Jak měřit čelním, ušním teploměrem? :-(

185
1.3.15 19:54

Jak merit celnim, usnim teplomerem? :-(

Mame problem s celnim teplomerem. Pokazde to nameri jinou hodnotu. A to s dost velikym rozdilem, takze vubec nevim jakou ma. Nekde mi to nameri 37 a nekde i 38,3. A co mam digitalni mi prijde ze taky nemeri, protoze ja bych byla podchlazena mala by teplotu nemela i kdyz hori. Jak merite teda vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6525
1.3.15 19:57

Napis presny nazev teplomeru… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
1.3.15 19:57

Já ho měla také, myslím, že z Lidlu :roll:
Pokaždé ukázal jinou hodnotu, letěl do koše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
1.3.15 20:01

Mam ten od dr maxe za 800. kdyz merim pres celo, tak dam sken a musim prejet nad obocim a kdyz usni, tak to dam do ucha, v navodu je to pekne vysvetleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
1.3.15 20:05

Jmenuje se SilverCrest a myslim ze je taky z lidlu :-( navod jsem cetla, ale když mi to trikrat po sobe ukaze uplne jinou hodnotu na stejnym miste tak uz fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
1.3.15 20:08

Milé dámy, taky by mě zajímalo, kde je problém. Mám Thermoval a taky pokaždé naměří jinou teplotu a také s hodně velkým rozdílem. V uchu naměří ale vždycky něco kolem 40°C, což je vždy naprostý nesmysl. :( Přemýšlela jsem, že ho reklamuji. Vidím, že nemám tento problém jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.3.15 20:10
@janulikz píše:
Jmenuje se SilverCrest a myslim ze je taky z lidlu :-( navod jsem cetla, ale když mi to trikrat po sobe ukaze uplne jinou hodnotu na stejnym miste tak uz fakt nevim.

jo, taky ho tu mám, a měří nesmysly. ten co jsme měla před ním, stejný, tak měřil dobře, ale kluci mi ho rozbili, ten novej měřil pár týdnů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
1.3.15 20:16

@janulikz I kdyz meris 3× v uchu, tak nameris 3× jinou hodnotu? :think:

Jinak, ja mam Omron bezdotykovy celni a je naprosto skvely. Meri presne i nekolikrat za sebou stejnou hodnotu.
Predtim jsem mela dva modely Microlife a do te znacky uz bych nikdy nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.3.15 20:16
@janulikz píše:
Jmenuje se SilverCrest a myslim ze je taky z lidlu :-( navod jsem cetla, ale když mi to trikrat po sobe ukaze uplne jinou hodnotu na stejnym miste tak uz fakt nevim.

taky mám tento a přesně stejný problém - nezkoušel jste někdo reklamovat? Rozdíl stupeň a půl mi přijde fakt dost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
1.3.15 20:19

SilverCrest z lídlu jsme taky vyhodili pro velkou nepřesnost (jinak mám jejich výrobky ráda a jsem hodně spokojená). Teď máme už asi tři roky od dr. maxe a zatím funguje bezchybně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
1.3.15 20:21

@janulikz Jinak teplomer a dite by meli byt v jedne mistosti cca 30min., tzn. neprinest teplomer z chladna do teplejsi mistnosti a pak merit, nemerit v blizkosti zdroje salaveho tepla, celo by nemelo byt zpocene - otrit pred merenim, nesahat rukou tesne pred merenim na celo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
1.3.15 20:28

Mám thermoval a taky neměří. Půjčuju ho synkovi na hraní. Starší se měří historickým rtuťovým, mladší v zadečku digitálem s ohebnou špičkou. Co budu dělat až se rtuťák rozbije, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.3.15 20:32
@monikek píše:
Milé dámy, taky by mě zajímalo, kde je problém. Mám Thermoval a taky pokaždé naměří jinou teplotu a také s hodně velkým rozdílem. V uchu naměří ale vždycky něco kolem 40°C, což je vždy naprostý nesmysl. :( Přemýšlela jsem, že ho reklamuji. Vidím, že nemám tento problém jediná.

Také máme Thermoval a v uchu naměŕil 40 stupňů, na čele 38. Ptala jsem se i v nemocnici, jestli se to v uchu odečítá jako při měření v zadečku, a prý ne. Říkala jsem si, že měl syn třeba zahřáté ouško od deky, ale asi to teda spíš měří blbě. Taky mi na něm vadí, že displej po chvilce zhasne, tak se nedá měřit potmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
1.3.15 20:52

Holky tak tyhle teplomery reklamujte. To je divne. Ja mam take Thermoval Duo a meri vzdy stejnou teplotu v ramci nekolika pokusu behem par minut. To je neco spatne, kdyz vam ukazuje pokazde jinak. Merim jenom na cele vzdycky. Zkousela jsem i sebe a vychazi to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
1.3.15 20:52

Máme nějaký, co jsme dostali, 100% z lidlu a nemerim s ním, jak píšete, měří nesmysly a vždy jinak. Oběma dětem merim teplotu klasickým digitalem v podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí