Neštovice u dvojčat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1277
27.2.15 21:00

neštovice u dvojčat

Dobry vecer, holky mam dvojčata a min. pondělí jsme se byli nakazit neštovicema. Dnes je to 12ty den, zatim nic, ale ptam se vas, kdo mate dvojčata a byli jste se nechat nakazit, chytlo je aspoň jedno dvojče?? Nebo nikdo? Diiky za odpovědi..a prosim jen o odpovědi..ne o nazory..jak jsem je mohla nechat nakazit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25098
27.2.15 21:02

@Herma Ahoj, nemám dvojčata, ale holky byli v kontaktu s holčičkou, co se druhý den osypala. Takže vlastně ideál. Starší to chytla 14. den, mladší má 14. den dnes a zatím nic. Jedli spolu, pily spolu, mazlily se, rvaly… jestli to nechytne, tak mě to naštve :D
Takže tak :D
Sousedka nechala nakazit sourozence taky cíleně a chytli to pěkně spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
27.2.15 21:06

Dceri se nestovice objevily az po trech tydnech, zrovna kdyz hludala deti babicka, tak se sestrence udelaly..sly jsme nakazit dve deti a nic, uz bylo na to pozde. Asi zalezi v jakem stadiu jsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25098
27.2.15 21:07

Jinak se vetřu s dotazem, snad nevadí :oops:
Nechal někdo dělat rozbor krve na přítomnost protilátek? Dá se nějak určit, jak vysoké jsou a podle toho, zda je dítě opravdu prodělalo? Ptám se, kdyby mladší byla ten vyjímečný případ prodělaných neštovic prakticky bez příznaků, jestli se ptát doktorky na rozbor či ne?
Chtěla bych vědět, na čem jsem a na srpen čekáme miminko. Když jsem čekala mladší, taky byly neštovice všude okolo a u miminka bych je nerada.
Díky a omlouvám se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
27.2.15 21:08

@Aries6 to snad ani nejde prodelat a nevsimnout si ne? Ja je jeste nikdy nemela, byla jsem v kontaktu s tolika detma a ted naposledy na vanoce s dcerou..a stale nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
27.2.15 21:10

Ahoj Hermi :mavam:
Já je nakazit schválně nenechávala, ale předloni jim řádily ve školce. Nevím po jaké době to chytilo první dítě, ale ten druhý je od toho prvního chytil za 20 dní, když už jsem si myslela, že je nedostane :roll: :lol:
Každopádně první dítě mělo neštovic dohromady tak 30 a ten druhý to teda pořádně schytal(asi i za toho prvního)…
Přeju úspěšný lov neštovic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
27.2.15 21:11

Tak to je super ze to chytla..to se ti nedivim že bys byla naštvana :roll: no uz je začínám sledovat..jsou jim 4 za týden..byli jsme uz jednou se nakazit ale asi pozdě..děti me sestřenice už nebyly infekčni. Tak snaad..ať to mame za sebou..min.rok nemohli ani do skolky v červnu..řadily tam..a my meli zaplacenou dovolenou..a mela holčička nějake přiznaky před tim..jak pišou..ze je třeba teplota atd? Jinak mooc diky za odpověd :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25098
27.2.15 21:12

@Lucciaaa Právě že jde. Jeden dva pupínky, které nepřičteš neštovicím (nebo jsou ve vlasech), bez teplot, nebo takové, že si ani nevšimneš. Starší měla 37,5 a kdyby neměla neštovice, tak si ani nevšimnu. Pak jsme měli všichni teploty - asi chřipka a to i ta mladší. Měla 38,5 a běhala tady, kdybych ji nezměřila, ani bych si nevšimla, že má teplotu… Mohlo to být cokoliv :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
27.2.15 21:12

@Aries6 jéé, velká gratulace k pupíku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
27.2.15 21:16

@lulushka ..je ahoj :mavam: tak to přesně měla ta kamaradka u ktere jsme se byli nakazit..starsi Emička asi 5 neštovic a mladsi u ktereo jsme byli hned u vysevu..hruuza chudinka maly..a holky mely nejake priznaky..nebo jen vyskocily pupinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
27.2.15 21:16

@Aries6 dá se to poznat. Pokud bude mít protilátky vytvořené, tak je buď prodělala nebo by byla očkovaná, akorát nevím jestli vám to pediatr nabere „na pojišťovnu“ nebo to budeš muset platit.. A velmi mírný průběh je možný, moje máma prý měla jednu neštovici a uznali jí jen protože to bylo v době epidemie. No a když jsme je měli my s bráchou tak je nedostala, takže určitě měla tehdy velmi mírný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25098
27.2.15 21:17

@Herma Večer začala, že je jí zima a to mi bylo jasný, že má teplotu. Měla jen těch 37,5, tak jsem ani nesrážela. No a přes noc pupínky. Dohromady tak 50, průběh super, 5.den už měla stroupky.
Já proti cílenému nakažení nic nemám (100× lepší, jak očkování). Sousedka je nechtěla, že má malá hodně akcí ve školce, aby o ně nepřišla a nakonec se vysypala za rok a půl dva dny před odjezdem na hory, takže to bylo ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25098
27.2.15 21:17
@Blešík píše:
@Aries6 jéé, velká gratulace k pupíku :potlesk:

Děkuji :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.2.15 21:18

Kamarádka má dvojčata. Přišli do kontaktu s neštovicema, jeden kluk chytil, druhý ne a to ani od bráchy. Mají stejný pokoj, byli spolu v kontaktu a nic.
A dvojčata, co jsem učila, tak to chytla jedna a od ní pak druhá a nakonec ještě mladší brácha, tak je měli 6 neděl v kuse…

• Citovat
  • Upravit
25098
27.2.15 21:21

@Lucka1111 Někdy je to právě tak, že je to tak slabé, že to to dítě chytne znova. Tak by mě zajímalo, jestli se to dá z krve poznat - jakože výše těch protilátek.
No uvidím, ještě je moře času (týden), pak se zeptám přímo doktorky, kdyby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí