pevné nervy, ještě teď pláču, když si na to vzpomenu
a to už mám půlročního cvaldu, naštěstí antibiotika jsou zázračná věc, uvdíte že za chvilku bude dobře.
Děkuju všem
, sestra se zatím neozyva, asi má starosti s maličkým, tak snad to bude, jak píšete. Dám pak vědět, jak to dopadlo.
![]()
To bude asi fakt CRP
podchlazeny muze byt z vysokych davek leku na horecku, ale vyrazne kolisajici teplota bude i u sepse. Drzim moc malemu palce.