Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Minulou nedeli byl maly (3 roky) totalne bez energie, nic nejed a presto 2× zvracel. Potom v pondeli prisla horecka, kdy se vysplhala na 39.9. Malej se rano v ut probudil a vypadal dobre, tak jsme ho vzali ven a ve stredu taky sel ven, potom ve ct se horecka vratila zase az na 40 C a od ct uz ho tedy drzime doma, ale porad ma 38.5–38.9 uz po dva dny. Jeste ma ucpany nos, ale jinak je aktivni a dokonce i neco sni. Trochu se bojim aby se zase horecka nevysplhala ke 40. Chtela jsem se zeptat jestli tady nekdo taky ted valci s horeckami uz temer tyden a co s tim delate krome cipku, atd.? Vubec se mi ho nechce brat do Motole, kdyby prisli zase 40 horecky, ale vsichni doktori rikaji, ze kdyz horecka neklesne po 3 dnech, tak zajit k doktorovi. Kdybychom s nim nekam museli zajit, nevite jeste jine misto v Praze, ktere je male a ne traumaticke jak Motol?
Dekuji!
No nevím, pokud měl v pondělí skoro 40, jestli bych ho druhý den brala ven. Možná se prostě vrátila nějaká viroza, takže bych počítala, že má teplotu 3. den, ne týden. Pokud by zítra neměl 40, tak bych počkala do pondělí na svoji doktorku.
Příspěvek upraven 28.02.15 v 15:48
Pokud by neměl ke 40 tak bych čekala do pondělí. A nechápu, jak tě vůbec mohlo napadnout v utery hned ven ![]()
No nadpis je trochu zavadejici, mel horecku jeden den, pak nic, podle me jste to trochu podcenili s tim, ze sel hned ven.
Tech 38,5 ma po srazeni lekem nebo pred? Pokud reaguje na srazeni dobre a jinak si nestezuje na zadne boleni, tak bych to nehrotila, zrejme nejaka viroza. Kdyby se mu vratila horecka, tak mu myslim bude sumak, kam pojedete, muzete jet do Thomayerky, mozna uvidite cestou po arealu muflony, jen nevim, zda to v takovem stavu oceni ![]()
Horecku ma treti den. Asi jste po te viroze a vysoke teplote uspechali chozeni ven… snauila bych se pockat do pondelka na detskou doktorku. Jinak detska pohotovost je myslim v kazde vetsi nemovnici, urcite na karlaku. Ale bude to podobne jako motol. Mimochodem me traumatizujici neprijde. Vzdy tam na nas byli velice prijemni a profesionalni. Jeste zkus kouknout na web nemocnice na homolce.
@scarlettsmum motola se fakt neboj. my tam byli s detmi uz nekolikrat, je to nase nejblizsi pohotovost. a fakt to bylo pokazde OK.
@scarlettsmum Tak vzhledem k tomu, že v nemocnici v Motole zachraňují životy i těm, nad kterými jinde zlomili hůl, už nevím, co by sis lepšího představovala. Lidi dělají nemožné, aby se do péče motolské nemocnice dostali, ale ty hledáš něco lepšího. Mohla bys třeba vyzkoušet nějakou okresní nemocnici - určitě nebude tak traumatická, jen nevím, jestli ti tam dítě vyléčí.
Hanko, já jsem se te na tvůj názor ohledne Motole neptala. Az budu chtít recenze či porovnání pražských či okresních nemocnic tak se na tebe rada obrátím. Pokud mas odpoved vztahujíci se k mému dotazu, rada si jej přečtu.
Jen se mu to vratilo, rekla bych. Takhle brzo ven bych ho nebrala ani po zvysene teplote, natoz po horecce. Chlapi jsou v tomhle mimo. Priste ven az s uplne vylecenym ditetem.
@scarlettsmum No jak myslíš. Jenom nechápu, na co jsi čekala do víkendu, když má tvůj syn celý týden takové potíže. Horečka 40 si říká o návštěvu lékaře okamžitě a ne o diskuzi na internetu. Kam se poděl zdravý úsudek, když na všechno je potřeba založit nejdřív diskuzi.
@hanka.br. píše:
@scarlettsmum No jak myslíš. Jenom nechápu, na co jsi čekala do víkendu, když má tvůj syn celý týden takové potíže. Horečka 40 si říká o návštěvu lékaře okamžitě a ne o diskuzi na internetu. Kam se poděl zdravý úsudek, když na všechno je potřeba založit nejdřív diskuzi.
jak jsem se zmínila před tím, nezajímají me tvoje usudky, jiz se nemusís k diskuzi vyjadřovat, sbal si svůj zdravý úsudek pro situaci az ji budeš opravdu potrebovat.
@scarlettsmum píše:
jak jsem se zmínila před tím, nezajímají me tvoje usudky, jiz se nemusís k diskuzi vyjadřovat, sbal si svůj zdravý úsudek pro situaci az ji budeš opravdu potrebovat.
fakt zajimavy pristup… kdyz uz se rozhodnos konzultovat vaznejsi zdravotni problem ditete na netu (horecka 40 neni zas takova sranda) a jeste k tomu pridas vyhrady k lekarskemu zarizeni, tak musis vstrebat, ze se nekdo ohradi.
se priste neptej na netu a pouzij svuj zdravy usudek.
Může to být vícefázová viroza, syn to měl před měsícem. V po a v út měl teploty 38-39,7, ve středu to bylo dobré a v noci mu to opěk vyletělo přes 39. Ráno jsme radši k doktorovi a říkal, že některé virozy můžou mít víc vln. Dávala jsem mu Nurofen a Panadol sirup, střídá se to po 4h. Ještě k tomu měl ucpaný nos a přes týden rýmu.
Na pohotovost bych šla, kdyby teploty nešly srazit nebo měl 40. Na pohotovost bych jela nespíš do Motola, máme to nejblíž. Podle mě pohotovost bude ve všech nemocnicích v Praze, tak jedte tam, kam to máte nejblíž ![]()