Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den mám dotaz dcera prodělala v prosinci a v lednu hned za sebou spálu. Léčba trvala asi do 7 kedna.Dnes jsem si všimla, že dceři se loupou prsty a ruce. Vím, že po spále se tohle může objevit.Ale není to už moc dlouho.Na netu všude čtu kratší interval.Vom však, že i sestry malá to měla po delší době. A tak mě zajímaji zkušenosti jiných maminek. Děkuji za případné reakce
@makynkamalinka male se loupaly jen plosky na nohou a to asi tyden. Mudr v nemocnici říkal, že se to muže stát i po delší době pokud je v těle pořad nějakej streptokok, ukaže se to pravě přes kuži, ale kdo ví. Každe ditě jine ![]()
@martas22 Aha no projistotu zavolám doktorovi, děkuji za info.Na netu jsem se dočetla, že se to loupe zhruba mezi 2-4 týdnem. U nás už by to byl týden sedmý
@makynkamalinka uvidíš možna ji prostě ten bacil zustal v těle a projevuje se to loupanim kuže, ale nejlepší bude ten mudr ![]()
@martas22 tak už jsem volala mudr. tvrdí, že na projev po prodělané spále je už pozdě. Takže mazat a vyčkáme co z toho bude. Popřípadě nějaká kultivace atd.
Pořád něco se z toho picnu