Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, mam dotaz a prosbu zaroven. Kamaradky dcera 5 let spatne slysi…ted se to i zhorsuje.Dr rekl, ze ji natyka zevnitr zvukovod nebo tak neco…neco bubinkem. Navrhuji operaci neco jako plastika valecku ci co-valecek se da do bubinku ci co a vydrzi to asi pry cca rok a pak valecky vypadnou a holcicka bude nejspis v tom samem. Kamaradka je z toho nestastna a furt hleda jine reseni, ptz za tech pet let by to byla ctvrta operace /z toho jedna operace byla uz skrz ty ouska/.Holcicka spatne slysi a ty ouska ji boli. Nemate nekdo zkusenost a nebo radu??? ![]()
To nic není, to jsou gromety, malej je má teď asi měsíc - jen se nesmí koupat… kdyžtak ať kamarádka napíše, klidně jí řeknu víc ![]()
Ahoj, já byla jako malá do 3 let hluchá, furt zaněty uší a bolest. Skoro každý den u doktora. A pak stačilo vytrhnout nosní mandle a slyšela jsem i to co jsem neměla
Nevim jestli, už mají po mandlách, ale kolikrát je to i banalita
A pak to ušetří plno starostí.
A co jsem se ptala, tak ve většině případů už pak grometky nejsou třeba, po tom roce se sluch upraví ( i když kamarádky holka to má už potřetí), to je jak s nosní mandlí, která může dorůst, ale ve většině případů se vyndá jednou a dost, tak nebojte.. zákrok je to pod narkozou, ale my šli odpoledne potom domů, nic ho nebolelo, neplakal, na nějakou bolest ap. si nestěžuje
My byli na mandlích v červnu a stejně neslyšel, tak jsme šli v lednu na gromety, já bych bývala byla radši, kdyby to udělali najednou..
ale měl tam hodně té vazké tekutiny, tak si mysleli, že by se to mohlo spravit jen tou mandlí
No holky mandle ma uz zasebou co ja vim: @petruna26 urcite ji reknu. Vecer se s ni uvidim, tak ji reknu, ze se ti muze ozvat
Jinak dekuji za reakce vsem ![]()
Jj v 18 jsem musela na mandle znova, dorůstají mi. Začala jsem mít hrozně angíny a zase bolesti uší. Tak budu držet pěsti, aby se to vyřešilo ![]()
Já mám šíléné osobní zkušeností s dítětem na toto téma…co bych už neudělala, nenechala bych v životě odstranit nostní mandli, gromety- ty můžou pomoci, ale nenechala bych je děcku dávat víckrát a zatěžovat ho byť krátkou narkózou, ono jak dítě roste rostou i poměru v uchu a sklon eustachovy trubice je jiný, takže se z to ho vyroste, takže ve Vašem případě bych třeba byla i pro - odstát tekutinu dát grometu, ale jen jednou, zbytek děcko vyroste, pokud jsou tympána okej, nebo jakž takž, protože u malých děcek co furt mají rýmy snad okej vždy nejsou, pokud by se zdálo, že je potíž se sluchem, řešit foniatrií, hlavně se nechat vést i svým citem, protože jako rodič své dítě znáte,
Na nosních mandlích už byla, musela jít, protže v noci měla menopauzy (nedýchala)…rýmu sice má, častěji, ale to je vnitřní dětský pláč, kamarádka se zabývá kinezkou. díky za názory a rady,
už není tak ve stresu… ![]()
@kolje píše:
Já mám šíléné osobní zkušeností s dítětem na toto téma…co bych už neudělala, nenechala bych v životě odstranit nostní mandli, gromety- ty můžou pomoci, ale nenechala bych je děcku dávat víckrát a zatěžovat ho byť krátkou narkózou, ono jak dítě roste rostou i poměru v uchu a sklon eustachovy trubice je jiný, takže se z to ho vyroste, takže ve Vašem případě bych třeba byla i pro - odstát tekutinu dát grometu, ale jen jednou, zbytek děcko vyroste, pokud jsou tympána okej, nebo jakž takž, protože u malých děcek co furt mají rýmy snad okej vždy nejsou, pokud by se zdálo, že je potíž se sluchem, řešit foniatrií, hlavně se nechat vést i svým citem, protože jako rodič své dítě znáte,
Ty jsi ORL lékařka?