Holčička 5 let- problém se sluchem- prosím poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
396
27.2.15 15:14

Holcicka 5 let-problem se sluchem-prosim poradte

Ahojky maminky, mam dotaz a prosbu zaroven. Kamaradky dcera 5 let spatne slysi…ted se to i zhorsuje.Dr rekl, ze ji natyka zevnitr zvukovod nebo tak neco…neco bubinkem. Navrhuji operaci neco jako plastika valecku ci co-valecek se da do bubinku ci co a vydrzi to asi pry cca rok a pak valecky vypadnou a holcicka bude nejspis v tom samem. Kamaradka je z toho nestastna a furt hleda jine reseni, ptz za tech pet let by to byla ctvrta operace /z toho jedna operace byla uz skrz ty ouska/.Holcicka spatne slysi a ty ouska ji boli. Nemate nekdo zkusenost a nebo radu??? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1858
27.2.15 15:20

To nic není, to jsou gromety, malej je má teď asi měsíc - jen se nesmí koupat… kdyžtak ať kamarádka napíše, klidně jí řeknu víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
27.2.15 15:22

Ahoj, já byla jako malá do 3 let hluchá, furt zaněty uší a bolest. Skoro každý den u doktora. A pak stačilo vytrhnout nosní mandle a slyšela jsem i to co jsem neměla :-) Nevim jestli, už mají po mandlách, ale kolikrát je to i banalita :-) A pak to ušetří plno starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
27.2.15 15:23

A co jsem se ptala, tak ve většině případů už pak grometky nejsou třeba, po tom roce se sluch upraví ( i když kamarádky holka to má už potřetí), to je jak s nosní mandlí, která může dorůst, ale ve většině případů se vyndá jednou a dost, tak nebojte.. zákrok je to pod narkozou, ale my šli odpoledne potom domů, nic ho nebolelo, neplakal, na nějakou bolest ap. si nestěžuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
27.2.15 15:24

My byli na mandlích v červnu a stejně neslyšel, tak jsme šli v lednu na gromety, já bych bývala byla radši, kdyby to udělali najednou.. :think: ale měl tam hodně té vazké tekutiny, tak si mysleli, že by se to mohlo spravit jen tou mandlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
27.2.15 15:27

No holky mandle ma uz zasebou co ja vim: @petruna26 urcite ji reknu. Vecer se s ni uvidim, tak ji reknu, ze se ti muze ozvat :hug: Jinak dekuji za reakce vsem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
27.2.15 15:57

Jj v 18 jsem musela na mandle znova, dorůstají mi. Začala jsem mít hrozně angíny a zase bolesti uší. Tak budu držet pěsti, aby se to vyřešilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.2.15 16:20

Já mám šíléné osobní zkušeností s dítětem na toto téma…co bych už neudělala, nenechala bych v životě odstranit nostní mandli, gromety- ty můžou pomoci, ale nenechala bych je děcku dávat víckrát a zatěžovat ho byť krátkou narkózou, ono jak dítě roste rostou i poměru v uchu a sklon eustachovy trubice je jiný, takže se z to ho vyroste, takže ve Vašem případě bych třeba byla i pro - odstát tekutinu dát grometu, ale jen jednou, zbytek děcko vyroste, pokud jsou tympána okej, nebo jakž takž, protože u malých děcek co furt mají rýmy snad okej vždy nejsou, pokud by se zdálo, že je potíž se sluchem, řešit foniatrií, hlavně se nechat vést i svým citem, protože jako rodič své dítě znáte,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
28.2.15 09:24

Na nosních mandlích už byla, musela jít, protže v noci měla menopauzy (nedýchala)…rýmu sice má, častěji, ale to je vnitřní dětský pláč, kamarádka se zabývá kinezkou. díky za názory a rady, :hug: už není tak ve stresu… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30393
28.2.15 09:32
@kolje píše:
Já mám šíléné osobní zkušeností s dítětem na toto téma…co bych už neudělala, nenechala bych v životě odstranit nostní mandli, gromety- ty můžou pomoci, ale nenechala bych je děcku dávat víckrát a zatěžovat ho byť krátkou narkózou, ono jak dítě roste rostou i poměru v uchu a sklon eustachovy trubice je jiný, takže se z to ho vyroste, takže ve Vašem případě bych třeba byla i pro - odstát tekutinu dát grometu, ale jen jednou, zbytek děcko vyroste, pokud jsou tympána okej, nebo jakž takž, protože u malých děcek co furt mají rýmy snad okej vždy nejsou, pokud by se zdálo, že je potíž se sluchem, řešit foniatrií, hlavně se nechat vést i svým citem, protože jako rodič své dítě znáte,

Ty jsi ORL lékařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+