Vši - poraďte prosím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16908
2.3.15 18:53

VŠI poraďte prosím

Zdravím všechny :mavam:
musím bohužel požádat o radu. Cca před dvěma měsíci jsem našla u svých čtyřech dcer vši. Zřejmě je donesly školní dcerky, protože ve škole je prý mají :roll: ihned jsem nakoupila vše možné a odvšivila+každý den po dobu týden asi 4 hodiny vyčesávala všechny…u nejmladší jsem to zanedbala, ono taky mýt a vyčsávat roční dítě je odvaz :zed: a asi po 14 dnech jsem jí objevila vši..hned jsem odvšivila, a pak důkladně denně myla šamponem na psy a vyčesávala…bohužel minulý týden u jedné dcery, která měla předtím vší nejvíce jsem našla nymfu-larvu…všechno jsem vyvařila a našla jsem larvu u u druhé dcery :zed: obě dvě jsem umyla, vyčesala, vše vyvařila..ostatní to neměly…týden je pryč a u té jedné každé tři dny nacházím další nymfu-ne veš…přitom vyčesávám denně, nechápu to a už opět dnes budu vyvářet..nevím co by už pomohlo..myly si hlavu se šamponem s tea tree olejem, dávala jsem ho i do vlasů..preventivně používají orthosan a stejně nacházím u ní pořád vylíhlé larvy..je mi divné že vždy jen jen jednu a jednou za tři dny…už přemýšlím, že jí ostříhám na 1 cm :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7346
2.3.15 18:57

@Hejhulka25 čepice taky vyvařuješ…??? Pletené…??? To asi ne, co? Tam by mohl být problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
2.3.15 19:00
@SIMONA1234 píše:
@Hejhulka25 čepice taky vyvařuješ…??? Pletené…??? To asi ne, co? Tam by mohl být problém…

budeš se divit ale ty jsem rovnou vyhodila, to co jde vyvařit, vyvařuju, dokonce i hřebeny přelévám horkou vodou :zed: už fakt nevím co s tím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.3.15 19:03

@Hejhulka25 Povlaky v posteli, ručníky…??? Všechno?
A když tu nymfu rozmáčkneš mezi nehty, lupne to nebo ne??? Nymfou myslím to co neleze, to co je nalepené na vlásku…pokud lupne, je uvnitř živá…a vylíhne se veš…pokud nelupne, je už mrtvá, vysušená šamponem proti vším…jen si jí zapomněla vyčesat…ale je mrtvá, nic se z ní nevylíhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
2.3.15 19:07
@SIMONA1234 píše:
@Hejhulka25 Povlaky v posteli, ručníky…??? Všechno?
A když tu nymfu rozmáčkneš mezi nehty, lupne to nebo ne??? Nymfou myslím to co neleze, to co je nalepené na vlásku…pokud lupne, je uvnitř živá…a vylíhne se veš…pokud nelupne, je už mrtvá, vysušená šamponem proti vším…jen si jí zapomněla vyčesat…ale je mrtvá, nic se z ní nevylíhne.

všechno vyvařuju, dokonce už se bojím že po několikáté to olečení na 90 stupňů nepřežije :zed: to co myslím já je vylíhlá larva. nymfa, líhne se každých 3-7 dní, 3× se převlíkne a až pak je z ní veš co klade…nymfa „jenom“ leze a saje :roll:
cituji:
Z hnid se již za 7 dní vylíhnou larvy vší, které začínají ihned bodat a sát krev. Vylíhlé larvy (nymfy) jsou asi jeden milimetr dlouhé, podobné dospělému hmyzu. Sají krev, způsobují svědění, ale nerozmnožují se, dospívají za 10 až 12 dní a mění se v dospělé vši, které kladou vajíčka(hnidy)

Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/…site-stydet/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
2.3.15 19:10

Nymfa je to, co se vylíhne z vajíčka. Je bílá a postupně roste a stává se z ní dospělá veš.

@Hejhulka25 u vás je asi problém, že je vás tolik, co si je můžete předávat :think:. Moje dcera je přinesla letos poprvé a postele a čepice jsem vyprala jen 2×, potom denně vyčesávala hnidy, ob den žehlila vlasy, 1× týdně myla psím šamponem a do tří týdnů bylo hnidách. Je pravda, že se ještě stane, že nějakou ojedinělou hnidu ve vlasech najdu, ale jinak už jsme bez nich. Nebo to tak aspoň vypadá :lol:. A tea tree od té doby kapu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
2.3.15 19:15

@Hejhulka25 Zkoušela jsi žehličku na vlasy? Tou se dají spálit hnidy, většina šamponů je totiž jenom na živé vši a hnidy zůstávají, líhnou se po cca týdnu. Jinak fakt jedině ostříhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
2.3.15 19:16
@Z.jev píše:
@Hejhulka25 Zkoušela jsi žehličku na vlasy? Tou se dají spálit hnidy, většina šamponů je totiž jenom na živé vši a hnidy zůstávají, líhnou se po cca týdnu. Jinak fakt jedině ostříhat

nezkoušela, přemýšlela jsem na tím právě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.3.15 19:20

@Hejhulka25 Aha…tak to si pletu s hnidama…já se toho zbavovala celé prázdniny, vlasy do půlky zad, husté…„nakazily“ mě děti na škole v přírodě. Poslední týden v srpnu jsem uvažovala, že se ostříhám na ježka…zoufalství… :zed: Jedině vydržet, denně vyčesávat…šílený, no. Ještě je sprej DifusilH…nastříkáš, večer umyješ… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.3.15 19:22
@Z.jev píše:

Ale co u malých dětí…pohnou se a spálí jim hlavu…a hlavně, až k hlavě se nedostane žehličkou…a hnidy veš klade co nejblíž pokožce hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
2.3.15 19:24

@Hejhulka25 Ahoj, nám taky pomohla žehlička na vlasy. I na ty hnidy, na které jinak nepomáhá nic. A to jsme zkoušeli i elektronický hřeben a nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.3.15 19:24

Zkušenost nemám, jen z doslechu- prý barva na vlasy ty mrchy zlikviduje. Jako barvit dětem hlavu asi nic moc, ale bylo by mi líto holčičky stříhat, to bych brala jako poslední možnost. Krom nejmladší by mohly být schopný držet a neobarvit při tom vše kolem :think:

edit- a ve školce mi doporučovala učitelka jakýsi Capsilan (snad to píšu správně), vši tam proběhly, ale dcera je nechytla.

Příspěvek upraven 02.03.15 v 19:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
2.3.15 19:25

U nas je pred rokem přitáhla segra ze školy… Zbavovaly jsme se jich asi 4 mesice! :? A zbavili jsme se jich poté, co jsem nekde vycetla a zoufale vyzkoušela, ze pomůže Alpa. Cele vlasy (hlavne u hlavy) hodně polít, zabalit do igelitu a ručníků a aspon hodinu vydržet (u te roční bych to ale asi nezkousela) :( ja mela vlasy do půlky zad a mam je hodně husté, takze jsem se fakt snažila vydržet aspon tu hodinu a pul. Vsi pak šly i vyklepat, pak me akorat mamka vlasy procesala a za dva dny jsme kontrolovaly. Od te doby žádná ves :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.15 19:26

Tea tree oil, kapat pár kapek při myti hlavy. Od te doby máme klid. A i jsme se jich tak zbavily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
2.3.15 19:29

Ja jsem v diskusich o vsich narazila na elektricky hreben na vsi
Coz me tedy dost zaujalo, nicmene vyzkouseno nemam.
Co se neda vyvarit bych zkusila soupnout do mrazaku… viz ty cepice a tak…
Jinak tu malinkou bych netrapila nejakou chemii a normalka ji ostrihala masinkou nakratko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí